Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna Muzyczna Galaktyka
i nic ci nie umyka!

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ŻYJĘ! [TO NIE JEST LISTA PRZEBOJÓW! #4]

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> Przelista
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk_w
Użytkownik

PostWysłany: Czw Cze 08, 2017 15:08    Temat postu: ŻYJĘ! [TO NIE JEST LISTA PRZEBOJÓW! #4] Odpowiedz z cytatem

Makabrycznie się zagrzebałem, serio. Ale co się odwlecze, to nie uciecze - czas na czwarty odcinek tej naszej serii.

Jako, że była spora przerwa, to i nowości więcej będzie, więc mam nadzieję Wam jakoś tą absencję zrekompensować.

A więc bez zbędnej zwłoki zaczynamy od NÓWEK SZTUK.

Afrojack & David Guetta feat. Ester Dean - Another Life
Mamy tu do czynienia z brzmieniami, których po tych panach ciężko byłoby się spodziewać nawet kilka miesięcy temu. W każdym razie jest to bardzo przyjemna i pozytywna kolaboracja, naprawdę miło jej się słucha. Mimo, iż dobrze wiadomo, że robotę w tym utworze nie odwalił ani David Guetta, ani Afrojack, tylko... Boaz van de Beatz. Wink

Axwell & Ingrosso - Renegade
Doceniam Szwedów za bardzo pomysłowe Lyric Video. Sam utwór jest w mojej opinii najlepszym z czteroutworowej EPki, choć powoli zaczynam się przekonywać do innego kawałka, tj. "More Than You Know". Niemniej tutaj klimat bliższy formacji Daft Punk naprawdę robi robotę i wyróżnia in plus ten utwór na tle pozostałych.

Felix Jaehn, Hight & Alex Aiono - Hot2Touch
A oto jeden z głównych kandydatów na przebój lata. Oczywiście, jeśli pominiemy w tym zestawieniu "Despacito", o którym jeszcze kiedyś się na pewno wypowiem, niekoniecznie pozytywnie zresztą. Anyway, w nowym singlu Felixa przebojowość słychać od samego początku. Motyw muzyczny bardzo łatwo zanucić i zostaje w głowie na długo, a wiem to na swoim przykładzie, a inni słuchacze też to zdanie podzielają. Pozostaje tylko czekać na to, aż kawałek rozhula się na dobre w polskich radiostacjach...

Kaaze - Triplet
Naprawdę kapitalna propozycja z wytwórni Revealed. Ostatnio brakuje dobrego progressive bigroomu, jednak w tym wypadku Kaaze nie zawiódl i fani dostali potężną dawkę dobrego grania. Stylistyka podobna do "Sun Is Shining" od Axwell & Ingrosso, więc jest to dla mnie kolejny plus. Numer jest podpisany jako (Instrumental Mix), więc zapewne możemy jeszcze się spodziewać wersji wokalnej. Mam co do tego jednak dosyć ambiwalentne odczucia...

LNY TNZ - Set You Free
Takiej muzyki jest zdecydowanie jak na lekarstwo w polskich radiostacjach. Od razu spodobał mi się ten singiel, gdy usłyszałem go w jednej z zagranicznych stacji radiowych. Odpowiednia dawka mocy i energii zawsze jest przydatna, dlatego też ten utwór polecam Wam.

Nalin & Kane - Beachball (Sebastien Remix)
Fani śp. Ibizy na MAXXXa znają ten motyw naprawdę dobrze. Naprawdę przyjemnie jest go sobie przypomnieć, a ten remiks naprawdę daje radę i daleko jest mi od tego, żeby nazwać go profanacją klasyka. Jest to przyjemny letniak w sam raz na wychillowanie.

Robin Schulz feat. James Blunt - OK
Parę tygodni temu na łamach swojej radiowej audycji mówiłem, że ten utwór będzie jednym z przebojów tych wakacji. I wiecie co? Po raz kolejny się nie pomyliłem, bowiem można już ten kawałek usłyszeć w wielu polskich radiostacjach. I coś mi mówi, że szybko z nich nie zleci. Na plus powrót Jamesa Blunta, i to naprawdę dobrym stylu.
A, i dodam jeszcze, że klip do tego utworu może być dla niektórych dosyć, jak by to określić... obrazoburczy, kontrowersyjny?

Sagan & Plastik Funk - Got No Love
Kto był na We Are The Future i został po występie Don Diablo na set polskiego duetu Diviners, ten dobrze kojarzy ten track. A jako, że byłem, to z czystym sumieniem mogę polecić tego future house'owego wymiatacza. Mam stamtąd jeszcze jedną petardę, ale zaprezentuję ją Wam w nastepnym wydaniu.

San Holo - Light
Kolejny niedoceniony track, którego próżno szukać w polskim eterze. Nie sądzę jednak, że tutaj odniesie on sporą karierę, bowiem odczuwam powoli pierwsze nuty znużenia tym utworem. Ale to zapewne z racji tego, że w maju bardzo często słuchałem "Light". I to jest kolejna wskazówka ode mnie - dozujcie muzykę w odpowiednich ilościach, aby cieszyć się z niej w jak najlepszy sposób Wink

Take That - Giants
Ci panowie swój szczyt popularności notowali jeszcze zanim byłem na tym świecie. Od założenia zespołu mija już 25 lat, ale panowie <już bez Robbiego Williamsa> nadal współpracują i mają zamiar wydać album, który jest promowany przez singiel "Giants". Bardzo ciekawe granie, nie jest zbyt wiele już takich utworów, dlatego warto coś takiego doceniać, co i ja czynię tutaj.

Dziś w sekcji WYLOTY aż 10 numerów. Oto one:

6 Alpha 9 & Koven - Only Good Mistake
6 Ed Sheeran - Castle On The Hill (NWYR Remix)
6 Gedz - ZNVKI (ak9 Remix)
6 Mike Perry feat. Casso - Inside the Lines
6 Sigala & Digital Farm Animals - Only One
6 The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
6 Tom Staar vs Rob & Jack - Sunshine
5 Illenium & Kerli - Sound Of Walking Away
3 Future - Mask Off
3 Hardwell & Austin Mahone - Creatures Of The Night

A teraz czas na sekcję NA FALI.

6 (1) Clean Bandit feat. Zara Larsson - Symphony
Pojawienie się tej pozycji wśród powerplayów nie powinno dziwić. Ten utwór ewidentnie jest na fali i nie byłbym sobą, gdybym tego nie zauważył. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że kawałek ten szybko się nie znudzi, bowiem potencjał ma wyższy niż "Rockabye".

Prócz tej nowości, stawka ta sama:
7 (7) Kygo & Selena Gomez - It Ain't Me
7 (7) Martin Garrix & Dua Lipa - Scared To Be Lonely (Brooks Remix)
7 (7) Ofenbach - Be Mine
7 (6) Jax Jones feat. RAYE - You Don't Know Me
7 (4) Raving George feat. Oscar and The Wolf - You're Mine (DJ Antonio & Astero Remix)

Przez ostatnie 6 tygodni jako powerplay, dziś z tym mianem żegna się:
7 (6) Tiësto feat. Bright Sparks - On My Way

Tradycyjnie poniżej pozostałe utwory składające się na moje TOP40. Jest ich tym razem 27.

Mam nadzieję, że moja selekcja przypada Wam do gustu. A tymczasem dzięki za dziś, zapraszam do komentarzy, piszemy się za tydzień! Wink

7 Anton Powers & Pixie Lott - Baby
7 Axwell & Ingrosso feat. Kid Ink - I Love You
7 Calvin Harris feat. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande - Heatstroke
7 Ferry Corsten pres. Gouryella - Venera
7 LA Riots & Great Good Fine OK - Real Love
7 Martin Garrix & Brooks - BYTE
7 Rag'n'Bone Man - Skin
7 RHODES & Felix Jaehn - Your Soul (Holding On)
7 Sound Of Legend - Sweet (La La La)
7 Tchami - Adieu
7 Throttle - Hit The Road Jack
7 Yellow Claw feat. DJ Snake & Elliphant - Good Day
7 Don Diablo & Marnik - Children Of A Miracle (Don Diablo’s VIP Mix)
7 Showtek & Brooks feat. Natalie Major - On Our Own
7 Sound Of Legend - Infinity
6 Ed Sheeran - Galway Girl
6 Lorde - Green Light
6 Lucas & Steve - Up Till Dawn (On The Move)
4 AJR - Weak
4 Lucas & Steve, Pep & Rash - Feel Alive
4 Showtek & Major Lazer - Believer
4 The Chainsmokers & Coldplay - Something Just Like This (Don Diablo Remix)
4 Zedd feat. Alessia Cara - Stay

* - liczba tygodni w TOPce
w nawiasie liczba tygodni w sekcji "Na Fali"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Reklama

Wysłany: Czw Cze 08, 2017 15:08    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> Przelista Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: