Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JOLTfan Aktywny użytkownik
|
Wysłany: Sro Gru 20, 2017 22:04 Temat postu: PODSUMOWANIE ROKU 2017 |
|
|
MIEJSCE 100
Lady Gaga – Million Reasons
Zestawienie otwiera Lady Gaga, pierwsza i ostatnia piosenka tej Pani w TOP-ie. Gaga w innym stylu bardzo mi przypadła do gustu, a Million Reasons to fajna ballada.
MIEJSCE 99
Krzysztof Zalewski – Na Drugi Brzeg
Pierwsza polska produkcja tutaj, nadal bardzo lubię, nadal u mnie w liście. Polecam twórczość tego wykonawcy.
MIEJSCE 98
Rod Stewart feat. DNCE – Da Ya Think I’m Sexy (Remix)
Poznałem to dzięki gali VMA gdzie zagrali to na żywo. Łatwo wpada w ucho, pozytywna produkcja dlatego znalazła się w TOP-ie
MIEJSCE 97
OneRepublic – No Vacancy
Oczywiście nie ma co porównywać nowych produkcji OneRepublic do tych np z Native, ale No Vacancy ma coś w sobie co lubię i nadal czasami słucham.
MIEJSCE 96
Kesha - Praying
Tak samo jak przy Gadze, podoba mi się nowa Kesha o wiele bardziej od starej Ke$hy. Emocjonalna ballada z fajnym przekazem.
MIEJSCE 95
Imagine Dragons - Thunder
"Tander fander" ehh... Dzięki polskim radiom i telewizji człowiek boi się otworzyć lodówkę żeby tego nie usłyszeć, no po prostu do za przeproszeniem do "porzygu" już z tą piosenką, kiedyś mi się podobała, a teraz głowa od niej boli. Jednakże no zasłużyła to by tu być. Gdyby nie polska promocja pewnie byłoby wyżej.
MIEJSCE 94
Sam Smith – Too Good At Goodbyes
Nostalgiczny Sam Smith wrócił i bardzo dobrze, Too Good At Goodbyes była idealna do słuchania w jesienne wieczory.
MIEJSCE 93
Taco Hemingway - Nostalgia
A propo Nostalgii to jest i ona. Piosenki z Marmuru bardziej mi się podobały, ale Nostalgia jest jedną z lepszych produkcji ze Szprycera z ciekawym bitem i łatwym do zapamiętania refrenem.
MIEJSCE 92
Taylor Swift - …Ready For It?
Kolejna osoba, która zmieniła styl z wydaniem nowej płyty. Według mnie bardzo dobra zmiana. Pozycja 92, bo były lepsze piosenki w tym roku od ...Ready For It?
MIEJSCE 91
Robin Schulz & HUGEL – I Believe I’m Fine
I na miejscu 91 Robin Schulz z piosenką, którą często słuchałem jesienią i która nadal mi się podoba. Nie jest to Robin z czasów Sun Goes Down czy remixu Prayer In C, ale nie można mu zarzucić że prezentuje teraz gorszy poziom . _________________ Dawniej dami3103
====================
Just one last time :
https://www.youtube.com/watch?v=xyqQ4iT4IeU |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Gru 20, 2017 22:04 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 21, 2017 11:31 Temat postu: |
|
|
MIEJSCE 90
Rita Ora – Your Song
Your Song, lekka i przyjemna piosenka, i dobry powrót Rity Ory do muzyki
MIEJSCE 89
Ed Sheeran – Shape Of You
Ograne, znudzone do granic możliwości tak samo jak przy Thunder stąd taka niska pozycja. Szybko się zaczęło podobać i tak samo szybko zaczęło irytować.
MIEJSCE 88
David Guetta feat. Nicki Minaj & Lil Wayne – Light My Body Up
Początkowo nie myślałem, że tak piosenka znajdzie się w TOP-ie, ale dość często jej słuchałem i jako jedyna osoba na tym forum lubię tą piosenkę. Mimo że podkład brzmi tanio fajnie się tego słucha na dobrych głośnikach hah.
MIEJSCE 87
Calvin Harris feat. Kehlani, Lil Yachty – Faking It
"Najnowsze" dzieło Calvina z tegorocznej płyty jest najniżej notowanym singlem Calvina w zestawieniu, może to dlatego że nadal się do tej piosenki przekonuje i jest ona dość świeża (nadal na mojej liście).
MIEJSCE 86
Alesso – Falling
Jedyna piosenka Alesso w zestawieniu, w tym roku według mnie w ogóle się nie popisał, to nie jest to samo co było w 2016 (w TOP2016 "In My Blood" miejsce 4"), a szkoda. Falling jest fajne ale szybko zostało przeze mnie zapomniane.
MIEJSCE 85
Adele – Water Under The Bridge
Nie mogło zabraknąć tej Pani w TOP-ie. Water Under The Bridge, solidna dobra produkcja szkoda, że tak słabo promowana w Polsce.
MIEJSCE 84
Tove Lo – True Disaster
Tove Lo, po raz pierwszy nie ostatni w rankingu. Według mnie bardzo udany rok tej artystki. A co piosenki, podkład połączony z wokalem Tove, sztosik
MIEJSCE 83
Sean Paul feat. Dua Lipa – No Lie
Miało być wyżej no ale lepsze to niż nic. Piosenka z 2016 roku, ale o wiele bardziej lubiłem ją w tym roku. Mimo, że nie jestem fanem Seana Paula to ten singiel bardzo mi się podobał.
MIEJSCE 82
Paramore – Told You So
Paramore po raz pierwszy. Dobrze że wrócili, fajnie że zmienili swój styl, szkoda że nadal nie doceniani w naszym kraju. Told You So lekka i przyjemna piosenka.
MIEJSCE 81
Selena Gomez feat. Marshmello - Wolves
Najświeższa piosenka w tej "10" (jeśli nawet nie najświeższa w całym zestawieniu). Na tą chwilę tylko 81 miejsce, ale co to samej produkcji to nie ma co się dziwić że jest to międzynarodowy hit, zasługuje na to. Bardzo to lubię i długo jeszcze będę słuchać bo ta piosenka dopiero się "rozkręca" u mnie hah _________________ Dawniej dami3103
====================
Just one last time :
https://www.youtube.com/watch?v=xyqQ4iT4IeU
Ostatnio zmieniony przez JOLTfan dnia Sob Gru 30, 2017 20:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
sylwo1995 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Czw Gru 28, 2017 18:05 Temat postu: |
|
|
Kilka utworów kojarzę. Najbardziej z tego wszystkiego podoba mi się chyba "No Lie", bo i u mnie się pojawiło _________________ Zapraszam do działu z listami przebojów
http://rmfpoplista.phorum.pl/viewforum.php?f=61 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|