Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna Muzyczna Galaktyka
i nic ci nie umyka!

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Klubowy Top Wszech Czasów
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> MND
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
meni
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Nie Mar 09, 2014 16:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:
40. DJ Tiësto - Suburban Train (2001)
Takiego Tiesto chcę, takiego Tiesto pragnę! Poezja dla uszu, a wersja wokalna chyba faktycznie jeszcze lepsza. Very Happy

adam19960 napisał:
36. DJ Tiësto feat. BT - Love Comes Again (2004)
Ten utwór od zawsze mnie bolał, bo chociaż lubię to zawsze słyszę stracony potencjał. Neutral

adam19960 napisał:
35. Energy 52 - Café del Mar (1993)
Kolejna rzecz nie do zarżnięcia. Pomniki muzyki klubowej nie do obalenia.

adam19960 napisał:
34. Blank & Jones feat. Bernard Summer - Miracle Cure (2008)
RMF Maxxx 2008 pamiętamy [2] Very Happy Wokalista New Order się tutaj prezentuje.

adam19960 napisał:
33. Deadmau5 & Kaskade feat. Haley - I Remember (2008)
Mysza też już swoje miejsce w historii muzyki klubowej ma zapewnione. Wink

adam19960 napisał:
32. ATB feat. Roberta Carter Harrison - I Don't Wanna Stop (2003)
Jakby się tak zastanowić to chyba TOP 10 ATB jak nic.

adam19960 napisał:
30. Reflekt feat. Delline Bass - Need To Feel Loved (Adam K & Soha Remix) (2009)
Tak jak Artur stawiam na oryginał. Wink

adam19960 napisał:
29. Dave Armstrong - Make Your Move (2003)
Kawał świetnie pompującego disco house. Smile

adam19960 napisał:
27. Rank 1 - Awakening (2002)
Ich trance z tego okresu był bardzo stadionowy, wpadał w ucho, opierał sie na prostych motywach i przez to trochę trącił banałem jak mówi Artur. Ale też lubię. Wink

adam19960 napisał:
24. Motorcycle - As the Rush Comes (Gabriel & Dresden Chill Mix) (2004)
Nietypowo, bo Chilloutowo. Ale tu każda wersja jest wybitna, więc nie ma o czym mówić w ogóle.

adam19960 napisał:
23. Paul van Dyk feat. Hemstock & Jennings - Nothing But You (2003)
Mnóstwo kapitalnej przestrzeni, a nade wszystko kapitalny klimat!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Nie Mar 09, 2014 16:51    Temat postu:

Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Pon Mar 10, 2014 16:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wchodzimy w ostatnią fazę, ta 20-stka to absolutne killery.

20. ATB feat. Roberta Carter Harrison - Let U Go (2001)

19. Röyksopp feat. Karin Dreijer Andersson - What Else Is There? (2005)

18. Princess of Trance vs. Cosmic Culture - Love Me Eternally (2004)

17. DJ Tiësto - Lethal Industry (CJ Stone meets Mr. Phillips Remix) (1999)

16. Firewall - Sincere (Pulser Remix) (2004)

15. Cosmic Gate - Exploration of Space (2000)

14. Armin van Buuren feat. Susana - Shivers (2005)

13. Ian Van Dahl feat. Marsha - Castles In The Sky (2000)

12. Westbam pres. The Love Comitee - Love Rules (Love Parade 2003 Anthem) (2003)

11. DJ TomCraft - Loneliness (2002)
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Pon Mar 10, 2014 19:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Później nie mam jak wstawić, ale myślę, że Meni pewnie się nie spodziewał niektórych wyborów Smile.

10. DJ Shog - Another World (2003)

9. 4 Strings - Take Me Away (2002)

8. Filterheadz - Yimanya (2004)

7. Delerium feat. Sarah McLachlan - Silence (Tiesto's In Search of Sunrise Remix) (2000)

6. DJ Tiësto - Adagio For Strings (2005)

5. Roger Sanchez - Another Chance (2001)

4. 4 Strings - Sunrise (2005)

3. Svenson - Sunlight Theory (2003)

2. Blank & Jones - The Nightfly (1999)

1. Airscape - Sosei (F&W Remix) (2004)
Powrót do góry
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Pon Mar 10, 2014 22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:

Czyli to jego najlepszy utwór tutaj. Szkoda, że zabrakło miejsca dla "9 PM" czy "Marrakech", ale to też godny reprezentant.

Cytat:

Nie ma nic wspólnego z muzyką klubową, ale to piękne nagranie.

Cytat:

Nigdy nie szalałem za tym utworem, ale ten remiks to już w ogóle mi się nie podoba. Sad Brzmi jak jakiś inny utwór CJ Stone'a wklejony do "Lethal Industry", bez ogarnięcia i pomysłu.

Cytat:

Lange nigdy nie był wybitnym producentem, ale miał przebłyski. To jeden z nich.

Cytat:
11. DJ TomCraft - Loneliness (2002)

Znakomita czwórka, po prostu.

Cytat:

Jeden z najbardziej docenianych vocal trance'ów z tamtego czasu, ale wolałbym Lasgo - Something albo Sylver - Turn The Tide/Forever In Love.

Cytat:
12. Westbam pres. The Love Comitee - Love Rules (Love Parade 2003 Anthem) (2003)

No fajne, fajne.

Cytat:

Wzięli pierwszą dziesiątkę z zaskoczenia. Klasowe utwory, słucha się z przyjemnością.

Cytat:

W sumie z tego Topu dowiedziałem się jednej bardzo ważnej dla mnie rzeczy, mianowicie skąd się wzięła zła reputacja trance'u, zwłaszcza "nowszego". Sporo z tych utworów (tych, których nie znałem wcześniej) po prostu totalnie do mnie nie trafiło, brzmi kiczowato, w najlepszym razie wtórnie.
Nie chcę żeby to zabrzmiało jak krytyka; widać że jest to bardzo sentymentalny top, rządzą tu po prostu hity z lat młodości. Wink

Cytat:
7. Delerium feat. Sarah McLachlan - Silence (Tiesto's In Search of Sunrise Remix) (2000)

Byłem pewien, że wygra. Wink

Cytat:

Wolę wersję jego rodaka, no ale sentyment jest.

Cytat:

Wiedziałem, że się pojawi. Very Happy Dla mnie zdecydowanie najlepsze ich dokonania to właśnie lata 1998-2000. Jeden z pierwszych utworów, jakie mnie wciągnęły w trance. Jest świetny motyw i letni klimat. Po prostu 'komercha' na poziomie.
I w ogóle to:
RMF MAXXX 2006-2008 R.I.P. [*] pamiętamy!
^^

Cytat:

Znałem wcześniej inną wersję tego utworu, chyba original mix; ogólnie porządny utwór, ale bardzo nietypowy zwycięzca.

Moje Playlisty Spotify

https://rateyourmusic.com/~Szysza32
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
adam19960
Spamer

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odnośnie utworóww brzmiących kiczowato: takie były wtedy lata i taka muzyka rządziła m.in: na Sunrise With Ekwador czy właśnie w "Club Rotation" na VIVIE Smile. To jest historia, to są sentymenty, to jest wspomnienia, to jest życie! Nie mogłem nie uwzględnić tych utworów, ale Artór: masz na myśli tylko Filterheadz i Shog'a, czy więcej? Bo inne np. Mr. Sam czy The Judge czy DJ Dean (chociaż to też trochę kiczem zalatuje, ale co zrobisz) się Tobie podobały.
Powrót do góry
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 16:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Było tego więcej w dalszych dziesiątkach, część doczekała się swojego komentarza, część nie. Ale były też utwory które w jakiś sposób wyróżniają się na plus, lepszą melodią czy czymś (nie wiem jak to określić) i o nich również się wypowiadałem/komentowałem.
No w każdym razie - dzięki za top. Smile

Moje Playlisty Spotify

Powrót do góry
meni
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Sro Mar 12, 2014 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:
Kolejna rzecz, która spokojnie łapie się TOP 10 od niego. Chociaż już nie piszę tego z takim przekonaniem jak wcześniej. Wink

adam19960 napisał:
Nie ten top, zdecydowanie. Ale utwór perfekcyjny.

adam19960 napisał:
Straszliwie spłycona wersja, nie podoba mi sie ten remix.

adam19960 napisał:
Tak, to jest całkiem spoko. Smile

adam19960 napisał:
Hard Trance'owa klasyka, która łączy i dzieli. Bo z jednej strony naczelni krytycy podchodzą do tego dość przychylnie (rzecz jasna nie wszyscy), a z drugiej to hicior wszelkich klimatów "manieczkowych". Wink Dla mnie doskonała podróż w czasie, z uwzględnieniem że do tej pory lubię. Very Happy

adam19960 napisał:
Ostatnio puszczałem po saferłelowi, zjechał z góry na dół. Mr. Green

adam19960 napisał:
Powiem tak: troche brakuje mi takich rzeczy w radiu, zamiast tych wszystkich Animalsów i Tsunami, ale jakby nie patrzeć stąd już tylko o krok od hands'upu...

Czołowa 10 później, bo już muszę iść na zajęcia. Wink
adam19960
Spamer

PostWysłany: Sro Mar 12, 2014 20:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W takim razie czekam, bo na Twojej opinii jak i Artura właśnie mi zależy Smile.

(inna sprawa, że tylko Wy komentujecie Very Happy)
Powrót do góry
meni
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Czw Mar 13, 2014 01:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:
Na takie rzeczy teraz mawiam: "trance drugiego sortu", bo niby schemat i styl pasuje, ale kurde to jest takie "cheesy", że aż głowa boli. Oczywiście słuchało się w podstawówce a jakże. Very Happy I ten utwór wpisuje sie doskonale w kwestię którą poruszył Artur, a do której zaraz się odniosę. Wink

adam19960 napisał:
Zapomniałem o nich! Na bank bym typował do TOP 10. Very Happy Jeśli chodzi o spopowiały trance (akurat "Sunrise" słabo się wpisuje w to określenie) lepszych od nich nie ma.

adam19960 napisał:

Z całym szacunkiem, ale akurat to ma znak jakości od "starego" Armina, także Arturowe oskarżenie "manieczkowe" raczej bezpodstawne. Świetne są te etniczne afrykańskie wstawki. Smile

adam19960 napisał:
Myślałem, że kandydat do podium. Wink

adam19960 napisał:
Tylko Corsten! Swoją drogą zabawne, że 3 najbardziej znane utwory z płyty "Just Be" czyli "Love Comes Again", "Traffic" oraz właśnie "Adagio for Strings" najmniej mi siadają z całej płyty. Wink

adam19960 napisał:
Miał być i jest. Gdyby tak mi grali w wiejskich klubach na imprezach to - słowo daję - całkiem możliwe że bym się wybrał. A tam disco polo niestety. Sad

adam19960 napisał:
3. Svenson - Sunlight Theory (2003)
Bardzo euforyczne i "stadionowe", ale całkiem niezłe, to pianino uzupełniające jest fajne. Uplifting zawsze był schematyczny, nawet 10 lat temu.

adam19960 napisał:
Nie mniej dwuznaczni jak Cosmic Gate. Ale mimo wszystko oni są pewnym symbolem, takim pomostem wręcz dla wdrożenia się w muzykę trance. Sentyment zawsze będzie. Smile

adam19960 napisał:

Zaskakujący ten zwycięzca, nie powiem. Ale to był grane po manieczkach, zgadza się absolutnie. Smile Ja jestem za oryginałem jednak mimo wszystko. Tak swoją drogą dziwię się w takim wypadku że tego nie było: klik A jaki piękny remix do tego Armin zrobił! Very Happy Podkreślił w genialny sposób pianino, nadał swojego charakteru, jednocześnie nie przesadził z nadmiarem swoich pomysłów.

------------------------------------

adam19960 napisał:
Odnośnie utworów brzmiących kiczowato: takie były wtedy lata i taka muzyka rządziła m.in: na Sunrise With Ekwador czy właśnie w "Club Rotation" na VIVIE Smile.
Otóż to, tego tutaj w topie jednak trochę było. W zasadzie ja wywodzę się dokładnie z tych samych podstaw, do końca podstawówki w głośnikach śmigały u mnie manieczkowo-sunrisowe klimaty. Smile Dlatego robiąc top od razu musiałbym zakładać pewne ramy - sentyment i historia, czy stan aktualny. Ty postawiłeś na to pierwsze, spoko dla mnie to była świetna podróż w czasie. Jak sam mówisz, "nie mogłeś tego nie uwzględnić". Wink Jednakże gdy kiedykolwiek będę robił taki top to jednak zastosuję zasadę aktualności. Podkreślam jednak, że w żaden sposób nie można powiedzieć że któryś sposób jest lepszy, oba są równoważne.

Artur.O napisał:
Lange nigdy nie był wybitnym producentem, ale miał przebłyski. To jeden z nich.

I to jakie! Przecież takie "Nearly Home" czy "Home" (takie domowe tytuły akurat się wybrały) są przecież fantastyczne. Very Happy

Artur.O napisał:
Jeden z najbardziej docenianych vocal trance'ów z tamtego czasu, ale wolałbym Lasgo - Something albo Sylver - Turn The Tide/Forever In Love.
Nie lubię określenie vocal trance. Jak widzę tłumaczenie na rymie to mi się nóż w kieszeni otwiera. Bo ciężko mi nazywać ekipy pokroju Sylvera, Milk Inc., czy Lasgo transem. Dla mnie to "belgijski" dance, z wpływami transu w kwestii melodii. Tylko tyle i aż tyle. Wink W ogóle co zaliczać do tego vocal trance? Progresy z vocalem, uplifty z wokalem itd? Przecież progress nie przestaje być progresem gdy doda sie do niego vocal. Wink

Artur.O napisał:
W sumie z tego Topu dowiedziałem się jednej bardzo ważnej dla mnie rzeczy, mianowicie skąd się wzięła zła reputacja trance'u, zwłaszcza "nowszego". Sporo z tych utworów (tych, których nie znałem wcześniej) po prostu totalnie do mnie nie trafiło, brzmi kiczowato, w najlepszym razie wtórnie.
Dokładnie w tym tkwi problem, ja wiem o tym od dawna. Cały wizerunek negatywny trance to pokłosie ludzi pokroju DJ Sammy, DJ Shog itd. Oni mocno upraszczali te utwory i używali dość kiczowatych dźwięków w tworzeniu melodii. Tu zazwyczaj szedł jeden schemat jak w uplifcie, żadnego urozmaicenia, wszystko opierało sie na tym czy konstrukcja melodii będzie udana. Jak była to ludzie go zapamiętali spośród tysiąca innych i tyle. Wink

Dzięki wielkie za ten top Adam! Very Happy
Kordian
Aktywny użytkownik

PostWysłany: Czw Mar 13, 2014 13:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i wydało się - w latach 2001-03 (albo i dłużej) na plaży i w klubach w Sztutowie rządził vocal trance! Czuję się, jak bohater komedii Moliera, który przez 40 lat nie zdawał sobie sprawy, że mówi prozą Smile

Oczywiście w świetle tego, co napisał meni, ironizuję, jednak ten wstęp był potrzebny, ponieważ mam trochę inny punkt widzenia na muzykę klubową sprzed x lat. Przed 2001 r. nie słuchałem regularnie radia, które zresztą nie było przyjazne takim brzmieniom, nigdy nie miałem kablówki ani satelity, więc duża część mojej edukacji to składanki, które były używane w nadmorskim klubie rodziców i na imprezach sportowych, które komentowałem. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że tylko trzech wykonawców za mojej dziesięcioletniej "kadencji" wzbudzało tak pozytywną, że wręcz histeryczną reakcję sportowców amatorów i kibiców - najpierw Sylver, potem Kate Ryan, potem Tiësto. Osobiście nigdy nie lubiłem Sylvera, bo wkurzało mnie, że wszystkie ich piosenki są o tym samym Razz Sylwia, jak ten facet był taki fajny, to trzeba było go nie rzucać, proste Razz A na popularność pokrewnego Lasgo się już nie załapałem, tylko "Something" mi gdzieś tam przemknęło.

Niemniej w połączeniu z dyskusją z Mavoyem o UK garage i uświadomieniem sobie, że większość przebojów z UK Top 40, które kojarzyłem tylko z tytułów wywodzi się z tego nurtu, nigdy jeszcze nie obudziła się we mnie taka nostalgia za muzyką z lat licealnych, wczesnostudenckich i jeszcze gimnazjalnych. Do tej pory największą tęsknotę budził we mnie moment w 2008 czy 2009, kiedy zacząłem interesować się warszawskimi stacjami radiowymi i wydawało się, że wszędzie grają Coldplay, Snow Patrol... A potem jak wiadomo wiele się zmieniło Smile

No, ale do rzeczy:
- BBE i TomCraft zdecydowanie nie dla mnie :/
- Aquagen jak się okazuje w ogóle nie znałem i nie żałuję Wink
- "You Are Alive" Fragmy, jak się okazało dobrze kojarzyłem, a "We Are Alive" Van Dyka też znałem z melodii i lubiłem
- cieszę się z poznania Miracle Cure, bo staram się kolekcjonować wszystko, co związane z New Order. Udana kompozycja, a remiksem zalatuje może dlatego, że wstęp przypomina "Rent" PSB. Mind of the Wonderful też mi się podobał, The Nightfly w sumie też
- dziwię się, że nie znałem Love on the Run Chicane. Też mi się b. podoba, jak w sumie wszystko, co od niego znam (Stoned in Love!)
- podobało mi się też "Finally Found" LNA i całkiem sympatyczne "With My Own Eyes". Też na wiele hitów Sasha! się nie załapałem, praktycznie tylko na Ecuador i La Primavera, Mysterious Times może znałem z melodii, ale nie z tytułu
- tytuł Beachball zainteresował mojego tatę ze względów sportowych. Słuchaliśmy ze składanki, na której kawałek wybitnie wyróżniał się wśród różnych Alexii i Masterboyów Smile
- ATB... Wciąż mniej lub bardziej lubię sporo kawałków. Numerem 1 jest dla mnie Long Way Home, ale też I Don't Wanna Stop, Let U Go (ale bez faceta:P)...Odświeżyłem sobie też Fields of Love i nadal fajnie brzmi. O dziwo, obeszło mnie bokiem chyba popularne w Polsce Hold You. A jako dzieciak szalałem przez dłuższy czas za Don't Stop i tego akurat już nie rozumiem Wink

Jak widać, na razie sprawdzałem prawie wyłącznie wykonawców znanych mi z nazwy, ale na razie jestem na tyle zadowolony ze znalezisk, że w wolnej chwili sprawdzę resztę. Nie zostało mi już chyba za dużo Smile A może kiedyś w przyszłości pokuszę się o własny taneczny top? Ale uprzedzam, że on będzie zatrącał nawet o lata 70. Smile
adam19960
Spamer

PostWysłany: Czw Mar 13, 2014 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze, ale to nie koniec tego topu. Został jeszcze suplement czyli dodatkowe 50 pozycji Smile.
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Sob Mar 15, 2014 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pora na część dodatkową. 50 pechowców, którzy nie załapali się do głównego odliczania.

101. Riva feat. Dannii Minogue - Why Do You Love Now? (2001)
102. The Prodigy - Warrior's Dance (2009)
103. Röyksopp feat. Karin Dreijer Andersson - This Must Be It (2009)
104. Andain - Beautiful Things (Gabriel & Dresden Unplugged Remix) (2003)
105. Alice DeeJay - Better Off Alone (1999)
106. C-Mos - 2 Million Ways (Axwell Remix) (2005)
107. Mylo vs. Miami Sound Machine - Doctor Pressure (2005)
108. 4 Strings - High On Life (2003)
109. Tiësto feat. Kirsty Hawkshaw - Just Be (2004)
110. DJ Tonka - Don't Be Afraid (To Let Yourself Go) (2000)
111. Ferry Corsten - Punk (2002)
112. Paul van Dyk feat. Vega 4 - Time of Our Lives (2003)
113. System F - Out of The Blue (1999)
114. Faithless - We Come 1 (2001)
115. Sylver - Forgiven (2001)
116. Sylver - Why Worry (2003)
117. Axwell feat. Steve Edwards - Watch The Sunrise (2006)
118. Ercola feat. Daniella - Every Word (2008)
119. Daft Punk - Robot Rock (2005)
120. Chicane vs. Natasha Bedingfield - Bruised Water (2008)
Powrót do góry
meni
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Nie Mar 16, 2014 00:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:
Artur też miał w Topie. Wink Bardzo ładnie pracujące poptransidło, bardzo lubię.

adam19960 napisał:
103. Röyksopp feat. Karin Dreijer Andersson - This Must Be It (2009)
Jakby sie tak zastanowić to rzeczywiście się nadaje do takiego zestawienia. Przepotężny numer, niezwykle taneczny, a jednocześnie bijący skandynawskim chłodem. Jestem skłonny stwierdzić że najlepszy na Juniorze.

adam19960 napisał:
104. Andain - Beautiful Things (Gabriel & Dresden Unplugged Remix) (2003)
No to jest odwieczny kandydat do takich zestawień. Równie ograny co wybitny. Smile

adam19960 napisał:
Sentymenty, sentymenty... no ale do tego całkiem miło się wraca. Wink

adam19960 napisał:
Właśnie tego mi brakowało w setce! Miałem się upominać nawet, ale ostatecznie zrezygnowałem. Razz

adam19960 napisał:
"Dr Beat" wita. Smile Doskonały przykład jak samplować aby odświeżyć numer w pełnej krasie. Ewidentny rozgrzewacz parkietów.

adam19960 napisał:
Ich debiut obfitował w takie nieszkodliwe, dynamiczne utwory. Jasna sprawa, ze lubię. Smile

adam19960 napisał:
O i to jest "ten" Tiesto, którego chcę pamiętać. Płyta "Just Be" mocno reprezentowana jak widzę, ale akurat to świetny kawałek.

adam19960 napisał:
Cieplutki, nadmorski house. Bomba!

adam19960 napisał:
111. Ferry Corsten - Punk (2002)
Trzęsie wnętrznościami, niczym nadmiar alkoholu. Doskonały utwór "na reset".

adam19960 napisał:
Powiem, że nieco zaskakujący wybór. Ale to fajny, niezwykle optymistyczny numer.

adam19960 napisał:
113. System F - Out of The Blue (1999)
Stała fraza: "Trance is dead. Ferry Corsten killed it." Wink A że ja nie jestem tró transowcem to ubóstwiam od pierwszej do ostatniej sekundy. Smile

adam19960 napisał:
Najwięksi przegrani tego topu, no nie?

adam19960 napisał:
115. Sylver - Forgiven (2001)
Dlaczego te utwory są tak banalne i tak bardzo wpadają w ucho? Sad Wieczne guilty pleasure, innej opcji dla nich nie przewiduję.

adam19960 napisał:
Axwell od zawsze był najlepszym z ekipy Szwedzkiej House Mafii. Latino, sample gitary, zgrabna konstrukcja house'owa, sztos pierwszej jakości.

adam19960 napisał:

adam19960 napisał:

RMF Maxxx 2008 - wspomnień ciąg dalszy. Smile Trochę tęsknię za takim progressem (o Ercoli mówię), bo jest równie "metaliczny" co klimatyczny. Smile
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Nie Mar 16, 2014 00:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:

Nie muszę nic mówić. ^^

Cytat:
102. The Prodigy - Warrior's Dance (2009)

"Omen" lepszy.

Cytat:

Wspomnień z Maxxxa ciąg dalszy. Wink Chicane to chyba wygrał wszystko umieszczając na numerowanych pozycjach 2 wersje tego samego utworu. Z tych 5 utworów tylko Alicja dobra (w sumie historyczna, od tego momentu zaczyna się dominacja vocal trance'u) no i Sylver przyjemny, reszta świetna.

Cytat:

Nie znałem, fajnie buja.

Cytat:

A to znam dzięki TV Gryf, kolejny sentymentalny kawałek, ale dobrze zrobiony. Tak się robi remixy.

Cytat:

Porządne, ale dałbym do topu.

Cytat:

Kolejny klasyk za którym nie przepadam. Zbijcie mnie ale jakieś takie nijakie to Razz

Cytat:

Ciekawostka: Udziela się tu przyszły członek Snow Patrol.

Cytat:

No coś mało ich było w topie..

Moje Playlisty Spotify

Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Nie Mar 16, 2014 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

121. Basement Jaxx - Where's Your Head At (2001)
122. Benny Benassi feat. Sandy - Castaway (2005)
123. The Chemical Brothers feat. Flaming Lips - The Golden Path (2003)
124. Above & Beyond vs. Andy Moor - Air For Life (2005)
125. Benassi Bros. feat. Dhany - Rocket In The Sky (2006)
126. Deep Dish feat. Stevie Nicks - Dreams (2005)
127. Nicole Sponberg - Resurrection (Gabriel & Dresden Remix) (2004)
128. Armin van Buuren feat. Justine Suissa - Burned with Desire (2003)
129. Roger Sanchez feat. Armand van Helden & N`Dea Davenport - You Can`t Change Me (2002)
130. Paul Oakenfold feat. Brittany Murphy - Faster, Kill, Pussycat (2006)
131. Paul van Dyk feat. Wayne Jackson - The Other Side (2004)
132. Galleon - So I Begin (2002)
133. Faithless feat. Dido - One Step, Too Far (2002)
134. Ocean Lab feat. Justine Suissa – Clear Blue Water (2002)
135. Marcel Woods - Advanced (2005)
136. Benassi Bros feat. Sandy - Feel Alive (2005)
137. Benassi Bros feat. Dhany - Every Single Day (2005)
138. Sash! feat. Tina Cousins - Mysterious Times (1998)
139. The Prodigy - Omen (2009)
140. iiO - At The End (2003)
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Wto Mar 18, 2014 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wkrótce ostatnia część topu, a już zapowiadam kolejny: hit wszechczasów lat 90! Co Wy na to? Smile
Powrót do góry
Nowik
Bardzo aktywny

PostWysłany: Wto Mar 18, 2014 19:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:
Wkrótce ostatnia część topu, a już zapowiadam kolejny: hit wszechczasów lat 90! Co Wy na to? Smile

Ucieszyłbym się jakby lista odżyła (jak to się pisze Question ) Razz
Powrót do góry
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Wto Mar 18, 2014 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowik napisał:
adam19960 napisał:

Ty chyba naprawdę chcesz na siłę mieć więcej postów ode mnie...

Moje Playlisty Spotify

Powrót do góry
Nowik
Bardzo aktywny

PostWysłany: Sro Mar 19, 2014 08:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Artur.O napisał:
Nowik napisał:
adam19960 napisał:

Ty chyba naprawdę chcesz na siłę mieć więcej postów ode mnie...

Z pewnością.To już nie mogę napisać że lepiej by było gdyby lista była aktywna ? Rolling Eyes
Powrót do góry
get_addicted
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Sro Mar 19, 2014 09:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam19960 napisał:

Na pewno śledziłbym z uwagą Wink i zapewne komentował tym razem, przy klubowym wprawdzie znałem wiele, ale nie siedzę w takiej muzyce na tyle, żeby coś interesującego o niej napisać Razz
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Sro Mar 19, 2014 09:19    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> MND Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3
Skocz do: