|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2015 22:23 Temat postu: |
|
|
Za to w trakcie przemowy Kukiza ktoś się ładnie zachował i zagłuszył go Dudą bodajże. _________________ Catch a fall
and I will stand in your way
and I need you like the flower needs the rain... |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2015 22:23 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2015 22:48 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: |
Czy ja wiem? Wydaje mi się, że młodsi głosowali na JKM, a Kukiz objął dużo szerszą grupę wiekową przez wcześniejszą działalność muzyczną (np. moi rodzice na niego głosowali) oraz ciągłą obecność w mediach. |
Mi się wydaje, że te głosy pomiędzy Korwinem, a Kukizem były bardzo podzielone. Tj. JKM te kilka procent zebrał, ale to nadal trochę zbyt radykalny polityk, ja tam z wieloma jego poglądami się zgadzam, ale jeżeli miałbym prawo głosu to oddałbym go Kukizowi.
http://s15.postimg.org/yu2ucb40r/tvn.jpg łap obraz wyników z przedziału wiekowego 19-29. Kukiz zdystansował Komorowskiego, Dudę też, ale wynik Andrzejka też nie jest zły, jego wysokie poparcie to przede wszystkim ludzie 40+. (moi dziadkowie np. głosowali własnie na Dudę) Ja właśnie bym się spierał co do tego, że wśród młodych JKM>Kukiz. Wcześniej tak, ale jak już wspominałem niektórym ciężko jest nadal pojąć niektóre założenia Korwina, pojawiła się sensowna alternatywa i to ona zebrała 4 razy więcej głosów.
Tak patrząc na ten powyższy wykres to w Polsce za 10 lat może być normalnie. Lewactwo powoli zdaje się odchodzić od władzy, pięć lat temu Napieralski prawie 15%, dzisiaj Ogórek ledwie 2%. Zmiana pokoleniowa aż nadto widoczna, ale kluczem do zmian i tak będą jesienne wybory parlamentarne.
Aha, Kukiz niepotrzebnie się tak przymilał do Olejnik, normalnie pięknie jechał po TVN'ie, potem występ w TVN24 i szkoda, że nie pociągnął dalej tematu tylko co chwila zdanie "nic do pani nie mam pani Moniko"... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Wto Maj 12, 2015 15:28 Temat postu: |
|
|
RealFan napisał: | Tj. JKM te kilka procent zebrał, ale to nadal trochę zbyt radykalny polityk, ja tam z wieloma jego poglądami się zgadzam, ale jeżeli miałbym prawo głosu to oddałbym go Kukizowi. |
Nie zagłosowałem na żadnego z nich. JKM tak jak mówisz, a program Kukiza to w zasadzie tylko JOW-y (które są pomysłem słabym, bo dawałaby fory największym ugrupowaniom - pewnie dlatego nagle obaj kandydaci w II turze się na nie "nawrócili") i walka z niewidzialnym "systemem". Żadne inne konkrety zasadniczo nie padały.
Ogólnie przypadek Kukiza nie jest czymś wyjątkowym - zadziałał tu schemat, który powtarza się co kilka lat. Objawia się polityk "anty-systemowy", głoszący "antysystemowe" slogany, który szybko zyskuje poparcie. Osiąga niezły wynik procentowy w wyborach. Po paru latach traci popularność, ośmieszając się, zbierając dużo krytyki. Przy następnych wyborach kompletnie znika. Tak było przy Tymińskim, Lepperze, Palikocie. Teraz to samo przy Kukizie.
RealFan napisał: | Tak patrząc na ten powyższy wykres to w Polsce za 10 lat może być normalnie. Lewactwo powoli zdaje się odchodzić od władzy, pięć lat temu Napieralski prawie 15%, dzisiaj Ogórek ledwie 2%. Zmiana pokoleniowa aż nadto widoczna, ale kluczem do zmian i tak będą jesienne wybory parlamentarne. |
Jakie lewactwo przy władzy? Od dekady rządzi tylko i wyłącznie prawica (PIS i PO - zabawne, że partie tak podobne są tak skłócone), a patrząc po wynikach I tury, raczej nie zmieni się to w najbliższym czasie. Ogórek to niemal osobny temat: ciężko ją nazwać lewicową - przecież to historyk Kościoła z wykształcenia. W dodatku dystansowała się do wspierającej ją partii. SLD strzeliło sobie w stopę wystawiając takiego kandydata, nie zagłosował na niego ich stały elektorat. A poza nimi faktycznie lewica jest kompletnie nieobecna w Polsce - tylko farbowany lis-Palikot. Reszta to odcienie prawicy. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Wto Maj 12, 2015 17:24 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: | Nie zagłosowałem na żadnego z nich. JKM tak jak mówisz, a program Kukiza to w zasadzie tylko JOW-y (które są pomysłem słabym, bo dawałaby fory największym ugrupowaniom - pewnie dlatego nagle obaj kandydaci w II turze się na nie "nawrócili") i walka z niewidzialnym "systemem". Żadne inne konkrety zasadniczo nie padały.
|
No właśnie to w Kukizie jest najlepsze, bez szczegółowego planu, ale zebrał pokaźny wynik. Tak naprawdę to tylko wspomniane przez Ciebie JOW-y należą do jego przedwyborczej gadki i nic więcej. Zero konkretów z jego strony. Kukiz nieźle trafił, bo młodzi ludzie, którzy nie są ogłupiani przez TVN chcą zdecydowanych zmian, nie akceptują Komorowskiego (i dobrze) i są gotowi poprzeć takiego kandydata. A tak agitacja takiego TVN'u ładnie działa na starszych ludzi i Bronek swoje jak zawsze zbiera, choć i tak w porównaniu z sondażami zdecydowanie mu spadło. Chęć zmian. To przede wszystkim motywacja głosujących na Kukiza i pewnie też zadziałał aspekt, o którym pisałeś w niedzielę "bo śpiewał", ale to raczej w mniejszym stopniu. Młodzież doszła do głosu i efekty widać.
Cytat: | Palikocie. Teraz to samo przy Kukizie. |
To jest w ogóle fenomen. Jakbym miał wybierac pomiędzy nim, a Komorowskim to już bym wolał naszego, oby niebawem już byłego prezydenta.
Cytat: | Jakie lewactwo przy władzy? Od dekady rządzi tylko i wyłącznie prawica (PIS i PO - zabawne, że partie tak podobne są tak skłócone), a patrząc po wynikach I tury, raczej nie zmieni się to w najbliższym czasie. Ogórek to niemal osobny temat: ciężko ją nazwać lewicową - przecież to historyk Kościoła z wykształcenia. W dodatku dystansowała się do wspierającej ją partii. SLD strzeliło sobie w stopę wystawiając takiego kandydata, nie zagłosował na niego ich stały elektorat. A poza nimi faktycznie lewica jest kompletnie nieobecna w Polsce - tylko farbowany lis-Palikot. Reszta to odcienie prawicy. |
Dziwi mnie fakt traktowania PiS'u jako prawica. Tym bardziej PO. Jeżeli Prawo i Sprawiedliwość można uznawać jeszcze jako partię centrum tak Platforma to dla mnie nic innego jak partia lewicowa. SLD to oni nie są, ale też zaliczają się do lewej strony. Wcześniej było to IMO centrum. Kwestia dyskusyjna, kto jak uważa. Co do prawicy to KNP, KORWIN, RN, teraz pojawili się Braun i Kukiz. Ja to bym tak rozdzielił, ale jak już pisałem. Jest to (przede wszystkim) przy lewicy kwestia dyskusyjna.
Co do JOW-ów jeszcze. Nie uważasz po prostu, że i Duda, i Bredzisław szukają sposobu na to, aby Kukiz poparł ich kandydaturę w II turze. Ludzie w ich sztabach nie są idiotami, wiedzą jak ogromne znaczenie będą miały głosy wyborców Pawła za dwa tygodnie. Ludzi, którzy chcą zmian co dla mnie równa się z głosowaniem na Dudę.
Cytat: | 1. Obywatelski projekt ustawy o Referendum w sprawie Lasów Państwowych
Podpisany przez 2 miliony 500 tysięcy osób
Odrzucony w pierwszym czytaniu
2. Obywatelski projekt ustawy o Referendum dot. wieku emerytalnego
Podpisany przez 1 milion 500 tysięcy osób
3. Obywatelski projekt ustawy o Referendum edukacyjnym „Ratuj maluchy”
Podpisany przez ponad 900 tys. osób
4. Obywatelski projekt ustawy ws. aborcji
Podpisany przez 600 tys. osób
5. Obywatelski projekt ustawy „Stop pedofilii”
Podpisany przez 250 tysięcy osób
6. Obywatelski projekt ustawy o ochronie zwierząt
Podpisany przez 224 tysiące osób
7. Obywatelski projekt ustawy zakazującej prywatyzacji Lotosu
Podpisany przez 150 tysięcy osób
No i ten ostatni wczorajszy w sprawie 6 latków... 1 300 000 podpisów... |
Prezydent...
I w ogóle dziwi mnie przekonanie, że za Dudy będzie gorzej. Gorzej być już nie może. Apogeum beki osiągnięto za rządów Komorowskiego, a za Dudy może być tylko lepiej. Nie jestem zwolennikiem PiS-u i nigdy nie będę, niekiedy mam ich dość, ale popieram zdecydowanie Dudę. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2015 23:19 Temat postu: |
|
|
RealFan napisał: | No właśnie to w Kukizie jest najlepsze, bez szczegółowego planu, ale zebrał pokaźny wynik. Tak naprawdę to tylko wspomniane przez Ciebie JOW-y należą do jego przedwyborczej gadki i nic więcej. Zero konkretów z jego strony. |
Najlepsze? Nie ogarniam.
RealFan napisał: | Kukiz nieźle trafił, bo młodzi ludzie, którzy nie są ogłupiani przez TVN chcą zdecydowanych zmian, nie akceptują Komorowskiego (i dobrze) i są gotowi poprzeć takiego kandydata. A tak agitacja takiego TVN'u ładnie działa na starszych ludzi i Bronek swoje jak zawsze zbiera, choć i tak w porównaniu z sondażami zdecydowanie mu spadło. Chęć zmian. To przede wszystkim motywacja głosujących na Kukiza i pewnie też zadziałał aspekt, o którym pisałeś w niedzielę "bo śpiewał", ale to raczej w mniejszym stopniu. Młodzież doszła do głosu i efekty widać. |
Czemu akurat TVN? Państwowa telewizja w równym stopniu szerzy propagandę, pomijając niewygodne tematy. Przy czym Kukiz akurat właśnie regularnie się przewijał w telewizji, w przeciwieństwie do innych antysystemowych kandydatów, dzięki czemu stał się bardzo rozpoznawalny jako kandydat i nie tylko młodzież na niego głosowała.
No ale co prawda to prawda - każdy kto głosował na Kukiza, głosował głównie przeciwko Dudzie i Komorowskiemu, oczekując zmian.
RealFan napisał: | To jest w ogóle fenomen. |
To znaczy? Przez chwilę wyglądał na niezłą alternatywę, ale szybko się pogrążył nieustanną walką z Kościołem.
Cytat: | Dziwi mnie fakt traktowania PiS'u jako prawica. Tym bardziej PO. Jeżeli Prawo i Sprawiedliwość można uznawać jeszcze jako partię centrum tak Platforma to dla mnie nic innego jak partia lewicowa. SLD to oni nie są, ale też zaliczają się do lewej strony. Wcześniej było to IMO centrum. Kwestia dyskusyjna, kto jak uważa. Co do prawicy to KNP, KORWIN, RN, teraz pojawili się Braun i Kukiz. Ja to bym tak rozdzielił, ale jak już pisałem. Jest to (przede wszystkim) przy lewicy kwestia dyskusyjna. |
PiS jest prawicowy głównie jeśli chodzi o kwestie światopoglądowe. Chociaż faktycznie trochę zagalopowałem się z PO, ale to raczej centrum niż lewica. Bawi mnie to jak Korwin tępi "lewaków".
RealFan napisał: | Co do JOW-ów jeszcze. Nie uważasz po prostu, że i Duda, i Bredzisław szukają sposobu na to, aby Kukiz poparł ich kandydaturę w II turze. Ludzie w ich sztabach nie są idiotami, wiedzą jak ogromne znaczenie będą miały głosy wyborców Pawła za dwa tygodnie. |
Zgadzam się z tym.
Cytat: | I w ogóle dziwi mnie przekonanie, że za Dudy będzie gorzej. Gorzej być już nie może. Apogeum beki osiągnięto za rządów Komorowskiego, a za Dudy może być tylko lepiej. Nie jestem zwolennikiem PiS-u i nigdy nie będę, niekiedy mam ich dość, ale popieram zdecydowanie Dudę. |
Nie pamiętasz rządów PiS, to i nie wiesz o co chodzi. Generalnie w latach 2005-2007 w mediach afera goniła aferę, trwała walka o ideologię, ciągle było głośno o podsłuchach, agentach, tekach itp. Kto nie był z Kaczyńskim, ten był z ZOMO. A że o Dudzie się mówi że jest sterowany przez Kaczyńskiego, to... Ale prawda jest taka, że rządy PO niewiele się różnią od PiS-owskich, tylko że trwają 6 lat dłużej i mainstreamowe media od początku sprzyjały PO a nie PiS i co pod rządami PiS byłoby aferą, teraz co najwyżej na jakichś niezależnych portalach w internecie się pokaże.
Mój głos również pójdzie na Dudę. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2015 22:07 Temat postu: |
|
|
Dopiero teraz zauważyłem, że odpowiedziałeś. Odniosę się do dwóch rzeczy:
Artur.O napisał: |
Czemu akurat TVN? Państwowa telewizja w równym stopniu szerzy propagandę, pomijając niewygodne tematy. |
Temu TVN za pieprzenie farmazonów przed wyborami. Sondaże TVP swoją drogą, ale to według redakcji TVN-u Komorowski miał zgnieść wszystkich już w pierwszej turze i słynne 70% poparcia obecnego prezydenta
Cytat: |
To znaczy? Przez chwilę wyglądał na niezłą alternatywę, ale szybko się pogrążył nieustanną walką z Kościołem. |
Mnie osobiście najmniej interesują sprawy kościoła, ale Palikot był/jest idiotą. Czasy 2010 pamiętam słabo, bo wtedy jako dumny 12-latek kończący podstawówkę nie miałem jakoś szczególnie ukształtowanych poglądów (wcześniej sądziłem, że to PO jest dobrą partią ). Palikot przez przeciętnego Polaka zostanie zapamiętany jako człowiek, który zalegalizuje marihuanę. Jacy to wtedy ledwo co dorośli nie byli zadowoleni z tego kandydata, bo będą mogli sobie swobodnie jarać. Dla mnie to zwykły oszołom, który zrobił by z tego kraju bagno, którego nie dałoby rady ogarnąć szybko. Komorowski zostawia tylko syf.
Duda 53%, Komorowski 47%, ładnie. Oby Ondrej nie zawiódł pokładanych w nim nadziei, bo i ja liczę, że coś się zmieni. Na lepsze. Pozostaje mu życzyć powodzenia i czytać żale wyborców bula jak to ich ulubieniec poległ. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2015 15:53 Temat postu: |
|
|
RealFan napisał: | ale to według redakcji TVN-u Komorowski miał zgnieść wszystkich już w pierwszej turze i słynne 70% poparcia obecnego prezydenta |
65%, ale masz rację, piękny sondaż <3 Ale cóż - sondaż to tylko sondaż, a nie wynik głosowania albo jakaś wyrocznia. Jednak nie każdy to rozumie. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2015 22:13 Temat postu: |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=v7CQkivQNQI&feature=share
Można go nie lubić, ale powiedział w 100% prawdę. Jakoś w USA nie ma z tym problemu, tylko Europa jest tak otwarta w stronę ISIS i jest gotowa przyjąć rzesze imigrantów ze wschodu. To ocieka o kpinę, jedyny Orban ma na tyle jaj i mówi jak jest, tego w Polsce nie ma. Jest za to miękka faja Kopacz i po krótko na tym należy zakończyć dyskusję.
Nic się nie zmieni, jeżeli władze będą otwarte w kierunku uchodźców, którzy i tak w większości pchają się do Niemiec. W Polsce nie będzie z nimi takiego problemu, ale spójrzcie na jedno. Brak socjalu = brak imigrantów. Jak powiedział JKM, przyjadą tylko ci, którzy będą chcieli uczciwie pracować na siebie, a nie żyć na garnuszku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2015 22:31 Temat postu: |
|
|
PO odchodzi od władzy. Jak pięknie.
Dodatkowo ZLEW się nie dostał. Jeszcze lepiej. Oby to był koniec tego idioty Palikota na scenie politycznej.
Szkoda Korwina, ale tak to PiS ma wolną drogę do rządzenia, Kaczyński powinien przeciągnąć Kukiza na swoją stronę.
PS. Ludzie co głosowali na Nowoczesną Swetra to idioci, tyle w temacie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
get_addicted Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2015 22:38 Temat postu: |
|
|
RealFan napisał: |
PS. Ludzie co głosowali na Nowoczesną Swetra to idioci, tyle w temacie. |
Ja głosowałem, dziękuję i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
ajsmen90 Moderator
Dołączył: 19 Maj 2011 Posty: 4200 Skąd: obojętność, która każe mi stać, kiedy chciałbym pobiec za Tobą?
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2015 22:44 Temat postu: |
|
|
RealFan napisał: | ...PiS ma wolną drogę do rządzenia, Kaczyński powinien przeciągnąć Kukiza na swoją stronę. |
No to z bandy czworga wyleciała lewica. Pojawił się Petru.
Dobrze, że Kukiz się dostał, jednak mam szczerą nadzieję, że i Korwin jeszcze się prześlizgnie i pełnia władzy nie trafi do tej partii z najwyższym wynikiem.
Zobaczymy we wtorek. _________________
Winter Rocks! napisał: | "Muzyczna Galaktyka - i nic ci nie umyka!" Świetne hasło! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2015 22:46 Temat postu: |
|
|
get_addicted napisał: | RealFan napisał: |
PS. Ludzie co głosowali na Nowoczesną Swetra to idioci, tyle w temacie. |
Ja głosowałem, dziękuję i pozdrawiam. |
Czymże Cię przekonali? TO już nie lepiej było wspomóc Platformę? Na jedno by wyszło. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
meni Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 00:23 Temat postu: |
|
|
Jak na razie do dupy te wyniki. I wg mnie zmienią się jeszcze na gorsze (PSL będzie miał więcej mandatów). Tak naprawdę jest tylko jedna pozytywna informacja jak dla mnie. Jaka? Ano taka, że wreszcie czerwonej, zakłamanej, parszywej mordy Millera nie będzie w sejmie.
PiS z samodzielnymi rządami to przekleństwo dla tego kraju. Liczyłem, że będą zmuszeni do jakiejś koalicji, która by ich kontrolowała. Chociaż Kaczyński do ustępstw nie jest zdolny - pewnie dość szybko byłyby przyśpieszone wybory.
Platforma z ponad 20% to jakaś narodowa pomyłka. Ile razy do cholery można przyjmować to straszenie PiSem? Rzygam tym duopolem, jak można oczekiwać zmian robiąc stale to samo? (Albert Einstein w moim przekładzie, nie chce mi się szukać oryginalnego cytatu)
Kukiz to mydło i powidło, sądzę że ludzie od niego pouciekają do innych partii. Aczkolwiek jeśli Kukiz da ludziom z jego partii wolną rękę (bez dyscypliny partyjnej) w głosowaniach sejmowych to będzie chociaż namiastka JOW-ów o które tak zaciekle walczył. Zawsze to jakaś nowa jakość.
Wejście Petru jest równoznaczne z tym, że ludzie mają krótką pamięć i kupują te same baje co pewien okres czasu. Dla mnie sprawa jest prosta, pierwszy sondaż jaki został wykonany z uwzględnieniem Petru wskazał ponad 11%! Wtedy nawet nazwa partii nie była znana! Jedyną informacją wtedy było to, że Partię ma zakładać Petru z Balcerowiczem. Największe kłamstwo sondażowe jakie widziałem w życiu. NIKT nie słyszał o partii, a w sondażu dostała 11%. Za coś takiego ode mnie ban na funkcjonowanie w życiu publicznym z miejsca. Znam kilka osób które głosowaly na Petru i jest mi przykro, że tacy inteligentni ludzie nabierają się na ten polityczny kamuflaż.
Ale i tak najgorszy jest fakt, że zielona polityczna skorumpowana prostytutka PSL znowu wśliźnie się do Sejmu. Tych gnojów pierdzących od lat w stołki powinno się rozgonić na cztery strony świata. Oni się martwią wyłącznie o swoje koryto, a nie o rolników jak szumnie głoszą.
Korwina trochę mi żal (wg mnie wynik ten spadnie do ok. 4,0%). Bo z jednej strony za samym Januszem nie przepadam, jego pomysły są zbyt agresywne i zbyt daleko idące, a sam Korwin czasami pieprzy takie głupoty, że żal słuchać. Ludzie na takie odcięcie pępowiny nie są gotowi i kraj pogrążyłby się w chaosie. Ale z drugiej do samej ogólnej idei jaką Korwin prezentuje jest mi najbliżej.
Razem to przepięknie zapakowana wydmuszka, ich pomysły ekonomiczne zniszczyłyby gospodarkę w tempie Usaina Bolta na 100 metrów. _________________ http://www.lastfm.pl/user/meni124
http://rateyourmusic.com/~meni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 13:42 Temat postu: |
|
|
RealFan napisał: |
Czymże Cię przekonali? TO już nie lepiej było wspomóc Platformę? Na jedno by wyszło. |
Ton Twojej poprzedniej wypowiedzi sprawia, że niespecjalnie mam ochotę na wchodzenie w jakąkolwiek dyskusję. |
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 14:52 Temat postu: |
|
|
Nie sądziłem, że kogokolwiek urażę. Nie taki był cel.
Po prostu zastanawia mnie co Cię skłoniło do oddania głosu na Petru _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 15:18 Temat postu: |
|
|
Nie uraziłeś, po prostu mam wrażenie, że cokolwiek bym nie napisał, to i tak będę hejtowany, a po co mi to xD
Mówiąc najogólniej, moje poglądy pokrywają się z ich programem jak z żadnym innym, ale nie było komitetu, który by mnie satysfakcjonował w 100 procentach. Wybrałem ten, który był najbliżej. |
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 16:07 Temat postu: |
|
|
No i luz. Tyle mi wystarczy.
Mnie po prostu zadziwia fakt, że
Cytat: | ludzie mają krótką pamięć i kupują te same baje co pewien okres czasu |
Takie mam zdanie nt. Nowoczesnej _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 18:15 Temat postu: |
|
|
Naprawdę, naprawdę nie mogę zrozumieć, że aż taki procent głosów poszedł na PO (zwycięska w moim okręgu!) i PiS. Tyle lat przerzucania gó... kupą między sobą i wciąż takie poparcie. Mam wrażenie, że w tym momencie to już chyba wszyscy ich wyborcy głosują wyłącznie przeciwko "tej drugiej".
Mógłbym podpisać się pod postem meniego (tym bardziej, że KORWIN w sejmie = brak większości dla PiS), z tym że mój głos dostał nie KORWiN, lecz Razem. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 18:41 Temat postu: |
|
|
To i tak nic. U mnie w świętokrzyskim PSL zebrał 13%. Co za łby.
Niewiele mniej niż PO. PiS poza konkurencją.
Cytat: | Prawo i Sprawiedliwość – 41,7%Platforma Obywatelska – 15,9%Polskie Stronnictwo Ludowe – 13,2%Kukiz'15 – 9,7%Zjednoczona Lewica – 6,8%Korwin – 4,6%Nowoczesna – 4%Razem – 3,1%Pozostałe – 1%
|
|
|
Dobromier Zarządca
|
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 18:54 Temat postu: |