| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kelleni Demoniczna małpa

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2012 12:06 Temat postu: |
|
|
| marcinek0610 napisał: | Otóż jest to Brodka - Varsovie Pasuje jak wół do karety |
W tym przypadku powiedziałbym raczej, że jak czystej krwi koń do pługa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2012 12:06 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sim1994 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2012 12:15 Temat postu: |
|
|
| Nie no, liczę, że jeśli zmieniają profil odbiorcy, to muzykę też zmienią. Niech już nawet mniej jej będzie, ale lepszej jakości... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcinek0610 Laureat Miastowizji

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pivo Użytkownik

|
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 11:47 Temat postu: |
|
|
Mój osobisty ranking polskich stacji muzycznych.
Eska TV - mają wypasioną oprawę graficzną, czasem zdarzają się niezłe kwiatki jak The Offspring czy Luxtorpeda w Porannym WF, na przestrzeni 2 lat w jinglach widziałem również State Of The Art, Selfmachine, I'm Not Your Toy, Dancing On My Own czy ostatnio Blood For Poppies. Minusem powtarzalna playlista a najczęściej grają (przynajmniej jak na nich trafiam) Call Me Maybe. Z komercyjnych stacji najlepsza
Rebel - nie mam do niego dostępu, ale stacja dobrze ROCKuje, szczególnie że po upadku Czwórki to jedyna stacja z takim kontentem
4funTV - zaskarbili sobie sympatię widzów Kartonami i chyba tylko to mają dobre. Od pewnego czasu mają pasmo nocne (retransmisja?) na TVN-ie.
Viva - reklamy, programy w stylu Viva Mjózzik Kłizzz Superstar czy jakoś tak czy też Łowy Króla Disco oraz kiepski poziom techniczny czyli emisja w 4/3 podczas gdy nawet Polo nadaje w 16/9. Mają się zmienić ale zapewne o ile poprawią się technicznie zjadą w dół merytorycznie. A spot? Widziałem w czwartek. Jestem na kręgielni gdzie w tle buczy Viva aż tu nagle po -nastej reklamie "Odlicz do 10" oraz podróbki Angry Birds... Brodka. WTF?!
Polo TV - na tą stację spuszczam zasłonę milczenia. Przyznam bez bicia że czasem włączam ale tylko dla polewki i wtedy kiedy lecą teledyski z lat 90. Wtedy to traktowano z przymrużeniem oka i można (było) się pośmiać z Tarzan Boya czy Centrum. A dziś... "Polish dance", żelusie, obowiązkowe "dupy" w teledyskach, skóra, fura, komóra, lans, monotematyczność. I co najgorsze - popularność tego rośnie. Żebym nie wykrakał przywrócenia do Polsatu Disco Relaxu :/
I tu przy okazji wspomnę o 4music na TV4/TV6. Tak jak się obawiałem zrobili się monotematyczni. Every Teardrop Is Waterfall, Floryna i parę innych klipów pojawiających się niemal w każdym wydaniu a wcześniej też w ML będą odrzucać. Plus za starsze nagrania. Ostatnio mieli konkurs z nową płytką (A jak!) Flo do wygrania. EDIT A wczoraj (20-07-2012) to ja tam widziałem "Chłopaki nie płaczą" T.Love. Ciekawe pojmowanie alternatywy.
EDIT: Wyszła ramówka Pulsu 2 >> http://media2.pl/media/93795-Wakacje-z-TV-Puls-2.-Prezentujemy-ramowke-nowej-stacji-TV.html
Tak jak myślałem - kopia Pulsu, czyli patrząc w przyszłość może to być drugie TV6, ale jeśli technicznie wypadną dobrze i nie będą przypominać odtwarzacza puszczonego samopas jak Szóstka to ich uratuje.[/b]
Ostatnio zmieniony przez pivo dnia Sob Lip 21, 2012 19:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 13:53 Temat postu: |
|
|
Jak VH1 to tylko European, polska wersja mi się nie podoba. Zresztą po cholerę zrobili powrót?
@up: "Use Somebody" pewnie leciało w 100% Rock, ale i tak tego programu już nie ma, bo po co coś takiego robić, tak samo jak 100% Hip-Hop.
@sim: Masz Cyfrowy Polsat?  _________________ Catch a fall
and I will stand in your way
and I need you like the flower needs the rain... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 09:08 Temat postu: |
|
|
| adam19960 napisał: | Jak VH1 to tylko European, polska wersja mi się nie podoba. Zresztą po cholerę zrobili powrót?
@up: "Use Somebody" pewnie leciało w 100% Rock, ale i tak tego programu już nie ma, bo po co coś takiego robić, tak samo jak 100% Hip-Hop.
@sim: Masz Cyfrowy Polsat?  |
Tak, łatwo poznać, nie?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 13:32 Temat postu: |
|
|
To Eskę i Rebel możesz sam ustawić, bo te barany nie dodadzą pewnie . _________________ Catch a fall
and I will stand in your way
and I need you like the flower needs the rain... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sunrise2507 Bardzo aktywny

|
Wysłany: Nie Lip 08, 2012 13:56 Temat postu: |
|
|
| adam19960 napisał: | To Eskę i Rebel możesz sam ustawić, bo te barany nie dodadzą pewnie . |
Nie dodadzą a samemu bez problemu idzie ustawić. Problem z znalezieniem numeru kanału, na którym się zapiszę. Ja Eskę TV mam na 1473 a Rebel na 1496  _________________ How many dreams will end?
How long can I pretend?
How many times will love pass me by
Until I find you again? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 12:17 Temat postu: |
|
|
TVN rezygnuje z kolejnego swojego projektu - tym razem Przepis na życie. Jesienią wyemitowana zostanie jego ostatnia seria.
Nieoficjalnie mówi się o tym, że w ogóle cały TVN stoi bardzo słabo finansowo i że powoli się sypie. Do tej pory wiadomo, że jesienią nie zobaczymy kolejnej edycji Top Model, zrezygnowano też z You Can Dance. Pojawi się za to jakiś kulinarny "szoł" z Magdą Gessler.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 13:01 Temat postu: |
|
|
| sim1994 napisał: | TVN rezygnuje z kolejnego swojego projektu - tym razem Przepis na życie. Jesienią wyemitowana zostanie jego ostatnia seria.
Nieoficjalnie mówi się o tym, że w ogóle cały TVN stoi bardzo słabo finansowo i że powoli się sypie. Do tej pory wiadomo, że jesienią nie zobaczymy kolejnej edycji Top Model, zrezygnowano też z You Can Dance. Pojawi się za to jakiś kulinarny "szoł" z Magdą Gessler.  |
Szkoda "Przepisu na życie" ale może lepiej skończyć wtedy gdy trzyma wysoki poziom niż przeciągać na siłę (tak jak "Ranczo"). Zniknięcie "Top model" i "You Can Dance" mnie nie obchodzi bo nie oglądam tych programów. Ten show z Gessler to "Masterchef" czyli wybory najlepszego kucharza. Może obejrzę bo lubię "Kuchenne rewolucje" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pivo Użytkownik

|
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 19:28 Temat postu: |
|
|
Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy wczoraj po 19 włączyłem Dwójkę, a tam leciał... Herkules z 1995 roku. I w ten sposób przypomniało mi się dzieciństwo i czasy pierwszej emisji jakieś 10 lat temu na Polsacie. Może i efekty komputerowe jak na dzisiejsze czasy lekko anachroniczne a i specyfika serialu może trącić myszką ale miło się wspomina i ogląda. Do pełni szczęścia brakuje tylko Xeny z jej sławetnym krążkiem i "ajajajajaj!". _________________ Ratujmy GiLA - szkołę dla ludzi ciekawych świata!
--
dezaktywowany |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 12:10 Temat postu: |
|
|
| pivo napisał: | | Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy wczoraj po 19 włączyłem Dwójkę, a tam leciał... Herkules z 1995 roku. I w ten sposób przypomniało mi się dzieciństwo i czasy pierwszej emisji jakieś 10 lat temu na Polsacie. Może i efekty komputerowe jak na dzisiejsze czasy lekko anachroniczne a i specyfika serialu może trącić myszką ale miło się wspomina i ogląda. Do pełni szczęścia brakuje tylko Xeny z jej sławetnym krążkiem i "ajajajajaj!". |
Ja się niemal popłakałem. Pamiętam ten serial jak przez mgłę i nawet zapomniałem jak się nazywał, a tu taka niespodzianka w TV. To moje dzieciństwo, podobnie, jak Przygody Sindbada, które też bym z chęcią obejrzał  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
remo234 Moderator / Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 12:28 Temat postu: |
|
|
A no niech jeszcze więcej płacą wojewódzkiemu i reszcie gwiazdek to za niedługo będą nadawać z kartonu po pralce.
Jedyne co mi się w tym spocie podoba to - "może byście posprzątali chłopcy?" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 13:41 Temat postu: |
|
|
Ja już TVN-u od paru miesięcy nie oglądam i narazie tak zostanie A jaki się szczęśliwszy zrobiłem przez to  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pivo Użytkownik

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 18:05 Temat postu: |
|
|
TVN: czekam jedynie na "Kuchenne..." i na "Lekarzy" (tytuł roboczy: Szpital Alicji) i głównie z ciekawości by zobaczyć "jak nas pokazali..." "Lekarze" będą z pewnością medyczną wersją "Prawa Agaty" i klasycznym TVN-owskim przykładem jak na jednym scenariuszu nakręcić kilka seriali i wpechnąć kogoś do "Tańca z gwiazdami".
Polsat: fajnie że będzie GTD. W wypadku MBTM po tej edycji powinni zrobić rok przerwy bo format szybko się znudzi a i RMF FM nie będzie mógł nadążyć nad puszczaniem piosenek zwycięzców. "Przyjaciółki" - nie wiem co to jest, ale ja na pewno tego nie będe oglądał. Jeśli w obsadzie jest pyza ze Złotopolskich to serial leci z automatu na czarną listę. Poza tym nihil novi - Kiepscy, PM, Malanowski, seriale Tako Media. Polsat mógł pójść na wstrzymanie z emisją jako "premiera telewizyjna/po raz pierwszy w telewizji" filmu "2012" do świąt. Jeszcze tylko ludzi nakręcają na przybycie Ni(ema)bi(mb)ru.
Ramówka dzienna [daytime] TVP1 - szkoda słów. W Jedynce powtórka na powtórce i nowy serial "Siła wyższa", w Dwójce "Castle", "Paradoks" z Lindą, pory emisji KCP i Rodzinki.pl przerzucone w dziwne miejsca i co mnie nie zdziwiło - Poziom 2.0 przepadł na wieki wieków. Jak wszystko co dobre w Polsce. _________________ Ratujmy GiLA - szkołę dla ludzi ciekawych świata!
--
dezaktywowany |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gigi Użytkownik

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 19:09 Temat postu: |
|
|
Ja z kolei nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądałam Polsat. Ten kanał odpalam tylko jak jakiś kabreton leci. Częściej sięgam po propozycje TVN-u, głównie rozrywkowe: 'Kuchenne rewolucje', 'Kuba', 'Mam talent'. Przyznam, że pierwszy raz jestem ciekawa ich serialu, czyli 'Lekarzy'. Ciekawe czy będzie bardziej jak 'House', 'Chirurdzy', 'Prywatna Praktyka', czy może połączenie tych 3. Zobaczymy też jak im wyjdzie 'MasterChef'. Uwielbiałam oglądać wersję z juniorami...i pomyśleć, że dzieciaki tak gotowały! _________________
http://www.last.fm/user/czikita |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 19:09 Temat postu: |
|
|
|
|