Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
get_addicted Laureat Miastowizji
|
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 16:10 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Altec Bardzo aktywny
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 22:45 Temat postu: |
|
|
Mnie to przypomina The Black Eyed Peas - Where Is The Love? z Timberlake'em. Ale moze to tylko moje 'widzimisie'. _________________ last.fm/user/Altec_19
rateyourmusic.com/~Altec92 |
|
Powrót do góry |
|
|
meni Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Czw Gru 22, 2016 20:49 Temat postu: |
|
|
Pewnie już każdy słyszał, bo odbiły się naprawdę szerokim echem w polskim Internecie. O czym mowa?
Legendy Polskie.
Projekt Allegro mający na celu odświeżenie starych polskich opowieści oraz ich bohaterów we współczesnym sosie. Idea zacna do której podchodziłem z ogromną rezerwą. "Smok" był ok, ale "Tvadrovsky" z genialnym Więckiewiczem uosabiającym wszystkie polskie przywary kupił mnie w pełni.
Ale ja nie o filmach przecież miałem.
Muzyką która towarzyszy tym filmom są nowe aranżacje klasycznych polskich utworów. Bardzo słuszna koncepcja, polskie legendy, więc muzyka też powinna być polska. Przy czym ten kto mnie zna to wie, że coverów z zasady nie uznaję. Muszą być zrealizowane w kompletnie inny sposób, z zupełnie zmienionym pomysłem i kompozycją abym się nad nimi pochylił. Nie ma nic gorszego niż pseudoartyści próbujący się wybić na cudzych pomysłach.
No i dostałem obuchem w łeb.
Od 9 grudnia nie mogę wyjść z podziwu.
TO JEST FANTASTYCZNE!
Jaskółka uwięziona
_________________ http://www.lastfm.pl/user/meni124
http://rateyourmusic.com/~meni |
|
Powrót do góry |
|
|
nokmar Użytkownik
|
|
Powrót do góry |
|
|
Altec Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sro Lip 05, 2017 18:10 Temat postu: |
|
|
Reni Jusis - Nic o mnie nie wiecie _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
|
Altec Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sro Sie 16, 2017 16:51 Temat postu: |
|
|
Kayah - Fleciki _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
|
sylwo1995 Laureat Miastowizji
|
|
Powrót do góry |
|
|
dziamka Nowy
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2023 13:28 Temat postu: |
|
|
ja obecnie słucham swojego ostatniego odkrycia- Katarzyna Moś i Orkiestra Aukso |
|
Powrót do góry |
|
|
nelka Nowy
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2023 11:46 Temat postu: |
|
|
u mnie dziś od rana w głośnikach przygrywa Chris Rea |
|
Powrót do góry |
|
|
Tangerine Użytkownik
|
Wysłany: Sob Paź 07, 2023 20:09 Temat postu: |
|
|
U mnie gra Bryan Adams i płyta Ultimate, a Chrisa Rea też lubię posłuchać. Świetnie gra na gitarze. _________________ Panta rei |
|
Powrót do góry |
|
|
ranika Nowy
|
Wysłany: Sro Sty 17, 2024 13:41 Temat postu: |
|
|
u mnie aktualnie w głośnikach LP "Girls go wild" _________________ głębosz |
|
Powrót do góry |
|
|
radkovskyy Użytkownik
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2024 02:58 Temat postu: |
|
|
Aktualnie w tym momencie najczęściej na rotacji? Lost Frequencies & Bastille - Head Down. |
|
Powrót do góry |
|
|
Tangerine Użytkownik
|
Wysłany: Sro Paź 09, 2024 10:14 Temat postu: |
|
|
Też lubię Head Down. Może nie jakoś bardzo, ale ma coś nieobojętnego.
Ostatnio odkrywam na nowo dyskografię Beyonce. Zawsze tylko single i płytę 4 dobrze znałem. Okres po płycie Beyonce jakoś tak słabo był mi znany. Dobrze mi się jej słucha. Dobre ma te albumy. _________________ Panta rei
Ostatnio zmieniony przez Tangerine dnia Sob Paź 12, 2024 17:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Sob Paź 12, 2024 10:39 Temat postu: |
|
|
Tangerine napisał: | Ostatnio coś odkrywam na nowo dyskografię Beyonce. Zawsze tylko single i płytę 4 dobrze znałem. Okres po płycie Beyonce jakoś tak słabo był mi znany. Dobrze mi się jej słucha. Dobre ma te albumy. | Moim zdaniem "4" i "Lemonade" to najfajniejsze i najbardziej wysmakowane płyty Beyoncé, mało przebojów w radiu, za to dużo w serduszku. Lubię też "B'Day", gdzie tych przebojów do radia akurat trafiło się dużo i wszystkie fajne. Nie rozumiem za to sławy "Beyoncé" z 2013, która muzycznie wydaje mi się mętna, nawet jeśli niektóre piosenki są ważne lirycznie. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
|
Tangerine Użytkownik
|
Wysłany: Sob Paź 12, 2024 18:14 Temat postu: |
|
|
Dobromier napisał: | Tangerine napisał: | Ostatnio coś odkrywam na nowo dyskografię Beyonce. Zawsze tylko single i płytę 4 dobrze znałem. Okres po płycie Beyonce jakoś tak słabo był mi znany. Dobrze mi się jej słucha. Dobre ma te albumy. | Moim zdaniem "4" i "Lemonade" to najfajniejsze i najbardziej wysmakowane płyty Beyoncé, mało przebojów w radiu, za to dużo w serduszku. Lubię też "B'Day", gdzie tych przebojów do radia akurat trafiło się dużo i wszystkie fajne. Nie rozumiem za to sławy "Beyoncé" z 2013, która muzycznie wydaje mi się mętna, nawet jeśli niektóre piosenki są ważne lirycznie. |
Przyznam, że na szybko napisałem tutaj posta. Jakoś mniej czasu było i już tzw. brak odpowiedzi na przeglądarce.
No na 4 to w sumie były ostatnie takie przeboje radiowe. Run the World najbardziej popularne i najmniej lubiane przeze mnie. Szczególnie w polskich stacjach ona zniknęła szybko i była puszczana głównie z lat 2000. lub w jakichś featuringach z Naughty Boy czy Coldplay. Aż do momentu tego ostatniego popularnego singla. Takie Break my soul za długo nie zagościło w RMF Maxxie.
To chyba moja ulubiona jej płyta. Najbardziej mi odpowiada zawarta ta muzyka i są moje ulubione utwory. Następne albumy są uznawane za lepsze o dziwo. Lemonade też na równi bym postawił. Beyonce z 2013 i Renesans z 2022 wydają mi się zbyt jednorodne w rytmice pomimo tej różnorodności. Jakieś trapy, alternative R&B. Beyonce ma imponujący wokal i operuje różnie głosem. Odnajduje się w stylistykach. Wydaje mi się, że ma jeszcze większy potencjał. W tej pierwszej rzeczywiście są liryczne, chociażby Pretty Hurts, ale i też inne np. Blow mi się podoba. Ostatniej jeszcze nie przesłuchałem, ale może mi się spodobać, bo 16 Carriage i Texas Hold' em są naprawdę dobre i też uznaję tą odsłonę w stylu trochę rocka/pop/country. Na tej płycie z 2013 właściwie do każdego są teledyski.
B' Day też lubię. Z tych starszych to najlepsza, bo już debiut jest przydługi i pod koniec przynudza. Podobnie z trzecim albumem, chociaż przy bonusach I AM... Sasha Fierce zyskuje. Z tych bonusów znajdzie się coś interesującego. Są momenty trochę słabe (Ave Maria, serio?) i ten podział może jest ciekawy, ale niekoniecznie satysfakcjonujący. Jednak sentyment tu i ówdzie pobrzmiewa, a są też szybsze, fajne momenty. _________________ Panta rei
Ostatnio zmieniony przez Tangerine dnia Czw Paź 24, 2024 10:15, w całości zmieniany 4 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
radkovskyy Użytkownik
|
Wysłany: Pon Paź 14, 2024 20:33 Temat postu: |
|
|
Ja z kolei jakimś wielkim fanem "Bijons" nie jestem, a jeśli już miałbym coś wyróżnić z jej twórczości a mam w swojej playliście z goldami to chyba tylko znane radiówki tj. "Crazy In Love" czy "Single Ladies" w remolu Dave'a Aude. |
|
Powrót do góry |
|
|
Tangerine Użytkownik
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2024 14:55 Temat postu: |
|
|
Ten remix Dave Aude jakoś tak się przyjął jako radio edit i to szczególnie w latach 2009-2010 na głównej playliście tych dwóch stacji - RMF Maxxx, Eska.
Nie pamiętam, jaka była wtedy w Zet i RMF, chociaż po latach Zetka czasem puści i to oryginalne Single Ladies.
Trzeba przyznać, że ten remix jest naprawdę dobrze zrobiony. Swego czasu był mi znany lepiej niż oryginał. Lepiej go pamiętałem. Teledysk i original version dopiero po pewnym czasie poznałem i byłem w lekko szoku.
Musiałem sobie ją przypomnieć, bo częściej słucham tej normalnej wersji.
Teledysk oczywiście kultowy. _________________ Panta rei |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2024 14:55 Temat postu: |
|
|
|
|