Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mavoy Dyrektor Muzyczny

|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 14:16 Temat postu: Reklamy :D |
|
|
Gadaliśmy o bajkach, może tak pogadamy o reklamach?
Z góry zastrzegę, że generalnie za reklamami nie przepadam. Kiedyś lubiłem reklamy Plusa (wiadomo- kopytko, aczkolwiek i tak dalej), ale chyba się trochę wypalili. Mogę też wyróżnić reklamy Orange i TP SA (to w końcu ta sama firma)- od wielu lat są naprawdę pomysłowe- nawet jeśli Serce i Rozum też się trochę nudzą.
Jest oczywiście masa świetnej klasyki, ale ją zapostuję z czasem.
Przejdźmy do patologii:
Nienawidzę reklam z udziałem dzieci. Zaraz wspomnę o kandydacie na najgorszą reklamę, który natchnął mnie do tego tematu, ale ostatnio widziałem jeszcze jedno dno. Piosenkę Cisowianki.
Pomijając, że zachęcanie dzieci do piłki świadczy o dnie naszych malusińskich, tekst jest megainfantylny
I absolutny triumfator- OREO:
http://www.youtube.com/watch?v=aSrkAnDbJaw
"Tatusiu, weź to cholerne ciasteczko i zanurz je w mleczku"!!!
Teraz ryczę ze śmiechu, ale normalnie MAM OCHOTĘ POWYSTRZELAĆ WSZYSTKICH W PROMIENIU 100 KM A NASTĘPNIE SPALIĆ ICH TRUPY JAK TO OGLĄDAM  _________________ No matter how your heart is grieving, if you keep on believing, the dream that you wish will come true |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 14:16 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kelleni Demoniczna małpa

|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 14:33 Temat postu: |
|
|
Tak, też nie znoszę tych reklam z dziećmi... Szczególnie Oreo (ale to też za te końcowe "oreło, oreło, oreło"). I jeszcze mnie reklamy proszków do prania/płynów do zmywania/whateva wkurzają
Z innej beczki - pamiętam, jak w te wakacje w jednym bloku reklamowym poleciała ta sama reklama... trzykrotnie! Do tego nie jakaś śmieszna, ale taka żałosna reklama bodajże Lidla, w której lektor dwukrotnie powtarzał ceny (jakby ktoś nie dosłyszal -.-)
A teraz jedna z moich ulubionych reklam: http://www.youtube.com/watch?v=LFgw5VuGNhE Bezendu, bezendu, bezendu bezendu Jak ją widziałem pierwszy raz, to myślałem, że to jest "PeZetU, PeZetU, PeZetU, PeZetU  _________________ I'm Catbug! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ajsmen90 Moderator
Dołączył: 19 Maj 2011 Posty: 4207 Skąd: obojętność, która każe mi stać, kiedy chciałbym pobiec za Tobą?
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 14:40 Temat postu: |
|
|
Wojewódzki i reklamy Play są niezłe  _________________
Winter Rocks! napisał: | "Muzyczna Galaktyka - i nic ci nie umyka!" Świetne hasło!  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mavoy Dyrektor Muzyczny

|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 14:46 Temat postu: |
|
|
Nawet muszę się zgodzić  _________________ No matter how your heart is grieving, if you keep on believing, the dream that you wish will come true |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brite Bardzo aktywny
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kiraly538 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 15:11 Temat postu: |
|
|
Mnie też wkurzają te reklamy z dziećmi,a przede wszystkim Mueller czy ja to tam |
|
Powrót do góry |
|
 |
remo234 Moderator / Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 17:04 Temat postu: |
|
|
Reklamy Netii są genialne! Az chce sie te małpy przytulić xDDD
Nienawidzę reklam Lidla. 6,66 6,66 6,6 ku@#a! 6,66!!!
jakby raz nie wystarczyło ... To nowe?? Nie K.. wyprane w Perwollu! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mavoy Dyrektor Muzyczny

|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 17:44 Temat postu: |
|
|
O, właśnie, to też mnie wnerwia! _________________ No matter how your heart is grieving, if you keep on believing, the dream that you wish will come true |
|
Powrót do góry |
|
 |
meni Laureat Miastowizji

|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 17:48 Temat postu: Re: Reklamy :D |
|
|
Mavoy napisał: |
Przejdźmy do patologii:
Nienawidzę reklam z udziałem dzieci. Zaraz wspomnę o kandydacie na najgorszą reklamę, który natchnął mnie do tego tematu, ale ostatnio widziałem jeszcze jedno dno. Piosenkę Cisowianki.
Pomijając, że zachęcanie dzieci do piłki świadczy o dnie naszych naszych malusińskich, tekst jest megainfantylny |
To "Przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda..."? Maciek, przecież to pochodzi z legendarnego serialu "Do przerwy 0:1."
Fragment odcinka pierwszego:
http://www.youtube.com/watch?v=L_nyVjCfbws
Toż to klasyka panie. :p Chyba, że nie to...
Na obecne reklamy wygrywa bezapelacyjnie Franz Smuda i nasz genialny sponsor Biedronka.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mavoy Dyrektor Muzyczny

|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 17:55 Temat postu: |
|
|
Kurcze, nie oglądałem tego... Choć książkę oczywiście czytałem. Właśnie na nią spojrzałem
Mój błąd Może już jestem za stary na takie piosenki. Choć np piosenka ze starego Szatana z 7 klasy (Lato, Lato czeka) mi się dalej podoba. A soundtrack Akademii Pana Kleksa to potęga!!! Piosenkę Sośnickiej mam na mp3. _________________ No matter how your heart is grieving, if you keep on believing, the dream that you wish will come true |
|
Powrót do góry |
|
 |
meni Laureat Miastowizji

|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 18:01 Temat postu: |
|
|
Jeszcze dodam od siebie, że ta piosenka była wykorzystana w 2002 roku przez Browary Warszawskie, popularniej znane jako Królewskie. Czwórka na ławce z przepitymi mordami też wymiatała.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ajsmen90 Moderator
Dołączył: 19 Maj 2011 Posty: 4207 Skąd: obojętność, która każe mi stać, kiedy chciałbym pobiec za Tobą?
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 19:08 Temat postu: |
|
|
meni napisał: | Jeszcze dodam od siebie, że ta piosenka była wykorzystana w 2002 roku przez Browary Warszawskie, popularniej znane jako Królewskie. Czwórka na ławce z przepitymi mordami też wymiatała.  |
http://www.youtube.com/watch?v=lQhYPSHpDJU
Ale są chyba jeszcze inne. _________________
Winter Rocks! napisał: | "Muzyczna Galaktyka - i nic ci nie umyka!" Świetne hasło!  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
marcinek0610 Laureat Miastowizji

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 19:43 Temat postu: |
|
|
Osobiście sądzę że najlepsze reklamy zawsze miała i ma Heyah. Każda ich reklama jest szokująca i rewelacyjna |
|
Powrót do góry |
|
 |
sim1994 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 20:06 Temat postu: |
|
|
marcinek0610 napisał: | http://www.youtube.com/watch?v=jDmSvlmJCrw
To jest przecudowna reklama  |
o fuck!  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 20:35 Temat postu: |
|
|
Kiedyś bałem się reklamy proszku OMO . Pamięta ktoś? Jakaś kobieta robiła straszne miny do ekranu, a ja płakałem xD. Jest ta reklama gdzieś? _________________ Catch a fall
and I will stand in your way
and I need you like the flower needs the rain... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brite Bardzo aktywny
|
|
Powrót do góry |
|
 |