|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 21:14 Temat postu: |
|
|
Dobra dziesiątka, cieszą fajne wyniki Sigali, The Chainsmokers, 21P, Miike Snow, Bakermata oraz Kygo. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 21:14 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuba1201 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2016 11:33 Temat postu: |
|
|
Teraz to już naprawdę czołowe utwory w tym roku.
2016 Top Tracks - miejsca 31-40
40. St. Lucia - Help Me Run Away
To był dość spory hit w tym roku. Nie jest to samo co "Dancing On Glass", ale i tak świetny utwór. Będzie jeszcze jeden ich utwór, wiadomo jaki.
39. Bastille - Good Grief
Niestety, albo stety to jest najlepszy ich utwór umieszczony w moim, tegorocznym podsumowaniu. Są lepsze zespoły od Bastille. I tak najlepsze ich utwory są z pierwszego krążka.
38. Feder feat. Alex Aiono - Lordly
Jedna z ciekawych klubowych propozycji końca roku. Bardzo mroczna piosenka i równie mroczny teledysk. Całe szczęście, że w Maxxxie zrobili spory hit.
37. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
W tym topie była spora ilość nieznanych wam utworów. Teraz czas na jeden z największych hitów tego roku na świecie. W Polsce był średnim hitem, na mojej liście zresztą też nie odniósł wielkiego sukcesu. Szczerze na początku mnie to nie przekonywało jakoś , ale potem zrozumiałem fenomen tego utworu. Pozycja jest odpowiednia.
36. Imani Williams feat. Sigala & Blonde - Don't Need No Money
Poznałem ten utwór pod koniec lipca. Już wtedy mnie się bardzo spodobał i był na liście aż do października. Słyszałem często ten utwór na wakacjach. Szkoda, że w Polsce tego nie grano.
35. Royksopp feat. Jamie Irrepressible - Here She Comes Again (DJ Antonio Remix)
A to na początku (gdy było w Miastowizji) mnie się nie podobało, ale potem naprawdę się wkręciłem i był to u mnie jeden z hitów wiosny. Potem się trochę znudziło, dlatego tak niska pozycja.
34. Emeli Sandé - Hurts
Po małej serii pop-dancowych utworach przyszedł czas na coś trochę ambitniejszego. Wokalistka ma do tej pory właściwie tylko jeden solowy hit: "Next To Me" (a już minęło prawie 5 lat od tego utworu). Mimo to dalej wydaje nowe utwory i nie są wcale od "Next To Me" słabsze.
33. The Chemicals Brothers feat. Beck - Wide Open
Na początku roku myślałem, że ten utwór może się znaleźć nawet w TOP 20 roku. Cóż, w tym roku były jeszcze lepsze utwory. Co ciekawe ten utwór stworzyli zwycięzcy dwóch edycji Miastowizji.
32. Birdy - Keeping Your Head Up
Tak to już jest, że w tej dziesiątce pojawiają się utwory z początku roku. Albo się znudziły, albo już dawno przestałem ich słuchać.
31. Sia feat. Kendrick Lamar - The Greatest
Była w tej dziesiątce spora ilość utworów z początku roku, teraz czas na coś z końca roku. Tak szczerze mówiąc to wolę tą wersję z Kendrickiem, niż oryginał w przeciwieństwie do "Cheap Thrills". |
|
Powrót do góry |
|
|
Radosław Spamer
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2016 12:15 Temat postu: |
|
|
Akurat wszystkie kawałki są w porządku, może poza Emeli Sande, której fanem nie jestem.
W sumie fajnie, że pojawiło się 'Wide Open', ale mnie nadal bolą uszy od pewnych fragmentów tego kawałka, ale tak na serio bolą :/ A tak, to byłby bardzo fajny kawałek. |
|
Powrót do góry |
|
|
sylwo1995 Laureat Miastowizji
|
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 02:08 Temat postu: |
|
|
Bastille, Feder, Chainsmkers, Royksopp i Sia na plus, dobra dziesiątka. Niektóre numery mamy na podobnych pozycjach _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuba1201 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 11:08 Temat postu: |
|
|
2016 Top Tracks - miejsca 21-30
30. Walk The Moon - Work This Body
Na 30 mamy panów, którzy w zeszłym roku mieli u mnie hit roku. Następne single nie są już tak dobre, ale i tak bardzo mi się podobają. Szkoda, że tylko "Shut Up And Dance" było w Polsce hitem.
29. MO - Final Song
Kolejna niedoceniona wokalistka na świecie (solowo, bo jest znana z współpracy z Major Lazer), która pojawia się w moim topie. "Final Song" było u mnie jeden z większych przebojów wakacji.
28. Anita Lipnicka - Ptasiek
Teraz czas na ambitniejszą i na dodatek polską produkcję. Szkoda, że w RMF FM przepadła w propozycjach, no ale lepiej grać nowe utwory Bednarka, Lisowskiej czy Red Lips. Przepiękna ballada.
27. KSHMR feat. Marnik - Bazaar
Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to był jeden z większych przebojów 2016 na tym forum. W RMF Maxxx odniósł zaś średni sukces. Trochę indyjskich brzmień jak dla mnie bardzo się przypada do gustu.
26. Rihanna - Love On the Brain
Ktoś (chyba Radek) pisał, że usunięto jej występ z Billboard MA (chyba, nie pamiętam). I tak faktycznie jest. Ten link prowadzi do nieoficjalnego chyba teledysku. A sam utwór jak na nią jest naprawdę świetny. Jak komuś się puści np. "Right Now", a po tym ten utwór to aż się nie uwierzy, że to ta sama wokalistka śpiewa. Żeby nie było tak dobrze, to pozostałe single z ANTI są średnie. Fajnie, że zrobiono w Polsce z tego przebój.
25. Maty Noyes - In My Mind
Myślę, że z tej pozycji Tomek będzie zadowolony i szkoda, że tylko my dwoje doceniamy ten utwór. Polubiłem ją dzięki współpracy z Kygo.
24. Flume feat. Tove Lo - Say It
Dosyć wysoka pozycja, w końcu wiele do TOP 20 nie brakowało temu utworowi. Znalazły się tam jeszcze lepsze utwory. Ten pokazuje szczyt możliwości tego producenta. A Tove Lo jeszcze raz zobaczymy w tym podsumowaniu.
23. Andy Black - We Don't Have to Dance
Naprawdę świetny rockowy numer, ale nie załapał się niestety do TOP 20, ponieważ... tak jakoś wyszło Spory hit wiosny u mnie.
22. Sting - I Can't Stop Thinking About You
Sting po bardzo długiej przerwie wrócił do nagrywania utworów. Szkoda, że w sumie nie był doceniony jak trzeba. No ale 22 pozycja w moim topie jest.
21. Kygo feat. Foxes - Oasis
Właśnie teraz poznaliśmy największego pechowca tego roku. Jak dla mnie zasługiwał na TOP 20, no ale tak wyszło, że akurat jest na tym miejscu. Zdecydowanie lepsze od "Carry Me".
Do TOP 20 załapali się:
Cytat: | Alan Walker - Faded
CHVRCHES feat. Hayley Williams - Bury It
Clean Bandit feat. Louisa Johnson - Tears
Coldplay - A Head Full Of Dreams
Coldplay feat. Beyonce - Hymn For The Weekend
Kungs vs. Cookin' On 3 Burners - This Girl
Kygo feat. Kodaline - Raging
Kygo feat. Maty Noyes - Stay
LP - Lost On You
Lil Wayne feat. Wiz Khalifa, Imagine Dragons, Logic, X Ambassadors & Ty Dolla $ign - Sucker For Pain
Natalia Nykiel - Error
Rag'n'Bone Man - Human
St. Lucia - Dancing On Glass
The Knocks feat. Walk The Moon - Best for Last
The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
Tove Lo - Cool Girl
Twenty One Pilots - Heathens
Twenty One Pilots - Stressed Out
Wilkinson feat. Karen Harding - Sweet Lies
Years & Years - Meteorite |
Po południu wyniki typowania.
Zapomniałem podać punktację to teraz podam:
3 pkt - utwór na tej samej pozycji
2 pkt - utwór o pozycję wyżej lub niżej (chyba, że jest poza TOP 20)
1 pkt - utwór jest w TOP 20, ale jest co najmniej o 2 oczka wyżej lub niżej (chyba, że jest poza TOP 20) |
|
Powrót do góry |
|
|
maciek98 Aktywny użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 11:25 Temat postu: |
|
|
30. Nie znam.
29. Bardzo dobra pozycja dla tego numeru.
28. To samo co 30.
27. Wg mnie za wysoko.
26. Ok, spoko miejsce.
25. Ja ostatnio tego nawet slucham, lubie to
24. Mam pare miejsc wyzej, dobra pozycja.
23. Kandydat do najgorszego utworu roku
22. Obojetne w sumie.
21. Cieszy obecnosc tego swietnego kawalka. _________________ Take me all the way down tonight, soon I'll be leaving...
|
|
Powrót do góry |
|
|
soberTOMek Bardzo aktywny
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 12:15 Temat postu: |
|
|
30. Nie przepadam za tym, Shut Up and Dance o "niebo" lepsze
29. Ani TAK ani NIE, ale może być Za wysoko
28. Nie, dziękuję
27. Nawet fajne
26. Pierwszy raz usłyszałem w VOP i już wtedy mi się spodobało...
25. Nie liczyłem nawet, ze tak wysoko się znajdzie u Cb w podsumowaniu, super... Może u mnie będzie wyżej, kto wie ?
24. Średnie to
23. Naprawdę bardzo doby numer, liczyłem na ciut lepsza pozycję u Ciebie
22. Nie znam
21. Nic ciekawego, ma lepsze numery |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuba1201 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 14:44 Temat postu: |
|
|
Wyniki typowania:
1. Real - 18 pkt.
2. Tomek - 17 pkt.
3. Radek - 14 pkt.
4. Mateusz - 13 pkt.
Zatem gratulacje dla RealFan! |
|
Powrót do góry |
|
|
Radosław Spamer
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 16:26 Temat postu: |
|
|
Poza średnimi Stingiem i Maty Noyes to cała dziesiątka bardzo fajna. |
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 23:23 Temat postu: |
|
|
O w mordę xD Nieźle.
Kilka dobrych i znośnych numerów, nie jest źle, TOP20 wygląda w porządku, coraz mocniej obstawiam wygraną Kungsa, choć chciałbym jakiś element zaskoczenia. Mimo wszystko obstawiam, że to "This Girl" wygra. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuba1201 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2016 10:59 Temat postu: |
|
|
Rozpoczynamy czołową dwudziestkę, a w niej największe hity listy James Top 20/30 w 2016 roku.
2016 Top Tracks - miejsca 16-20
20. Wilkinson feat. Karen Harding - Sweet Lies
Mało kto się spodziewał, że ten utwór umieszczę aż na takiej wysokiej pozycji, ale jednak. Chociaż ten, kto obserwował moją listę na bieżąco to wie, że dobrze na niej sobie radzi. Całkiem niezły powrót tego DJ-a, szkoda tylko, że ten utwór nie jest grany w radiu, bo naprawdę na to zasługuje.
19. CHVRCHES feat. Hayley Williams - Bury It
Tutaj Radek się ucieszy, bo ten utwór znalazł się w pierwszej dwudziestce. Chociaż w sumie to nie jest jakieś zaskoczenie, bo numer w wakacje trochę posiedział na mojej liście. CHVRCHES to naprawdę świetny zespól, a Harley też dobrze w tym wypadła. Zdecydowanie zasłużona pozycja.
18. Lil Wayne feat. Wiz Khalifa, Imagine Dragons, Logic, X Ambassadors & Ty Dolla $ign - Sucker For Pain
Pierwszy utwór z "Legionu samobójców". Wystąpiło tu sporo wykonawców. Lubię ich bardziej (ID, X Ambassadors), mniej (Wiz, Lil) lub wcale xD (Ty Dolla $ign). Na początku mnie to średnio przekonywało, ale jak na początku października zaczęli to grać w radiu to ich też dodałem i są dalej na liście. Naprawdę świetnie to wyszło, ale "Heathens" jest jeszcze lepsze. Dosyć duża niespodzianka.
17. Years & Years - Meteorite
Druga z rzędu piosenka z filmu, tym razem jest to "Bridget Jones's Baby". Ellie Goulding poza 50, a "Meteorite", które nie jest takie popularne aż na 17 miejscu. Mnie się tam bardziej podoba piosenka Years & Years od Ellie, mimo, że Ellie też jest dobra. Przez chwilę był odsłuch tej piosenki na stronie POPlisty, zamiast odsłuchu "My Way" Calvina Harrisa. Ostatecznie na POPliście się to nie pojawiło, w innych polskich radiach też było to niedocenione. No i na forum tylko u mnie jest wysoko, czyli tylko ja to doceniam.
16. Rag'n'Bone Man - Human
Na początku mnie to nie przekonało, było trochę nudne, ale uznałem, że to naprawdę świetny utwór. Spodziewałem się tego, że w Polsce będzie dosyć spory przebój. Minęły od tego 3 miesiące i dalej ma się dobrze na listach przebojów, także mojej. Jak dla mnie to trochę dynamiczniejsza odmiana "Take Me To Chruch" Hoziera. Świetna odskocznia od nudnego już tropical house'u.
W pierwszej piętnastce są:
Cytat: | Alan Walker - Faded
Clean Bandit feat. Louisa Johnson - Tears
Kygo feat. Maty Noyes - Stay
LP - Lost On You
Natalia Nykiel - Error
The Knocks feat. Walk The Moon - Best for Last
The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
Tove Lo - Cool Girl
Twenty One Pilots - Stressed Out |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Radosław Spamer
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2016 21:33 Temat postu: |
|
|
Tak, fajnie, że CHVRCHES są no i może 'Sucker fo Pain'. |
|
Powrót do góry |
|
|
RealFan vida nocturna
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2016 01:52 Temat postu: |
|
|
Ciężko się tak naprawdę do czegoś przyczepić. Wprawdzie nie są to same numery 8/10 wzwyż, ale nie reaguję też na nie w sposób negatywny. CHVRCHES to nie do końca moja bajka, a Years & Years mieli lepsze single, ale wszystkich tych numerów dałoby radę słuchać. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuba1201 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2016 11:23 Temat postu: |
|
|
Zostało tylko 15 utworów. Teraz czas na miejsca od 11 do 15.
2016 Top Tracks - miejsca 11-15
15. Kygo feat. Maty Noyes - Stay
To już naprawdę czołówka, skoro takie utwory się pojawiają. To było sporym hitem na liście na początku roku (właściwie to jest jeszcze z 2015). Kygo odwalił świetną robotę, ale wokal też jest dobry. Do tej pory się nie znudziło. Będzie jeszcze jeden utwór tego Norwega.
14. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
Już od premiery, która była pod koniec września spodobał mnie się ten utwór. Do dziś mnie się tak samo podoba, jak wtedy. A podoba się pewnie dzięki Daft Punk. Szkoda tylko, że w radiach nie był doceniony jak trzeba. Ale na świecie jest to jeden z większych hitów roku. Zauważyłem, że w radiu leci jakaś inna wersja.
13. Natalia Nykiel - Error
Teraz będzie jeden z większych polskich przebojów tego rocznych wakacji. Nie, to nie chodzi o "Tamtą dziewczynę" Sylwii Grzeszczak, która była grana w wakacje non stop, tylko o inny utwór, który jest naprawdę świetny. U mnie na liście też odniósł sukces i to adekwatny do pozycji w podsumowaniu. Sporym przebojem było też na tym forum. Zdecydowanie zasłużona pozycja, najlepszy polski utwór tego roku. "Pół dziewczynę", która świetnie sobie obecnie radzi na liście umieszczę już w 2017.
12. The Knocks feat. Walk The Moon - Best for Last
W drugiej dziesiątce była spora ilość radiówek, teraz czas na alternatywną propozycję. Walk The Moon to genialny zespół, w zeszłym roku jak wiadomo zrobili u mnie hit roku. W tym roku też zrobili parę dobrych utworów, ale "Shut Up And Dance" i tak najlepsze z wszystkich ich utworów. Najlepszy ich utwór w tej topce.
11. Alan Walker - Faded
Pewnie będziecie zaskoczeni, że nisko, ale ten numer się bardzo znudził. Mimo tego wypracował swoje na mojej liście, no i oczywiście na świecie i w Polsce. Początkowo miało być niżej, ostatecznie uznałem, że taki wielki hit zasługuje na wyższą pozycję, ale TOP 10 dla niego to za dużo mimo wszystko. Po sukcesie "Faded" powstało wiele bardzo podobnych do siebie utworów ("Sing Me To Sleep", "Alone", czy numery innych producentów np. "The Ocean" Mike Perry).
W pierwszej dziesiątce znaleźli się:
Cytat: | Clean Bandit feat. Louisa Johnson - Tears
LP - Lost On You
Tove Lo - Cool Girl
Twenty One Pilots - Stressed Out |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Radosław Spamer
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2016 12:32 Temat postu: |
|
|
Smutno trochę, bo liczyłem na The Knocks w top 5 chociażby |
|
Powrót do góry |
|
|
maciek98 Aktywny użytkownik
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2016 14:00 Temat postu: |
|
|
dobra 5 fajnie ze Kygo tak wysoko i Starboy tak samo jak u mnie _________________ Take me all the way down tonight, soon I'll be leaving...
|
|
Powrót do góry |
|
|
soberTOMek Bardzo aktywny
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2016 16:12 Temat postu: |
|
|
Było nie było, ale dobra 5 |
|