|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tangerine Użytkownik

|
Wysłany: Nie Sty 01, 2023 11:21 Temat postu: |
|
|
Szybkie wyniki. Najszybciej, jak się dało. Podsumowanie doskonale jak to muzykobloger. A ja zacząłem o tej Setce i skończyłem na 69. Nie zdzierżyłem. Potem była gościna i do kolegi na domówkę. A moment wygrania Gorącej Setki przegapiłem. Przynajmniej w końcu pamiętałem, żeby chociaż kawałek odsłuchać, bo tak to nie słuchałem. Zawsze wyniki sprawdzałem. A wcześniej to jakimś przypadkiem chyba właśnie 2009 czy 2008 w aucie słuchałem i wtedy się zapoznałem.
Co do tej Setki, to trudno komentować. Znowu Sanah i aż takiego wyniku się nie spodziewałem. 2 to pomyłka, jak inne takie polskie kwiatki np. 5. Myślałem, że 1 miejsce będzie dla Harry'ego Stylesa. Ogólnie to tak na krótko może napiszę. Najbardziej przekręcony rok z tymi hitami. _________________ Panta rei
Ostatnio zmieniony przez Tangerine dnia Wto Sty 17, 2023 19:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Sty 01, 2023 11:21 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Xder Użytkownik
|
Wysłany: Nie Sty 01, 2023 21:56 Temat postu: |
|
|
Trochę śmieszne te wyniki... Kamrad i believe miało więcej glosow niz nic dwa razy albo to co masz ty  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2023 23:27 Temat postu: |
|
|
20. Favst & Gibbs „ZTB” 6/10
19. Twocolors „Heavy metal love” 5/10 (brzmi to jak zalążek piosenki :/)
18. Sanah & Daria Zawiałow „Eldorado” 6/10 (dla mnie tu więcej Darii niż Zuzanny)
17. Sam Smith & Kim Petras „Unholy” 3/10
16. Rosa Linn „Snap” 7/10 (chociaż brzmi jak podróbka The Lumineers - Ho Hey)
15. Gibbs x Kiełas „Piękny świat” 6/10
14. Måneskin „Supermodel” 6/10 (no chwyta, chwyta)
13. Bryska „Mam kogoś lepszego (Skytech remix)” 5/10
12. Jaymes Young „Infinity (Pretty Young remix)” 3/10
11. Imanbek & BYOR „Belly dancer” 2/10 (pierwotnie to był jeden z fajniejszych singli Akona...)
10. Glass Animals „Heat waves” 6/10 (nie rozumiem sukcesu tej piosenki, poza tym Glass Animals miało kilka fajniejszych, np. "Life Itself")
9. Gayle „abcdefu” 7/10 (kocham Avril Lavigne)
8. Mr. Polska „Złote Tarasy” 7/10 (szczerze to prędzej bym się spodziewał to usłyszeć w Czwórce, niż w Esce)
7. Imagine Dragons x JID „Enemy” 6/10 (jak to ID - głupie jak kilo gwoździ bez łebków, ale chodzi po głowie)
6. Sanah & Kwiat Jabłoni „Szary świat” 3/10
5. Oki „Jakie to uczucie?” 7/10 (ależ to pachnie oldskulem! poza tym dużo w tym zabawy i fajnej energii)
4. David Guetta & Bebe Rexha „I'm good (blue)” 1/10
3. Harry Styles „As it was” 7/10 (wolę dwa kolejne single, ale ten też fajny)
2. SB Maffija „Lawenda” 6/10
1. Sanah & Dawid Podsiadło „Ostatnia nadzieja” 6/10
śr: 5,25/10 czyli nie tak źle
Oskar Cyms jest obecnie powerplayem, a tu zajął dopiero 77. miejsce.
Oceny wydają się surowe, ale powiedzmy, że to przy założeniu, że One-T & Cool-T - The Magic Key i Nelly Furtado - Say It Right są na 10/10  _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Xder Użytkownik
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2023 11:33 Temat postu: |
|
|
Dla mnie wszystkie piosenki z top20 są ok poza: Lawenda, Złote tarasy i Jakie to uczucie? wszystkie 0/10. Dla tego wolę słuchać RMF bo tam nie ma takich piosenek.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
Wysłany: Pon Sty 30, 2023 17:43 Temat postu: |
|
|
No ja zawsze powtarzam, że największą tragedią polskiego eteru jest to, że zbyt dużo stacji jest do siebie zbyt podobnych. W RMF FM polski hip-hop jest bez sensu, ale Eska, jako stacja przede wszystkim dla typowej młodzieży, wręcz powinna go grać i dziwnie to brzmiało przez te parę lat, jak tego nie robiła. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
|
Powrót do góry |
|
 |
Tangerine Użytkownik

|
Wysłany: Pią Lut 03, 2023 19:50 Temat postu: |
|
|
1. Ostatnia nadzieja 7/10
2. Lawenda 4/10
3. As it was 8/10
4. I'm good 6/10
5. Jakie to uczucie? 5/10 - niezły podkład
6. Szary świat 6/10 - nie wiem, czy nawet 5/10. Po pewnym czasie zaczęła mnie nudzić i nawet bywała grana w tym samym czasie w stacjach.
7. Enemy 6/10
8. Złote Tarasy 5/10
9. ABCDEFU 7/10
10. Heat waves 7/10
11. Belly dancer 5/10
12. Infinity 7/10 (ten motyw wkręca mnie przy słuchaniu)
13. Mam kogoś lepszego -..?
14. Supermodel 8/10
15. Piękny świat 6/10
16. Snap 8/10
17. Unholy 7/10
18. Eldorado 6/10
19. Heavy metal love 5/10
20. ZTB - podobny problem co pozycja 13 i 6.
Ogólnie nie lubię za bardzo bawić się w takie oceny, ale podjąłem tzw. wyzwanie.
Myślałem, że Ferrari będzie wyżej i nad innymi też.
Cytat: | Oceny wydają się surowe, ale powiedzmy, że to przy założeniu, że One-T & Cool-T - The Magic Key i Nelly Furtado - Say It Right są na 10/10 Razz |
To były dopiero przeboje. Pamiętam, jak przeglądałem Gorącą Setkę 2007 na początku 2008 i myślałem, że Say it Right będzie na 1, a tu Apologize. Wtedy dowiedziałem się, że taka lista jest na stronie Eski.
Przy liście z 2008 dziwi mnie, że Crazy Loop jest na 100 z singlem Johanna(Shut Up). Crazy Loop (Mm-ma-ma) chyba było bardziej popularne. Tak mi się wydaje. Zresztą oba są kiczowate.
One-T & Cool-T - The Magic Key - jeny, kiedy to było... _________________ Panta rei |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tangerine Użytkownik

|
Wysłany: Sro Maj 24, 2023 07:37 Temat postu: |
|
|
Dobromier napisał: | Gorąca Setka 2002
1. Nelly feat. Kelly Rowland - Dilemma
2. t.A.T.u. - Ja soszła s uma
3. Nickelback - How You Remind Me
4. Eminem - Without Me
5. Phil Collins - Can't Stop Loving You
6. Wilki - Baśka
7. Shakira - Whenever, Wherever
8. Myslovitz - Acidland
9. Morcheeba - Otherwise
10. Avril Lavigne - Complicated
11. Garou - Seul
12. Las Ketchup - Asereje
13. ?
14. Red Hot Chili Peppers - By the Way
15. The Calling - Wherever You Will Go
16. ATB - You're Not Alone
17. Coldplay - In My Place
18. Sophie Ellis-Bextor - Murder on a Dancefloor
19. P.O.D. - Youth of the Nation
20. Krzysztof Krawczyk - Bo jesteś ty
21-24. Madonna - Die Another Day
21-24. Jennifer Lopez - Jenny from the Block
25. Myslovitz - Sprzedawcy marzeń
44. T.Love - Ajrisz
??. Eminem - ?
??. Morcheeba - Way Beyond
62. Shakira - ?
??. Gabin - Doo Uap, Doo Uap, Doo Uap
??. Sophie Ellis Bextor - Get Over You
??. Brainstorm - Waterfall
??. Kylie Minogue - Love At First Sight
93. The Crash - Lauren Caught My Eye
??. De Mono - Tamtego lata
??. Ronan Keating - I Love It When We Do
Miejsca 1-20 oraz pojedyńcze niższe pozycje zostały odnotowane przez Beńka i GTrixa z forum Radiopolska.pl, natomiast pozostałe przepadły. To była pierwsza Gorąca Setka w historii Eski - w 2001 roku było w Sylwestra zagrane podsumowanie Gorącej 20, które wygrała LeAnn Rimes - Can't Fight The Moonlight (to również informacja od Beńka).
Nie było w tym temacie osobnego posta na lata 2001, 2002, 2003, ponieważ podczas Gorącej Setki 2010, kiedy puszczane były kolejne "numery jeden" poszczególnych Setek (chyba po raz pierwszy w jej historii - słuchałem jej co roku od 2005 do 2010 roku i nie przypominam sobie takiej tradycji wcześniej), wspomnieni i odtworzeni byli zwycięzcy od 2003 roku |
W przypadku Eminema domyślam się, że może to być Lose Yourself, a u Shakiry - Underneath your clothes. Nie wiem, ale mogę przypuszczać.
Fajnie, że pojawiły się pojedyncze pozycje. Niestety, nie uporządkowane. Jestem ciekaw całej listy, ale to chyba niemożliwe do zrealizowania. Chociaż coś przetrwało. _________________ Panta rei |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
Wysłany: Sro Maj 24, 2023 17:52 Temat postu: |
|
|
Tangerine napisał: |
W przypadku Eminema domyślam się, że może to być Lose Yourself, a u Shakiry - Underneath your clothes. Nie wiem, ale mogę przypuszczać.  | Z równym prawdopodobieństwem mogą być "Cleanin' Out My Closet" i "Objection (Tango)" - to również były niemałe przeboje w tamtym czasie. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Maj 24, 2023 17:52 Temat postu: |
|
|
|