Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna Muzyczna Galaktyka
i nic ci nie umyka!

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Taylor Swift - Reputation
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> Nowości płytowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 01, 2017 00:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Artur.O napisał:
Wyciekła tracklista:

1. Reputation
2. Country Girl Gone Bad
3. Good Snake, Bad Snake
4. Inside of Me (feat. Gucci Mane)
5. Touchin’ On My…
6. America’s Sweetheart
7. Woman Love, Sister Love (feat. Selena Gomez)
8. My Dirty Diary
9. S.L.U.T. (Strong Ladies Unite Tonite)
10. Poison
11. I Hate Katy Perry (feat. Katy Perry)
12. When You Hold Me
13. Make America 2014 Again

(źródło: http://forum.popjustice.com/threads/taylor-swift-reputation-6th-album.63720/page-132#post-5604720 )

Wygląda dość fejkowo + gdzie jest LWYMMD? Wink

meni napisał:
Aha i ostatnia obserwacja: Schemat tworzenia kobiecej gwiazdy w Stanach jest koszmarnie wtórny. Dziewczyna, która do tej pory była miłą, ułożoną grzeczną gwiazdką w pewnym momencie ma dostać wścieklizny macicy i wyrazić to buntem przeciwko wszystkim. Ostatni przypadek? Oczywiście Miley Cyrus.

Miley to najbardziej "krzykliwy" przypadek ostatnich lat, ale nie "ostatni". Pamiętajmy o Demi Lovato i Selenie Gomez. Pierwsza nagrała "Cool for the Summer", oraz najnowsze "Sorry Not SorrY", którymi zrywa z wizerunkiem grzecznej dziewczynki, a druga też ma kilka takich kawałków ("Hands To Myself", "Fetish").

Dodałbym tu jeszcze Fifth Harmony - zaczynały kawałkiem "Miss Movin' On", całkiem niewinnym, potem pojawiło się "Worth It" z podtekstem seksualnym, aż w końcu "Work From Home"... Wink

Inna kwestia jest taka, że ten schemat może mieć drugie dno. Ale to już wkraczanie w teorie spiskowe, daruję więc sobie, chociaż to ciekawy temat. Very Happy

sim1994 napisał:
Można śmiało powiedzieć, że Taylor nienawidzi Katy Perry. I to ze wzajemnością. Najpierw Taylor nagrała Bad Blood, które jest o Katy. Niedawno powstało Swish Swish, które odpowiada Tay (podobieństwo Swish Swish Bish do Swift Swift Bitch itp). No i teraz niby przypadkiem Taylor wydaje singla w dniu premiery hucznie zapowiadanego klipu do Swish Swish?

Nie zapominajmy, że Taylor ZUPEŁNIE PRZYPADKIEM wróciła do serwisów streamingowych dokładnie w dzień premiery ostatniego krążka Katy Perry. Po dwóch-trzech dniach w Top 200 Spotify USA miała 4 czy 5 kawałków (prócz sławniejszych singli z "1989" też "You Belong With Me"), natomiast Perry tylko 2... Very Happy
ODSŁUCHAJ & GŁOSUJ do 10.05 / Not. #3: 1. Dua Lipa (+1) 2. TACONAFIDE (-1) 3. Bruno Mars & Cardi B (+1)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Pią Wrz 01, 2017 00:41    Temat postu:

Powrót do góry
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Nie Wrz 03, 2017 17:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Siwulsson napisał:
Artur.O napisał:
o_0 Przecież już parę tygodni temu widziałem w jakiejś rumuńskiej telewizji (byłem na wakacjach) teledysk "Swish Swish", a to dopiero parę dni temu wyszło? No i co to znaczy, że "są konkurencją" nie rozumiem tego...
A post Siwulssona nie miał ani jednego odniesienia do listy Hot 100 Billboarda (domyślam się, że to właśnie o tą ci chodzi), tylko jakieś filizoficzne rozważania o tym jak wielkim hitem to jest i trwałości fenomenów obecnych przebojów, co dla mnie jest bełkotem.

Kuba chyba włożył więcej pracy od ciebie w zrozumienie mojego posta. Może nie łapiesz kontekstu?

A no chyba nie łapię. Ale jaką mam wkładać "pracę" w rozumienie posta, skoro to jego autor powinien pisać tak, aby było w miarę jasno?
No ale chyba już czaję.

dejmieeen napisał:

Wygląda dość fejkowo + gdzie jest LWYMMD? Wink

Liczyłem, że ktoś dostrzeże dowcip. Razz

dejmieeen napisał:
Dodałbym tu jeszcze Fifth Harmony - zaczynały kawałkiem "Miss Movin' On", całkiem niewinnym, potem pojawiło się "Worth It" z podtekstem seksualnym, aż w końcu "Work From Home"... Wink

Odnoszę jednak wrażenie, że mało kto słyszał o tych dziewczynach przed "Work From Home" właśnie Razz

Inna kwestia jest taka, że ten schemat może mieć drugie dno. Ale to już wkraczanie w teorie spiskowe, daruję więc sobie, chociaż to ciekawy temat. Very Happy

dejmieeen napisał:
sim1994 napisał:
Można śmiało powiedzieć, że Taylor nienawidzi Katy Perry. I to ze wzajemnością. Najpierw Taylor nagrała Bad Blood, które jest o Katy. Niedawno powstało Swish Swish, które odpowiada Tay (podobieństwo Swish Swish Bish do Swift Swift Bitch itp). No i teraz niby przypadkiem Taylor wydaje singla w dniu premiery hucznie zapowiadanego klipu do Swish Swish?

Nie zapominajmy, że Taylor ZUPEŁNIE PRZYPADKIEM wróciła do serwisów streamingowych dokładnie w dzień premiery ostatniego krążka Katy Perry. Po dwóch-trzech dniach w Top 200 Spotify USA miała 4 czy 5 kawałków (prócz sławniejszych singli z "1989" też "You Belong With Me"), natomiast Perry tylko 2... Very Happy

Nie miałem zielonego pojęcia o tym, naprawdę. Surprised Dzięki.

Moje Playlisty Spotify

https://rateyourmusic.com/~Szysza32
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sim1994
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Nie Wrz 03, 2017 19:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tymczasem...
https://www.youtube.com/watch?v=T62maKYX9tU
singiel promocyjny :p
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Sro Wrz 06, 2017 12:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Artur.O napisał:

dejmieeen napisał:

Odnoszę jednak wrażenie, że mało kto słyszał o tych dziewczynach przed "Work From Home" właśnie Razz

Noooo nie do końca. "Worth It" było sporym hitem w USA, peak chyba #12, ale było chyba #23 w podsumowaniu roku 2015. W Polsce klip widywałem w TV, a i Radio Zet się zainteresowało tym kawałkiem - na pewno był w propozycjach do listy przebojów, czy na samej liście i w rotacji - nie pamiętam. No ale "Work From Home" był większym, międzynarodowym strzałem.

Artur.O napisał:
dejmieeen napisał:
sim1994 napisał:

Nie miałem zielonego pojęcia o tym, naprawdę. Surprised Dzięki.

Wszystko się zaczęło od walki o tancerzy na trasę koncertową, ale nie wiem za bardzo o co im chodziło.
ODSŁUCHAJ & GŁOSUJ do 10.05 / Not. #3: 1. Dua Lipa (+1) 2. TACONAFIDE (-1) 3. Bruno Mars & Cardi B (+1)
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2017 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żenująca jest ta otoczka wokół tego konfliktu, zresztą obie panie są siebie warte.

A tak na marginesie to Katy Perry w tych krótkich włosach z kolczykiem w nosie wygląda obrzydliwie. Jeszcze w momencie premiery "Teenage Dream" była śliczna, a teraz to paskudztwo bez kitu. I biust jej nie ratuje niestety.
Powrót do góry
michał92
Bardzo aktywny

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2017 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:
Żenująca jest ta otoczka wokół tego konfliktu, zresztą obie panie są siebie warte.

A tak na marginesie to Katy Perry w tych krótkich włosach z kolczykiem w nosie wygląda obrzydliwie. Jeszcze w momencie premiery "Teenage Dream" była śliczna, a teraz to paskudztwo bez kitu. I biust jej nie ratuje niestety.

Ej nawet ja to zauważam Shocked
Ale ona nigdy nie była jakoś szczególnie atrakcyjna Razz
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2017 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

michał92 napisał:
adam19960 napisał:

Ej nawet ja to zauważam Shocked
Ale ona nigdy nie była jakoś szczególnie atrakcyjna Razz

To prawda, pięknością nie była. Ale przynajmniej prezentowała się naturalnie, dopiero potem ją naszło na kombinacje z przebierankami. Wink
Powrót do góry
sim1994
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2017 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podczas ery "Prism" było jeszcze dobrze, ładnie... To teraz spróbowała się do rynku dopasować. Pierwszy singiel jeszcze cukierkowy, niczym California Gurls, a potem te wszystkie próby z Bon Appetit i Swish Swish, żeby chamerykanom się przypodobać.
Powrót do góry
sim1994
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Pon Wrz 11, 2017 20:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Look What You Made Me Do spędza drugi tydzień na szczycie Billboardu, podczas gdy na 4. miejscu debiutuje ...Ready for It?

To pierwsza taka sytuacja na Billboardzie od trzech lat, żeby w TOP 5 jedna kobieta miała więcej niż jeden kawałek. W 2014 roku dokonała tego również Tay Very Happy
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pon Wrz 11, 2017 20:07    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> Nowości płytowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2
Skocz do: