Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna Muzyczna Galaktyka
i nic ci nie umyka!

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Podsumowanie 2016 roku
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> MND
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Radosław
Spamer

PostWysłany: Wto Sty 03, 2017 14:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, Robbie Williams to mój ulubieniec, definitywnie Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Wto Sty 03, 2017 14:08    Temat postu:

Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Wto Sty 03, 2017 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A reszta z tej dychy? Wink
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Czw Sty 19, 2017 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapomniałem o tym podsumowaniu. :O

Zwycięzca wiadomy od początku, chociaż jeszcze do grudnia myślałem, że pozycja 4 wygra. Ale nie udało się niestety. Dziękuję każdemu, który komentował.

10. Gareth Emery feat. Christina Novelli - Save Me

Follow up do "Concrete Angel" nagranego z tą samą wokalistką. Piękny utwór, idealny następca CA. Polecam też remix John'a O'Callaghana, który zresztą też zremiksował poprzedni utwór z Christiną.

9. Thomas Hayes feat. Kyler England - Golden (Manse Remix)

A o tym kawałku zapomniałem i w sumie znalazł się on kosztem utworu "The Silmarilla" Blasterjaxx. To jest to, czego oczekuję od bigroomu - nie asłuchalna sieczka, tylko przebojowy wokal i wpadająca w ucho melodia. Szkoda, że żadne radio się tym utworem nie zainteresowało.

8. Kyau & Albert - Memory Lane

Najlepszy ich utwór od lat. :O Powrót do Anjunabeats im dobrze zrobił, tak samo jak Arty'emu. Wysmażono naprawdę znakomity kawałek, bardzo pozytywny. Kojarzy się bardzo mocno ze słońcem, z wakacjami chociaż u mnie na liście zaczął wymiatać już po wakacjach.

7. Paris Blohm - Get There

Zdecydowanie jego najlepszy kawałek, Paris Blohm miał bardzo dobry rok 2016 na mojej liście. 2 kawałki w top 20 to bardzo duży sukces. Żałuję tylko, że "Left Behinds" nie dałem szansy.

6. Airscape - Pacific Waves

Powrót po roku nieobecności i od razu taki killer. Johan Gielen pomimo upływu lat dalej trzyma formę i życzę mu, żeby jej nie tracił.

5. Conjure One feat. Aruna - Still Holding On

Dziwię się każdemu, kto podjął się typowania, że nie uwzględnił tego numeru - przecież to był pierwszy wielki hit na mojej liście w 2016 roku. Przyznaję, że już nie takiego wielkiego "wow" jak to pierwszy raz usłyszałem, ale dalej to lubię i od czasu do czasu sobie odświeżam.

4. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer

1 045 637 014 wyświetleń utworu na YouTube. Pewnie wypuszczając "Selfie" w 2014 roku panowie się nie spodziewali, że odniosą taki sukces. Wystarczyło tylko zmienić styl. A przyznam się, że nie sądziłem, że panowie osiągną taki postęp. 3 lata temu nagrali tragiczne "Selfie" i potem długo była cisza. Rok później świetny kawałek z Tritonal, a potem to już wiadomo "Roses", "Don't Let Me Down" i utwór z Halsey. Co tu dużo mówić, zajebisty kawałek. W porę się ogarnąłem, żeby wrzucić go do Pop Chart i zrobiłem mega hit na liście.

3. Ummet Ozcan - Wake Up The Sun

Nie wszystko co ten pan wypuszcza mi się podoba, ale jeżeli jego utwory mają brzmieć tak jak WUTS to jestem jak najbardziej za. Mi się tam taki Ummet jak najbardziej podoba, lepiej to niż bezsensowne dropy w stylu "Revolution".

2. Tritonal feat. Chris Ramos & Shanahan - This Is Love

Utwór, który sprawił, że w końcu chłopaki z Texasu się przebili na mojej liście, a 65 notowań na liście nie jest przypadkowe. Co tu dużo mówić, po prostu magia. A najbardziej mi się podoba, że u Tomka ten utwór też był notowany.

1. Armin van Buuren presents Rising Star feat. Betsie Larkin - Again (Armin van Buuren Remix)

Nie przypuszczałbym w ogóle, że kiedykolwiek Armin może wygrać u mnie podsumowanie roczne. Ale się tylko spytam... Po kiego grzyba walnął te bigromoowe wstawki na początku i pod koniec? Czy już naprawdę nie dało się zrobić czegoś łagodniejszego, co bardziej by pasowało do całego, bardzo delikatnego utworu? Niemniej za całość - mega wielki plus dla Armina. Zasłużona pozycja - nic mnie tak nie urzekło w 2016 roku jak ten kawałek.
Powrót do góry
soberTOMek
Bardzo aktywny

PostWysłany: Pią Sty 20, 2017 16:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ogromny + za miejsce 2 Wink
nie spodziewałem się aż tak wysokiego miejsca, u mnie byli "ciut" niżej Shocked

Miejsce 4 też bardzo dobre Wink
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pią Sty 20, 2017 16:02    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> MND Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4
Skocz do: