|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kuba1201 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 14:58 Temat postu: |
|
|
TOP 5 artystów 2015:
1. Ellie Goulding ("Love Me Like You Do", "On My Mind", "Outside", "Powerful", "Something In The Way You More")
2. Kygo ("Firestone", "Here For You", "Nothing Left", "Stole The Show")
3. Walk The Moon ("Different Colors", "Shut Up And Dance")
4. Major Lazer ("Lean On", "Powerful")
5. Zara Larsson ("Lush Life", "Never Forget You", "Uncover")
TOP 5 najgorszych utworów 2015:
1. Nicky Jam feat. Enrique Iglesias - El Perdon
2. Otilia - Aventura
3. Enej - Kamień z napisem LOVE
4. Bednarek - Euforia
5. Liber & Mateusz Ziółko - 7 rzeczy |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 14:58 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
ferdi69 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 15:02 Temat postu: |
|
|
Tą 10 ratuje Ellie, Tiesto, Felix, Kygo i Y&Y. Reszta taka sobie, no i oczywiście najgorszy utwór roku Cieszy mnie, że w TOP10 znalazła się Adele, 2x Major, Oliver, Kygo i Zara. _________________ Zapraszam na moją prywatną listę muzyczną
Muzyczna TOP 50
http://rmfpoplista.phorum.pl/viewforum.php?f=65 |
|
Powrót do góry |
|
|
soberTOMek Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 15:29 Temat postu: |
|
|
20. Nie, dziękuje nie dla mnie
19. parę razy słyszałem, ale nie polubiłem tego
18. za szybko mi się znudziło
17. Zgodzę się z Tobą, świetny utwór
16. fajne, ale szybko mi się znudziło
15. nie przepadam za tym
14. Myślałem, ze będzie w okolicach podium...
13. Bardzo przyjemny kawałek, szkoda, ze nie wszedł do 10
12. pamiętam moją opinię na temat tej piosenki, która teraz się jednak zmieniła
11. U mnie będzie trochę wyżej |
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 16:44 Temat postu: |
|
|
Na minus tylko Clean Bandit i Jess. Reszta bardzo fajna. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuba1201 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 18:54 Temat postu: |
|
|
Jednak złamię harmonogram i przedstawię teraz miejsca 10-6. Miejsca 1-5 jutro.
10. Oliver Heldens - Melody
Już od czasu, jak był w Miastowizji mi się podobał, a czas pokazał, że to jeden z najlepszych numerów mijającego roku. Dziwne, że Oliver nie wydał wersji z wokalem.
9. Major Lazer & DJ Snake feat. MO - Lean On
Na początku ten utwór mi się nie podobał, ale potem się okazało, że numer jest naprawdę świetny. Na szczęście nie jest tak jak w przypadku np. "Firestone", gdzie najpierw utwór zostaje wywalony z mojej listy po paru tygodniach, a potem jest wysoko w zestawieniu. U niektórych (Ferdi, Mateusz) będzie to jeszcze wyżej. Zdecydowanie jest to jeden z największych (i najlepszych) hitów 2015.
8. Kygo feat. Parson James - Stole The Show
A to mi się od początku do końca bardzo podobało. Kiedy był w eliminacjach Miastowizji, większość myślała że ten utwór wygra swoją edycję, albo będzie chociaż na podium. Niestety, się to nie udało. Mówcie co chcecie, ale jest to lepsze od "Firestone" (które i tak jest wspaniałe).
7. Major Lazer feat. Ellie Goulding & Tarrus Riley - Powerful
Pierwszy raz to usłyszałem na początku czerwca, ale do propozycji mojej listy został dodany dopiero miesiąc później i siedział na niej aż do połowy listopada. Świetny podkład, świetnie dobrane wokale, czego chcieć więcej? Nie spodziewałem się, że będzie z tego chociaż mały hit, ale w pewnym sensie się udało.
6. X Ambassadors - Renegades
Jeszcze jakiś czas temu nie spodziewałem się, ani tego że będzie w TOP 10 w moim podsumowaniu, ani grania przez polskie stacje radiowe i telewizyjne. Mało tego, nawet w radiach udało się stworzyć dość duży hit, jak na alternatywny utwór. Może dzięki reklamie Jeepa, który się nazywa prawie tak samo jak ten utwór?
W pierwszej piątce 2015 roku znaleźli się "Hello" Adele, "Dreams" Beck", "Adventure Of A Lifetime" Coldplay, "Shut Up And Dance" Walk The Moon oraz "Lush Life" Zary Larsson. |
|
Powrót do góry |
|
|
Nowik Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 18:57 Temat postu: |
|
|
Z Lean On też tak miałem.Na początku był ok. ale nic więcej , dopiero później polubiłem. Fajnie że Powerful tak wysoko _________________ http://www.lastfm.pl/user/Nowik- |
|
Powrót do góry |
|
|
Ingrosso17 Użytkownik
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 18:58 Temat postu: |
|
|
Ta piątka cała świetna, ale odwróciłbym ją o 180 stopni _________________ Twoja nazwa miasta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 19:01 Temat postu: |
|
|
10. Wysoko, może być
9. Fajne, ale mi aż tak się nie podobało
8. myślałem, że będzie na podium
7. ---;---
6. Za wysoko
5. "Adventure Of A Lifetime" Coldplay
4. "Hello" Adele
3. "Dreams" Beck
2. "Lush Life" Zara Larsson
1. "Shut Up And Dance" Walk The Moon |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2015 23:51 Temat postu: |
|
|
Tylko 6 nie lubię, reszta bardzo dobra i cieszę sie, ze sa w Top10. Szkoda ze te słabsze kawałki zostały w Top5 _________________ Zapraszam na moją prywatną listę muzyczną
Muzyczna TOP 50
|
Powrót do góry |
|
|
kuba1201 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2015 08:53 Temat postu: |
|
|
No to wchodzimy w najlepszą piątkę mijającego roku.
5. Adele - Hello
W końcu ona wróciła. Może to nie jest już to samo co np. "Rolling In The Deep", "Set Fire To The Rain" czy "Someone Like You", może strasznie nudzi (może ze względu na to, że radia grają dosłownie na okrągło ten sam numer), ale ten głos powoduje, że tą piosenkę umieszczam w TOP 5.
4. Beck - Dreams
Nikt się nie spodziewał, że będzie aż na takiej wysokiej pozycji. Utwór ten poznałem w wakacje i już wtedy mi się podobał, a potem, gdy trafił do Miastowizji był jednym z najlepszych utworów w tej edycji (jeśli nie najlepszy). Na moją listę ten numer wszedł dopiero ponad miesiąc temu. Szkoda, że polskie radia tego nie grały. Jak najbardziej zasługuje na swoje miejsce.
No i teraz mamy podium. Coldplay, Walk The Moon oraz Zara Larsson. Kto wygra? Tego dowiecie się poniżej.
Miejsce trzecie zajmuje...
3. Zara Larsson - Lush Life
Jeden z najbardziej oryginalnych popowych utworów 2015 roku. Nawet pomimo tego, że głos Zary (która ma tylko 18 lat) jest podobny do Sii, a w pewnych fragmentach można dostrzec podobieństwo do "Lean On". Nie spodziewałem się, że będzie takim hitem.
Najlepszym utworem roku 2015 zostaje...
..........
.........
........
.......
......
.....
....
...
..
.
WALK THE MOON - SHUT UP AND DANCE!
2. Coldplay - Adventure Of A Lifetime
Jeszcze miesiąc temu nie spodziewałem się, że trafi aż na taką wysoką pozycję. Jednak się udało. Ten utwór zdecydowanie ciekawszy, niż te z zeszłego roku. Teledysk z małpami otrzymuje tytuł "Teledysku Roku 2015". Jest on genialny. Tak jak sama piosenka. W przyszłym roku ten utwór dostaje jeszcze jedną szansę, mimo to za pierwszym razem się udało być na podium
1. Walk The Moon - Shut Up And Dance
Najlepszy utwór tego, mijającego roku jest tylko jeden. Już w marcu, jak to po raz pierwszy usłyszałem, pomyślałem, że to będzie jeden z najlepszych utworów 2015. A co potem się okazało? Radia zaczęły to grać, a u mnie było 20 tygodni na liście (najwięcej w tym roku), i parę tygodni na szczycie. Potem się okazało, że to jest u mnie przebój lata. W radiach zresztą też udało się zrobić spory przebój, czego się nie spodziewałem. A teraz się okazuje, że to jest najlepszy utwór 2015 roku. Oby więcej takich sukcesów. Gratulacje dla nich!
Mam nadzieję, że przyszły, 2016 rok będzie równie udany w muzyce i w ogóle, jak ten, mijający 2015 rok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2015 09:30 Temat postu: |
|
|
Bardzo dobry numer 1, u mnie już po raz drugi w podsumowaniu, miałem ich też w 2014, a tym roku udało się zająć jeszcze wyższą pozycje...
natomiast miejsce 2 to dla mnie duże zaskoczenie, mi się średnio podoba, ale teledysk jest OK.
3. miejsce - Zara wysoko, nie myślałem, ze aż tak Ci się spodobała, chociaż z drugiej strony nie jestem aż tak bardzo zaskoczony.
Miejsca 4. nie skomentuje.
Natomiast na 5.miejscu Adele trafiłem, punkt dla mnie |
|
Powrót do góry |
|
|
Ingrosso17 Użytkownik
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2015 10:08 Temat postu: |
|
|
Z tej piątki "Shut Up And Dance" jest niewątpliwie najlepsze. Reszta jest na wysokim poziomie. _________________ Twoja nazwa miasta |
|
Powrót do góry |
|
|
Radosław Spamer
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2015 14:44 Temat postu: |
|
|
Fajnie, że Walk The Moon na pierwszym, a Zara też wysoko. Coldplay, no cóż, kawałek jest dobry, ale czy na miejsce drugie zasługuje? Dla mnie na pewno nie (może kiedyś XD) |
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2015 15:27 Temat postu: |
|
|
Adele i Zara za wysoko. Mogliby Coldplay wygrać, ale sama ich obecność na podium jest dla mnie niezłym szokiem. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2016 21:37 Temat postu: |
|
|
5) dobry utwór, ale za wysoko
4) nie podoba mi sie to
3) fajnie, ze Zara u ciebie tak wysoko, tez chciałem ja wyróżnić i dac wysoko, ale niestety w tym roku nie dało sie
2) ja zostawiłem to na ten rok, ale nie jest złe
1) jak juz pisałem chyba wszędzie, nie podoba mi sie to _________________ Zapraszam na moją prywatną listę muzyczną
Muzyczna TOP 50
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2016 21:37 Temat postu: |
|
|
|