Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna Muzyczna Galaktyka
i nic ci nie umyka!

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

JUŻ POJUTRZE MATURA! [TO NIE JEST LISTA PRZEBOJÓW! #2]

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> Przelista
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk_w
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 02, 2017 14:18    Temat postu: JUŻ POJUTRZE MATURA! [TO NIE JEST LISTA PRZEBOJÓW! #2] Odpowiedz z cytatem

Mojej najnowszej forumowej aktywności nie zauważyło wiele osób, niemniej nie zrażam się. No wiecie - gdybym miał robić coś pod publikę, to albo gloryfikowałbym gwiazdy typu Rihanny czy Taylor Swift, albo proponowałbym Wam disco polo. A, jak dobrze wiecie, na to zbyt mocno siebie i Was szanuję.

No ale może do rzeczy - w życiu prywatnym tak samo, jak tydzień temu, nie przygotowuję się do matury. A i tak pewnie ją napiszę dobrze. Oby. Ale zebraliście się tu zapewne po muzykę, tak więc koniec tych dyrdymałów - czas na czterdziestkę moich faworytów na tydzień od 2 maja 2017.

Tradycyjnie, startujemy od części zwanej NÓWKI SZTUKI.

Dziś, tak jak poprzednio, mam dla Was pięć nowości.

Ed Sheeran - Galway Girl
Na sam start najnowszy przebój Eda Sheerana. O tym panu już chyba pisałem, więc przypomnę najważniejszy fakt - skurczybyk ma patent na hity. Tym razem nieco więcej szeroko rozumianego folkloru, który naprawdę wpada w ucho. Kawałek bardzo nietuzinkowy, i wyróżniający się na tle popowej sieczki, mimo bardzo mainstreamowego artysty stojącego przed mikrofonem. Szanuję.

Lorde - Green Light
Moja druga propozycja nie jest bardzo nowa, ale na pewno nie można jej nazwać oklepańcem, bowiem nie sposób usłyszeć najnowszego singla Lorde w hurtowych ilościach w stacjach radiowych - spośród najpopularniejszych stacji gra ten utwór tylko polsatowskie Muzo FM. A szkoda, że tylko oni - moim zdaniem ten utwór ma potencjał na to, żeby być granym też i w CHRach. Jakby nie było - byłby to na pewno pozytywny akcent wśród kolejnych, identycznie brzmiących singli Enrique Iglesiasa. Sam też jestem gotów uznać "Green Light" za najlepszy singiel w karierze zaledwie dwa miesiące ode mnie starszej obywatelki Nowej Zelandii. Tak swoją drogą - jestem ciekaw jej drugiego studyjnego albumu, który będzie mieć premierę 16 czerwca. Na razie singiel zwiastuje inną stylistykę niż w "Pure Heroine", co niewątpliwie napawa optymizmem.

Clean Bandit feat. Zara Larsson - Symphony
Tutaj nie odkrywam Ameryki. O wiele wyższy pułap niż "Rockabye", który to kawałek miał być radiowym przebojem. Niestety, przynajmniej moim zdaniem, ten utwór po jakimś czasie bardzo irytował, głównie swoim dopasowaniem do modnych ostatnio brzmień i, co by tu dużo mówić, banalnością. Na szczęście formacja wróciła do formy utworem "Symphony", który też przy pierwszym odsłuchu nie przypadł mi bardzo do gustu. Jednak się przekonałem do tego singla - wystarczyło jeszcze kilka odsłuchów.

Lucas & Steve - Up Till Dawn (On The Move)
Sądzę, że część z Was kojarzy motyw w tym utworze. Jeśli nie, to objaśniam - tutaj hook jest żywcem wzięty z "On The Move" Barthezza. Jak dla mnie to jest to bardzo interesujące odświeżenie klasyka muzyki klubowej (nie, wtedy nie było EDM'u). Niestety, zapewne nie będzie on grany w polskich CHRach, nad czym niewątpliwie ubolewam, pomimo swojego hitowego potencjału. Duet z Holandii zapowiedział jeszcze jedną wersję, bardziej imprezową. Mając w pamięci klubową wersję "Summer On You" sprzed roku, jestem pełen optymizmu.

Illenium & Kerli - Sound Of Walking Away
Jako piąta nowość potężna dawka emocjonalnego future bassu. W czasie, kiedy kolejni producenci pakują się w ten, co by nie było, modny gatunek i zarzynają go jak każdy inny będący wcześniej w modzie, jeden z prekursorów, czyli Illenium, nadal daje radę. A tutaj macie tego dobitny przykład. Jeśli ktoś nie zna tego pana - zapraszam do nadrobienia zaległości Wink
PS. Taka ciekawostka - z czym Wam się kojarzy intro tego utworu?

Skoro są nówki, to i, niestety, muszą być WYLOTY.

W tym tygodniu z nami żegna się pięć numerów:
Alpha 9 - The Night Is Ours
Jay Hardway - Scio
Myon feat. Alissa Feudo - Omen In The Rain
Sander van Doorn & LVNDSCAPE - Need To Feel Loved
Third Party - Have No Fear

A teraz sekcja NA FALI.

2* (1) Jax Jones feat. RAYE - You Don't Know Me
Jedyną nowością w powerplayach jest bardzo przyjemna propozycja prosto z Wysp Brytyjskich. Gdy ją usłyszałem po raz pierwszy, to nie spodziewałem się, że będzie tak szeroko grana w polskich radiostacjach. Numer wydawał się po prostu zbyt undergroundowy. Ale jednak się pomyliłem i co jakiś czas można ten numer usłyszeć gdzieniegdzie, co mnie niewątpliwie cieszy. Co więcej - z czasem "You Don't Know Me" zyskało w moich uszach, a dzięki temu numer ten trafia właśnie tutaj.

Oprócz tego, wśród faworytów na ten tydzień, nadal widnieją:
2 (2) Axwell & Ingrosso feat. Kid Ink - I Love You
2 (2) Kygo & Selena Gomez - It Ain't Me
2 (2) Martin Garrix & Dua Lipa - Scared To Be Lonely (Brooks Remix)
2 (2) Ofenbach - Be Mine
2 (2) Tiësto feat. Bright Sparks - On My Way

Z sekcji "Na Fali" po tygodniu ucieka:
2 Ed Sheeran feat. Nyla & Kranium - Shape of You (Major Lazer Remix)

Poniżej, jak zwykle, pozostałe utwory, które składają się na nasze TOP40. Kolejny epizod już za tydzień. Już teraz mam przyszykowanych kilka propozycji, które mógłbym tu umieścić, ale konwencja nakazuje to, aby nowości dawkować stopniowo. Tego się więc będę trzymać, a jak się będę trzymać, to będziecie mogli przeczytać właśnie tu - zapraszam i życzę miłej majówki! Wink

2 ak9 - Everybody
2 Alok & Bhaskar - Fuego
2 Alpha 9 & Koven - Only Good Mistake
2 Anton Powers & Pixie Lott - Baby
2 Calvin Harris feat. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande - Heatstroke
2 Ed Sheeran - Castle On The Hill (NWYR Remix)
2 Ed Sheeran feat. Nyla & Kranium - Shape of You (Major Lazer Remix)
2 Ferry Corsten pres. Gouryella - Venera
2 LA Riots & Great Good Fine OK - Real Love
2 Leandro Da Silva & Gary Caos - Café
2 Martin Garrix & Brooks - BYTE
2 Mike Perry feat. Casso - Inside the Lines
2 Rag'n'Bone Man - Skin
2 Raving George feat. Oscar and The Wolf - You're Mine (DJ Antonio & Astero Remix)
2 RHODES & Felix Jaehn - Your Soul (Holding On)
2 Sigala & Digital Farm Animals - Only One
2 Sound Of Legend - Sweet (La La La)
2 Stadiumx & Muzzaik - Last Night A DJ Saved My Life
2 Still Young - White Label (Is This Love)
2 Tchami - Adieu
2 The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
2 Throttle - Hit The Road Jack
2 Tom Swoon & Teamworx - Atom
2 Yellow Claw feat. DJ Snake & Elliphant - Good Day
2 Don Diablo & Marnik - Children Of A Miracle (Don Diablo’s VIP Mix)
2 Gedz - ZNVKI (ak9 Remix)
2 Showtek & Brooks feat. Natalie Major - On Our Own
2 Sound Of Legend - Infinity
2 Tom Staar vs Rob & Jack - Sunshine

* - liczba tygodni w TOPce
w nawiasie liczba tygodni w sekcji "Na Fali"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Reklama

Wysłany: Wto Maj 02, 2017 14:18    Temat postu:

Powrót do góry
kuba1201
Bardzo aktywny

PostWysłany: Wto Maj 02, 2017 18:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Życzę zdania matury i połamania długopisu!

Zaskoczyłeś mnie z tym Clean Bandit. Gdy oceniałeś playlisty Maxxxa i Eski to dawałeś temu 3/10. Szkoda, że w Polsce Lorde nie grają, ale lepiej grać jakieś Iglesiasa czy jakieś tam "Despacito". Powerplaye (czyli te utwory na fali) poza Axwellem i Tiesto bardzo dobre, chociaż nie słyszałem tego remiksu Martina.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
patryk_w
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 02, 2017 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie dziękuję, z wiadomych względów xD

Ocena "Symphony" uległa znacznej poprawie w ostatnich dniach. Słyszałem po prostu ten kawałek częściej, i postanowiłem mu dać szansę, którą niewątpliwie wykorzystał.

Co do remiksu Martina, to serio - sprawdź go. Bardzo w stylu Brooksa, ale nadal brzmi to bardzo świeżo, jak na muzykę EDM.
Powrót do góry
kuba1201
Bardzo aktywny

PostWysłany: Sro Maj 03, 2017 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patryk_w napisał:
Co do remiksu Martina, to serio - sprawdź go. Bardzo w stylu Brooksa, ale nadal brzmi to bardzo świeżo, jak na muzykę EDM.

Remix nawet niezły, ale oryginał lepszy. Od Brooks najlepsze jest "On Our Own" z Showtekiem.

Ogólnie dużo ciekawych numerów w tym zestawieniu i ciekawa forma zestawienia.
Powrót do góry
Mateuszek92
RMF MAXXX Typer 2014

PostWysłany: Czw Maj 04, 2017 20:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawa formuła informacyjna. Z zeszłego posta przekonałem się do kilku utworów (m in Alok i Third Party) to też dodałem do siebie na listę.
Na pewno będę na bieżąco obserwował, bo masz przyzwoity gust i coś zawsze mi się spodoba. Smile
Radosław
Spamer

PostWysłany: Pią Maj 05, 2017 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lorde? Clean Bandit? No troszkę się zdziwiłem. Dziwię się też 'On My Way' i 'I Love You' bo myślałem, że kto jak kto, ale Ty będziesz naczelnym hejterem tych kawałków razem ze mną ;P
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
patryk_w
Użytkownik

PostWysłany: Sob Maj 06, 2017 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłem hejterem tych kawałków, ale mi się te numery po prostu wkręciły.

Co do Lorde i Clean Bandit to nie byłem przekonany na początku, ale wiesz - czasem pewne rzeczy muszą dojrzeć w człowieku Very Happy
Powrót do góry
sylwo1995
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Wto Maj 16, 2017 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z nówek wziąłbym tylko "Symphony" i "Sound Of Walking Away"
Pierwszy utwór znany już dość i powiem, że jest lepiej niż w "Rockabye", ale wciąż daleko temu do "Rather Be" czy "Real Love".
Illenium znam już z wcześniejszych singli, ale jakoś żaden nie wbił do CMC, które tak naprawdę decyduje najbardziej o tym, czy dany kawałek wywiera na mnie jakieś większe wrażenie czy jest tylko zwykłym zapychaczem playlisty ;p
Lucas & Steve ostatnio mnie nie zachwycają swoimi kolejnymi produkcjami
Reklama

Wysłany: Wto Maj 16, 2017 21:40    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> Przelista Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: