Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna Muzyczna Galaktyka
i nic ci nie umyka!

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zjednoczone Jestestwo Emigrujących Bezbożników (Z**B)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> Miastowizja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kuba1201
Bardzo aktywny

PostWysłany: Wto Wrz 29, 2015 16:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajnie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 16:02    Temat postu:

Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Sob Lis 07, 2015 00:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z**B potwierdza udział w Zimowej Edycji Miastowizji, obiecuje bardziej się przyłożyć i prezentuje wstępne propozycje, z których niebawem zostanie wyłonionych kilkoro szczęśliwców, którzy będą się pojedynkować:

Natalia Nykiel - Pół dziewczyna
HOLYCHILD - Money All Around
xxxxxxxx
Parade of Lights - We're The Kids
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Ostatnio zmieniony przez dejmieeen dnia Sro Lis 11, 2015 04:33, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
JOLTfan
Aktywny użytkownik

PostWysłany: Sob Lis 07, 2015 00:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Disclosure - Jaded, już chyba gdzieś jest Smile
https://www.youtube.com/watch?v=xyqQ4iT4IeU
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Sob Lis 07, 2015 01:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JOLTfan napisał:

nie dostrzegłem, mam nadzieję, że nie przeoczyłem tego, bo to jedni z moich faworytów Very Happy
Powrót do góry
soberTOMek
Bardzo aktywny

PostWysłany: Pon Lis 09, 2015 11:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dejmieeen napisał:
JOLTfan napisał:

nie dostrzegłem, mam nadzieję, że nie przeoczyłem tego, bo to jedni z moich faworytów Very Happy

jest u SS Sad
Powrót do góry
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Pon Lis 09, 2015 16:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurde! Nie pomyślałem o Disclosure w swoich eliminacjach. :/

Moje Playlisty Spotify

https://rateyourmusic.com/~Szysza32
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Pon Lis 09, 2015 18:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

FUCKtycznie Sad No nic, jutro ogłoszę oficjalne nominacje bez braci Lawrence Sad
ODSŁUCHAJ & GŁOSUJ do 10.05 / Not. #3: 1. Dua Lipa (+1) 2. TACONAFIDE (-1) 3. Bruno Mars & Cardi B (+1)
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Sro Lis 11, 2015 05:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oficjalni pretendenci do reprezentowania Zjednoczonych Jestestw Zmigrujących Bezbożników w nadchodzącej edycji Miastowizji:

1. Big Boi feat. Cutty - Shutterbugg
Połówka składu Outkast w 2010 roku podbiła moje osobiste zestawienie tym nieoczywiście imprezowym numerem. Dla fanów rapu, do którego można potupać nóżką na parkiecie klubu serwującego czarne brzmienia.
ODSŁUCHAJ

2. Bloc Party - Ratchet
Band dowodzony przez Kelego, który zaskakująco dobrze brzmi i z kapelą i solowo, mimo iż tworzy zupełnie inną muzę. Tym razem w nieco rockowym, ale wciąż żywym wydaniu.
ODSŁUCHAJ

3. Enya - Echoes In Rain
Królowa spokojnej muzyki powraca, wciąż w świetnej formie. Nie ma co się rozpisywać - trzeba słuchać!
ODSŁUCHAJ

4. George Barnett - Animal Keeper
Grzegorz jest zdolny, nie da się zaprzeczyć. Życzyłbym sobie, by ten pan się wybił, może są na to szanse, skoro Pharrell zaczął go "followować" gdzieś tam... Fajną energię ma ten numer, ot co.
ODSŁUCHAJ

5. HOLYCHILD - Money All Around
Kolejny niebanalny kawałek, zdecydowanie nadający się do klubu, gdyby minimalnie podkręcić zwrotki. Refren rozwala system, słyszę to na parkietach całego świata, byle nie pomiędzy Pitbullem a Guettą. Lepsze towarzystwo dalej w moich preselekcjach Wink
ODSŁUCHAJ

6. Majid Jordan - Forever
Znani ze współpracy z Drakiem Kanadyjczycy powoli ruszają ze swoim własnym materiałem, bardzo dobrze. Dla fanów czegoś z pogranicza nowoczesnego r'n'b i brzmienia, które serwuje Jamie Woon. Pozornie dość żywy kawałek.
ODSŁUCHAJ

7. Natalia Nykiel - Rzeźba
Długo nie mogłem się zdecydować, jaki numer "księżniczki polskiego elektropopu" mam wybrać, gdyż prezentują one dość dobry, ale równy poziom. Ostatecznie padło na "Rzeźbę", z fajnym, "połamanym" beatem w refrenie. Tekst oryginalny, mimo iż nie ma w nim "suk" Very Happy
ODSŁUCHAJ

8. Parade of Lights - We're The Kids
Nie sądzę, że ta kompozycja awansuje (a nawet jeśli - to nie liczę, że coś zdziała), ale chciałem się podzielić tą piosenką, która może nie każde serce podbije. Zwrotki lekko zamulają, refren nie jest o wiele szybszy, ALE niesie jakąś fajną energię, wzbudza we mnie euforię(!), bo ma w sobie jakąś autentyczną podniosłość. Ładna piosenka.
ODSŁUCHAJ

9. The Dumplings - Man Pregnant
Z Pierogami mam trochę problemu, bo z jednej strony są super, ale z drugiej jakoś niesinglowe kompozycje przechodzą u mnie bez echa, ponadto nad nadchodzącym drugim krążkiem formacji krąży widmo "syndromu drugiego albumu", czyli "pierwszy przesłuchałem i jest nawet ok, na drugi nie mam ochoty"... "Man Pregnant" to wyjątek, fajnie brzmi.
ODSŁUCHAJ

10. The Vernons - Standing In Line
Lekkie, przebojowe, gitarowe granie. Ja się pytam - dlaczego Ci panowie nie są znani jak Arctic Monkeys i nie objeżdżają światowych festiwali jako główne gwiazdy?
ODSŁUCHAJ

Gdyby jakaś piosenka złamała regulamin w jakimkolwiek stopniu, to proszę o jakiś znak, bym mógł powołać kogoś z rezerwy Razz

Co do głosowania - proszę Was o przyznanie każdej z piosenek ocen od 1 do 10, przy czym 10 jest najlepszą możliwą oceną. Uznaję sporą gamę ocen, do dwóch miejsc po przecinku, czyli można jakiejś kompozycji przyznać 3.75 punktu, czy też 4.99. Very Happy

Ostatnio zmieniony przez dejmieeen dnia Nie Gru 20, 2015 12:04, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Nie Gru 20, 2015 12:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

UWAGA!!!

W związku z tym, że ostatnia propozycja - The Struts - Could Have Been Me jest chętnie grana w dziennej playliście Radia Eska Rock jestem zmuszony ją zmienić na:

The Vernons - Standing In Line
Lekkie, przebojowe, gitarowe granie. Ja się pytam - dlaczego Ci panowie nie są znani jak Arctic Monkeys i nie objeżdżają światowych festiwali jako główne gwiazdy?
ODSŁUCHAJ
ODSŁUCHAJ & GŁOSUJ do 10.05 / Not. #3: 1. Dua Lipa (+1) 2. TACONAFIDE (-1) 3. Bruno Mars & Cardi B (+1)
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Pon Gru 28, 2015 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnia szansa na zagłosowanie - wieczorem podaję reprezentanta.

SPOJLER 1:
Zagłosowało 7 osób, każda z nich przyznała średnio 6,42 puntku każdej kompozycji.

SPOJLER 2:
Dotychczas pojawiło się sześć "dziesiątek", jedna piosenka dostała zaś... 0.99 punktu. Very Happy

SPOJLER 3:
Piosenka, która w tym momencie prowadzi ma średnią liczbę punktów ze wszystkich głosów na poziomie 8,07. Drugie miejsce to 7,73, natomiast trzecie to 6,78 punktu. Najniższa średnia to 5,07.
Powrót do góry
soberTOMek
Bardzo aktywny

PostWysłany: Pon Gru 28, 2015 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dejmieeen napisał:
jedna piosenka dostała zaś... 0.99 punktu. Very Happy

widzę, ze znowu piszesz o mnie Rolling Eyes
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Wto Gru 29, 2015 00:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

soberTOMek napisał:
dejmieeen napisał:
jedna piosenka dostała zaś... 0.99 punktu. Very Happy

widzę, ze znowu piszesz o mnie Rolling Eyes

no widzisz, taką (anty)gwiazdą jesteś w moim państwie Rolling Eyes
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Wto Gru 29, 2015 00:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez zaskoczenia. Oficjalną reprezentantką Zjednoczonych Jestestw Emigrujących Bezbożników zostaje...

ENYA z piosenką ECHOES IN RAIN.

Wyniki:
1. Enya - Echoes In Rain ~8,07
(max. 10x2, min. 6,5)

2. Parade of Lights - We're The Kids ~7,74
(max. 10, min. 5)

3. The Vernons - Standing In Line ~6,64
(max. 10, min. 4,51)

4. The Dumplings - Man Pregnant ~6,35
(max. 8, min. 5x2)

5. Bloc Party - Ratchet ~6,29
(max. 10x2, min. 2)

6. Natalia Nykiel - Rzeźba ~6,21
(max. 8x2, min. 3)

7. George Barnett - Animal Keeper ~6,14
(max. 8x2, min. 2)

8. HOLYCHILD - Money All Around ~5,86
(max. 8, min. 4)

9. Majid Jordan - Forever ~5,71
(max. 7, min. 3,99)

10. Big Boi feat. Cutty - Shutterbugg ~5,07
(max. 8, min. 0,99)

Komentarz: Obyło się bez większego zaskoczenia - eliminacje wygrała Enya. Lekkie niedowierzanie zaserwowali z kolei zdobywcy miejsca 2. - Parade of Lights. Nie dawałem tej piosence większych szans, a finalnie może się ona pochwalić niezłym wynikiem, gdyż średnio, od każdego głosującego zdobyła prawie 8. punktów. Podium zamykają The Vernons, którzy zastąpili w walce o reprezentowanie mojego kraju zdyskwalifikowanych The Struts. Bloc Party, mimo dwóch "dziesiątek" pogrążeni zostali dwoma, trzema oraz czterema punktami i ostatecznie dali się wyprzedzić Pierogom, czyli grupie The Dumplings. Sądziłem, że pojedynek polskich wykonawców wygra jednak Natalia Nykiel, której "Rzeźba" ląduje tuż za bandem Kelego i tym samym otwiera drugą piątkę. Sądzę, że gdybym postawił na inną kompozycję wokalistki, to mogłaby się ona pochwalić nieco lepszym wynikiem. Zaskakująco nisko uplasowali się George Barnett, którego ja stawiałem na podium oraz HOLYCHILD. Miejsce 9. nie zaskoczyło mnie - podejrzewałem, że Majid Jordan będą właśnie w okolicach tego miejsca - żeby nie napisać, że stawiałem na to, że zamkną zestawienie. Ta "sztuka" udała się jednak Big Boiowi, czego nie rozumiem. To dobry numer, nawet antyfani rapu powinni go docenić - i ocenić na więcej niż 0,99(!!!) czy 1 punkt...
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Sob Sty 09, 2016 23:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Allelujah, Allelujah" - to pierwsze słowa, jakie wypowiedział prezydent Zjednoczonych Jestestw Emigrujących Bezbożników (Z**B) - dejmieeen - w swojej przemowie, tuż po ogłoszeniu sensacyjnych wyników XVII Edycji Konkursu Piosenki Miastowizji. Reprezentantka państwa, Enya, uzyskując 96 punktów została laureatką konkursu, zostawiając w tyle 20 innych kandydatów. Tym samym jej piosenka, "Echoes In Rain" została wybrana nowym hymnem państwowym, zastępując klasyczny featuring Erica Claptona i Kobry.

Tłum w trakcie ogłaszania wyników dostał istnej euforii, gdy ogłoszono Zwycięzcę (a w tym przypadku - Zwyciężczynię) Miastowizji głośna feta na cześć artystki trwała równy tydzień. W tym czasie Bohaterka Narodowa odwiedziła kraj z małym tournee, gdzie zaprezentowała swoje największe przeboje. W tym okresie została podjęta też pewna ważna decyzja. Niebawem odbędzie się referendum, w którym mieszkańcy (Z**Bu) zostaną zapytani, czy chcą zmienić nazwę ze Zjednoczonych Jestestw Emigrujących Bezbożników na Zjednoczone Jestestwa Emigrujących Meksykaninów (ZJEM). Uzasadnieniem ma być opinia dejmieeena, która mówi, iż obecna nazwa państwa "nie licytuje z powagą urzędu", oraz "dyskwalifikuje państwo jako poważnego kandydata".
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Pią Lip 29, 2016 11:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Propozycje od Z**B - lekkie, wakacyjne.

Conrad Sewell - Shadow - znany ze współpracy z Aviciim i Kygo wokalista wydał świetną EPkę, z której pochodzi ten numer. Chwytliwy kawałek, najbardziej popowy w zestawieniu. Wokal momentami przywodzi na myśl Michaela Jacksona!

LarryKoek feat. Bodhi Jones - Honeybee (Premiere Fois) - mój mały hit wiosny. Gdy pojawiało się pierwsze słońce tą piosenką "męczono" mnie w pracy - i były to przyjemne wrażenia. Pozytywnie, lekko.

Natalia Nykiel - Dym - do dwóch razy sztuka? Natalia już raz pojedynkowała się w moich eliminacjach. Nie wiem, dlaczego wtedy postawiłem na "Rzeźbę", skoro "Dym" jest jej najlepszym kawałkiem.

Parcels - Herefore (Roisto Remix) - cichy faworyt. W tym miesiącu tego słucham w pracy - bardzo wkręcający numer.

Satin Jackets feat. Esser - Shine On You - zastanawiałem się, na którą kompozycję Niemca postawić - padło na nieco psychodeliczne, moim zdaniem, "Shine On You". Ten numer ma w sobie coś magnetycznego.

Tez Cadey - Seve - zamykam oczy i tak właśnie wyobrażam sobie brzmienie afrykańskiego raju. Tańczący tubylcy przy wschodzie słońca, w oddali dzikie zwierzęta majestatycznie się poruszające. Fajne.

Głosujemy w skali od 1 do 10, dopuszczam połówki ocen.
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Wto Sie 23, 2016 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poziom zaskakująco wyrównany. Piosenki - w porównaniu do moich ostatnich eliminacji - poradziły sobie słabo. Ciekawi kto wygrał?

6. Natalia Nykiel - Dym - 5,39
5. LarryKoek feat. Bodhi Jones - Honeybee (Premiere Fois) - 5,61
4. Conrad Sewell - Shadow - 5,67
3. Tez Cadey - Seve - 5,72
2. Satin Jackets feat. Esser - Shine On You - 5,78

w związku z powyższym moim reprezentantem zostaje...

1. Parcels - Herefore (Roisto Remix) - 5,89

Jak widzicie, różnice są niewielkie. Każdy głos przechylał szalę na różne strony.
Zagłosowało 9 osób.
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Nie Lis 13, 2016 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na ten moment:
Yeasayer - Reagan's Skeleton
SBRTKT feat. Little Dragon - Wildfire
Sky Ferreira - Everything Is Embarrassing
RYSY - The Fib
The Tough Alliance - Koka Kola Veins
Miss Kittin - Bassline
t.A.T.u. - 220
Childish Gambino - Heartbeat

Z tego zestawu prawdopodobnie dwie propozycje polecą. Czy wszystkie są regulaminowe? Wink
Powrót do góry
Siwulsson
Użytkownik

PostWysłany: Nie Lis 13, 2016 23:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zwróciłbym uwagę na The Fib. Regulaminowe? Owszem, ale o tym utworze zrobiło się na tyle głośno przy okazji "afery teledyskowej", że nie zdziwiłbym się, gdyby niektórzy mieli o to pretensje. Poczekajmy na opinie.

(tak, to jest spoiler)
Powrót do góry
dejmieeen
Użytkownik

PostWysłany: Pon Lis 14, 2016 00:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ja wiem, czy zrobiło się AŻ TAK głośno? Moim zdaniem o tej sprawie nie było głośno nawet przez przysłowiowe "5 minut"... no ale ok, poczekajmy. Wink
Powrót do góry
meni
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Pon Lis 14, 2016 00:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja tylko wspomnę, bo i tak zostanę wykpiony, że próbowałem z dużo bardziej piosenkowo-przebojowym "Przyjmij brak", a jak się okazało nawet z eliminacji nie wyszło. Wink
Z kolei Sky Ferreira to następny utwór do zbioru z Misią Furtak i Postiljonen.
Reklama

Wysłany: Pon Lis 14, 2016 00:29    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> Miastowizja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3
Skocz do: