|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aadekk Użytkownik
|
Wysłany: Sob Lip 29, 2017 23:39 Temat postu: |
|
|
michael112 napisał: | Dzisiaj na zakończenie swojego pasma Puoteck pożegnał się mniej więcej w ten sposób: "Do zobaczenia może gdzieś kiedyś".
Dodam, że nie ma go w ramówce na przyszły tydzień.
Niech każdy z czytających sam domyśli się, co to oznacza... |
W Esce Warszawskiej trochę inaczej się pożegnał....
Oficjalne stanowisko poznamy we wtorek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Lip 29, 2017 23:39 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Karol Użytkownik
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 21:04 Temat postu: |
|
|
Niestety Smutna informacja
Oto wpis Puotcka na Facebooku
Cytat: | Dzień dobry, proszę o chwilę uwagi!
"Coś się kończy, coś się zaczyna" napisał Andrzej Sapkowski.
Od dziś nie jestem już prezenterem w Radio ESKA.
Nie usłyszycie mnie w Muzyką Się Żyje, nie przygotuję Eska Live Rmx, nie odliczę Gorącej 100.
W radiu oczywiście zostaję, wciąż będę zajmował się muzyką, ale trochę inną i trochę inaczej. I nie wykluczone, że jeszcze kiedyś się usłyszymy, ale w zupełnie nowym otoczeniu. I na pewno dam Wam znać.
Zapytacie - DLACZEGO???
Dlatego, że dobrze jest się rozwijać, uczyć, poszerzać horyzonty. Prezenterem byłem przez połowę mojego życia, a przez 16 lat mówiłem do Was z eskowego głośnika. Najwyższa pora na zmianę.
Dziękuję za super antenowe momenty, było ich dzięki Wam całkiem sporo!
Liczę na kolejne.
Dziękuję za uwagę, do usłyszenia! |
_________________ Tune Lista - Wersja Radiowa Tylko na http://rmfsoundice.Caster.fm/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
michael112 Nowy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Karol Użytkownik
|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2017 20:36 Temat postu: |
|
|
Uwaga!
Wystartowała nowa ramówka. Ci którzy stęsknilil się za Gorącą 20 mam wiadomość,że od tej soboty od 16:00 Gorąca 20 powraca w nowej formule i z nową nazwą - "Podwójna Gorąca 20" _________________ Tune Lista - Wersja Radiowa Tylko na http://rmfsoundice.Caster.fm/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
michael112 Nowy
|
Wysłany: Wto Wrz 05, 2017 17:33 Temat postu: |
|
|
Lista prawdopodobnie będzie zawierała... 40 utworów. Wskazuje na to "archiwalne notowanie" dostępne na ich stronie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
muzykobloger Użytkownik
|
Wysłany: Sob Wrz 09, 2017 11:50 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś z Was ma wynotowane "numery jeden" Gorącej 20 z ostatniego tygodnia sierpnia? Interesują mnie dni: 28.08 (pn), 29.08 (wt), 30.08 (śr), 31.08 (czw). _________________ muzykoblog.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromiera Zarządca

|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2020 10:55 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: |
29. Questo - Lucy (-27) |
Po latach odkryłem - to musi chodzić o Jealousy - Lucy
jest taki utwór w kilku notowaniach Top Transfer i G20 na web.archive... swoją drogą niezły kawałek _________________ Przebój Lat Zerowych
https://rateyourmusic.com/~Szysza32
"Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tangerine Użytkownik

|
Wysłany: Wto Paź 06, 2020 17:19 Temat postu: |
|
|
muzykobloger napisał: | Czy ktoś z Was ma wynotowane "numery jeden" Gorącej 20 z ostatniego tygodnia sierpnia? Interesują mnie dni: 28.08 (pn), 29.08 (wt), 30.08 (śr), 31.08 (czw). |
28.08 (pn) - Jawsh 865 & Jason Derulo - Savage Love
Tylko to znalazłem. Dziwne, że sama strona eski nie notuje starych zestawień, których nie mogę znaleźć. _________________ Panta rei |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromiera Zarządca

|
Wysłany: Pon Paź 19, 2020 00:32 Temat postu: |
|
|
Proponuję zwracać uwagę na daty postów. Muzykobloger zadał to pytanie w 2017 roku, więc na pewno nie mogło chodzić o "Savage Love", które wtedy nawet nie było w planach.  _________________ Przebój Lat Zerowych
https://rateyourmusic.com/~Szysza32
"Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tangerine Użytkownik

|
Wysłany: Nie Paź 25, 2020 18:27 Temat postu: |
|
|
Nie zauważyłem, ale i tak nie mogę znaleźć notowań. Ale wpadka.  _________________ Panta rei |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tangerine Użytkownik

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2022 15:51 Temat postu: |
|
|
muzykobloger napisał: | Czy ktoś z Was ma wynotowane "numery jeden" Gorącej 20 z ostatniego tygodnia sierpnia? Interesują mnie dni: 28.08 (pn), 29.08 (wt), 30.08 (śr), 31.08 (czw). |
Niepewny jestem, co do tego. Próbowałem przez stronę, fora, posty...
Próbuję poszukać nawet przez odsluchane, ale trudno mi wyłapać, w którym to momencie było. Jak przypuszczam, to już był ten okres, kiedy notowania były na stronie radia, a emitowano tylko pierwsze 3 miejsca. Wydaje mi się, że było to gdzieś w okolicach 19 lub 20. Wymieniłeś dni, jakby to miało być jeszcze tygodniowe zestawienie listy.
Mogę tylko przypuszczać, że mogłyby to być takie utwory jak:
AronChupa - Liama In My Living Room
Robin Schulz - OK
Cheat Codes - No Promises
Shakira - Me Enamore
DJ Khaled & Rihanna - Wild Thoughts
Axwell & Ingrosso - More Than You Know
David Guetta - 2U
Ponieważ to one były najczęściej puszczane i były w topliście, jeśli chodzi o tą stację. _________________ Panta rei
Ostatnio zmieniony przez Tangerine dnia Czw Maj 26, 2022 12:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
muzykobloger Użytkownik
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2022 14:04 Temat postu: |
|
|
Tangerine napisał: | muzykobloger napisał: | Czy ktoś z Was ma wynotowane "numery jeden" Gorącej 20 z ostatniego tygodnia sierpnia? Interesują mnie dni: 28.08 (pn), 29.08 (wt), 30.08 (śr), 31.08 (czw). |
Niepewny jestem, co do tego. Próbowałem przez stronę, fora, posty...
Próbuję poszukać nawet przez odsluchane, ale trudno mi wyłapać, w którym to momencie było. To już był ten okres, kiedy notowania były na stronie radia, a emitowano tylko pierwsze 3 miejsca. Wydaje mi się, że było to gdzieś w okolicach 19 lub 20. Wymieniłeś dni, jakby to miało być jeszcze tygodniowe zestawienie listy.
Mogę tylko przypuszczać, że mogłyby to być takie utwory jak:
AronChupa - Liama In My Living Room
Robin Schulz - OK
Cheat Codes - No Promises
Shakira - Me Enamore
DJ Khaled & Rihanna - Wild Thoughts
Axwell & Ingrosso - More Than You Know
David Guetta - 2U
Ponieważ to one były najczęściej puszczane i były w topliście, jeśli chodzi o tą stację. |
Już mam te informacje. Przypomnę, że chodziło o rok 2017.
– poniedziałek 28.08: Imagine Dragons „Thunder”
– wtorek 29.08: Kokab „Got U (ready or not)”
– środa 30.08: Cheat Codes feat. Demi Lovato „No promises”
– czwartek 31.08: Katy Perry feat. Nicki Minaj „Swish swish”
– piątek 01.09: Shakira „Me enamoré”
ZMIANY → od pierwszego pełnego tygodnia września 2017 r. notowania zaczęły się ukazywać raz w tygodniu, lista składała się z 40 pozycji i nosiła nazwę „2 x Gorąca 20”. _________________ muzykoblog.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tangerine Użytkownik

|
Wysłany: Czw Maj 26, 2022 12:06 Temat postu: |
|
|
Wynika z tego, że zgadzają się tylko dwa utwory, które wcześniej wymieniłem. _________________ Panta rei |
|
Powrót do góry |
|
 |
muzykobloger Użytkownik
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2022 17:53 Temat postu: |
|
|
Tangerine napisał: | Wynika z tego, że zgadzają się tylko dwa utwory, które wcześniej wymieniłem. |
Pozostałe wymienione przez Ciebie single, czyli „Llama in my living room”, „OK”, „Wild thoughts”, „More than you know” i „2U”, również były „numerami jeden” w Radiu Eska, ale akurat nie w tym tygodniu, o którym rozmawiamy.
„More...” jako jedyne dotarło do 1. miejsca, gdy lista prezentowana była już w systemie 1 notowania na tydzień pod nazwą „2 x Gorąca 20” (w notowaniu z 9 września 2017 r.).
Pozostałe 4 utwory dotarły do 1. miejsca w wakacyjnych notowaniach Gorącej 20 z 2017 r. _________________ muzykoblog.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tangerine Użytkownik

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2022 11:53 Temat postu: |
|
|
Patrzyłem na stronie odsluchane.eu i w playliście Eski widać, że grają Kate Bush - Running up that hill. Pewnie dlatego, że umieszczono kompozycję w serialu Stranger Things, a potem trafiła na listy zagraniczne przebojów po tylu latach. Aż po 37 latach i na liście Bilboardu zdobywa nawet większą pozycję niż dużo wcześniej. Pomimo ponownego pojawienia się na topie, numer dziwnie pasuje i nie bardzo się ma do reszty w playliście. Jest to bardzo dobry, piękny, wręcz znakomity, ale odbiega od reszty, która jest zbyt nowoczesna. Tamte piosenki odbiegają poziomem. Dziwnie to wygląda, ale fajnie, że dostrzeżono ją znowu po latach. _________________ Panta rei |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lip 11, 2022 11:53 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |