|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
dejmieeen Użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2017 22:39 Temat postu: Piosenka z RMF/Zetki |
|
|
Kurczę, chodzi za mną od dawna jedna piosenka, którą kojarzę z dzieciństwa z ZETki, wiem, że RMF też ją grywa(ło).
Jest to duet, damsko-męski. Kobieta śpiewa niskim głosem, facet trochę wyższym, tak jakby od niechcenia. Po głosie można się domyślić, że wokalista jest czarnoskóry. Piosenka kojarzy mi się chłodno, tak... tajemniczo. Są takie wstawki "hey hey", bardziej coś w ten deseń niż konkretnie "hey"... w refrenach. Kobieta jakby coś bardziej mówiła, niż śpiewała i pojawia się pomiędzy wersami to "hey hey"...
Piosenkę słyszałem ostatni raz w kwietniu zeszłego roku, jadąc w nocy taksówką. Chyba to było RMF. Próbowałem znaleźć numer poprzez odsluchane czy radioarchiwum, ale ani tutaj, ani tutaj nie pokazało kawałka.
Dość chaotyczny opis, ale liczę, że ktoś się połapie, co o chodzi  _________________ Zapraszam do głosowania w mojej blogowej liście przebojów.
ODSŁUCHAJ & GŁOSUJ do 10.05 / Not. #3: 1. Dua Lipa (+1) 2. TACONAFIDE (-1) 3. Bruno Mars & Cardi B (+1) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2017 22:39 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
meni Laureat Miastowizji

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
dejmieeen Użytkownik
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2017 02:51 Temat postu: |
|
|
Hahaha, przypadkowo znalazłem ten kawałek. Przejrzałem listę goldów RMF, która została tutaj umieszczona i odkryłem, że to "Paris Paris" Malcolm McLaren & Catherine Deneuve... to nie jest "hey hey" a "pari pari"  _________________ Zapraszam do głosowania w mojej blogowej liście przebojów.
ODSŁUCHAJ & GŁOSUJ do 10.05 / Not. #3: 1. Dua Lipa (+1) 2. TACONAFIDE (-1) 3. Bruno Mars & Cardi B (+1) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2017 02:51 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |