Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 01:20 Temat postu: |
|
|
06
Tytuł: "Let's Get Back to Bed-Boy!"
Album: "Green Eyed Soul"
Rok: 2001
Styl Muzyczny: Funky, Rap, Dance
Jedyny 'dancowy' utwór Sarah w TOP 10. Pierwszy singel stworzony przez nią i w sumie jeden z jej najlepszych utworów. Połączenie muzyki funky z dance dało bardzo dobry wynik. W swojej 11 letniej karierze Sarah nie skomponowała żadnego szybszego kawałka, który mógłby równać się z tym dziełem. Kompozycja powodująca uśmiech na każdej zachmurzonej twarzy
Tytuł godny sukcesu, który osiągnął. Właściwie zastanawiam się, jest ktoś kto tego nie lubi ?  _________________ last.fm/user/Altec_19
rateyourmusic.com/~Altec92 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 01:20 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adik 303 Laureat Miastowizji

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 09:39 Temat postu: |
|
|
Ja za tym nie szaleję, ale jeden z jej słuchalniejszych utworów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Artur.O Zarządca

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 17:25 Temat postu: |
|
|
Nie słuchałem wszystkich utworów, ale te szufladki przy "Styl" są dość nietrafne. Let's Get Back To Bed - Boy! to po prostu współczesne r'n'b z początku lat 00. _________________ Przebój Lat Zerowych
http://rmfspamer.listen2myshow.com/
"Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 18:03 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: | Nie słuchałem wszystkich utworów, ale te szufladki przy "Styl" są dość nietrafne. Let's Get Back To Bed - Boy! to po prostu współczesne r'n'b z początku lat 00. |
Ja to zrzynam ze strony internetowej, to nie są moje wymysły, tudzież osobiste spostrzeżenia. _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 19:45 Temat postu: |
|
|
To dlatego wszystko jest "Melodic"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 20:07 Temat postu: |
|
|
adik 303 napisał: | To dlatego wszystko jest "Melodic"  |
No bez przesady, przecież większość jej utworów to kompozycji z gatunku melodic czy ballad  _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 20:09 Temat postu: |
|
|
Wiem, ale to fajnie wygląda, wszędzie melodic  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 20:13 Temat postu: |
|
|
adik 303 napisał: | Wiem, ale to fajnie wygląda, wszędzie melodic  |
Noo
Jeżeli chcesz wiedzieć odnośnie Florence to jej wyczyniania skupiają się głównie na:
POPie, Soulu, Soft Rock, Melodic, Rock,
Tak mi tutaj mówią  _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 20:20 Temat postu: |
|
|
Nie chce wiedzieć co to za strona, Florence sam bym lepiej określił (Alternatywa, wszelkie odmiany indie, ew. czasami pop) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 20:21 Temat postu: |
|
|
adik 303 napisał: | Nie chce wiedzieć co to za strona, Florence sam bym lepiej określił (Alternatywa, wszelkie odmiany indie, ew. czasami pop) |
Jasne Jasnee
http://www.sortmusic.com/_f/florence-and-the-machine-best-songs,len.html
Rzuć okiem, jeśli chcesz  _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 20:32 Temat postu: |
|
|
Straszny ranking i straszne tagi Na drugim miejscu cover z radia, na trzecim demówka, Howl wg nich to dance, a Lover To Lover rock.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Artur.O Zarządca

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 22:32 Temat postu: |
|
|
http://www.sortmusic.com/_n/nirvana-best-songs,len.html
Wiem że są różne gusta ale ten ranking to już w ogóle wymiata. Poza tym jeśli Nirvana to soft rock i nie ma nic wspólnego ani z punkiem ani z grungem wg. tego no to..
Adik -> bez obrazy ale "alternatywa" i "wszelkie odmiany indie" to nie jest jakiekolwiek określenie stylu. ;P Ja tam wyczuwam elementy indie-folku, a nawet nieco garażowe momenty na debiucie, druga płyta to raczej art pop, na siłę można podciągnąć pod soul. No i wszystko w popowym sosie. Rocka to tam za bardzo nie widzę poza jak to określiłem "garażowymi momentami" (ta, chyba tylko w Kiss With A Fist)
Altec napisał: | gatunku melodic |
Nawet taki nie istnieje. _________________ Przebój Lat Zerowych
http://rmfspamer.listen2myshow.com/
"Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 23:18 Temat postu: |
|
|
Normalnie na tym forum to już nie można nawet ułożyć normalnego TOP'u  _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Sro Gru 19, 2012 00:30 Temat postu: |
|
|
05
Soldier with a Broken Heart
Album: Real Love
Rok: 2010
Styl: Ballad, Melodic, Soul
"Soldier with a Broken Heart" to zdecydowanie najlepszy utwór na albumie "Real Love" i jedna z 5 najlepszych ballad stworzonych przez Sarah Connor. Właściwie w pierwszej piątce nie można spekulować że jakiś utwór jest lepszy czy gorszy- każda z tych 5 ballad jest inna i posiadam z każdą z kolei inne wspomnienia. Właśnie za ten typ nagrań pokochałem Sarah- jej głos mnie nie nudzi, utwory są ciekawe (można powiedzieć, że coś w nich się dzieję) i wszystkie kończą się spektakularnym finałem. No po prostu BOMBA! Inaczej nie potrafię tego określić. Żałuję tylko, że ta kompozycja została pominięta przez Sarah podczas promocji albumu, bo jestem pewien, że jest to najlepsza propozycja nadająca się na singel. "Cold as Ice" w całej dyskografii wypada bardzo nijak, a ten kawałek naprawdę ma dusze  _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 12:44 Temat postu: |
|
|
04
Tytuł: Living to Love You
Album: Naughty But Nice
Rok: 2005
Styl: Ballad, Melodic, Soul
Jest to jeden z nielicznych utworów do których mam tak emocjonalne przywiązanie i właściwie dla mnie od właśnie tej kompozycji zaczęła się przygoda z Sarah Connor. Nigdy wcześniej słuchanie muzyki nie sprawiało mi żadnej przyjemności i nie odnajdowałem w tym żadnego spokoju. Przechodziłem akurat przypadkiem koło radia i w tle słyszę "Baby for all my life (...) I'm Living to Love You". Pierwsza myśl; "Matko, ale zajebista piosenka". I tak z dnia na dzień coraz częściej włączałem to radio, aby usłyszeć kawałek, którego wykonawcy jeszcze wtedy nie znałem. Wkońcu przypadkiem dowiedziałem się, że owa artystka to Sarah Connor. Utwór został przezemnie skonfiskowany, kupiłem album i reszty można się domyśleć. Szybko okazało się, że oprócz "Living to Love You" jest wiele innych kompozycji, które "kurewsko" mi się podobają.
I tak z dnia na dzień słuchanie Sarah Connor weszło mi w krew co widać po dzień dzisiejszy  _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 13:38 Temat postu: |
|
|
Wynudzona ballada, kiedyś też uwielbiałem tego słuchać, ale tego typu utwory szybko odchodzą w zapomnienie, jednak nadal lubię
Typowałem na podium, pech  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 14:06 Temat postu: |
|
|
michał92 napisał: | ednak nadal lubię
|
I chwała Ci chłopie za to ! _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |
Kelleni Demoniczna małpa

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 15:33 Temat postu: |
|
|
Pewnie jeszcze półtora roku temu bym mówił o tym utworze w samych superlatywach, ale, jak napisałem w toppłycie Garbage, mam już dość smętów Co nie zmienia faktu, że utwór dobry. _________________ I'm Catbug! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 00:11 Temat postu: |
|
|
03
Tytuł: Just One Last Dance [feat. Marc Terenzie]
Album: Key to My Soul
Rok: 2003
Styl: Soul, Ballad, Melodic
Miejsce trzecie w tym rankingu nie mogło powędrować nigdzie indziej jak właśnie do tego utworu. Genialny duet. Kompozycja, której krytycy dawali wielkie szanse na ogromny sukces komercyjny swój cel osiągnęła (może nie tyle w Europie, ale Azja pokochała Sarah właśnie za ten kawałek).
Dla mnie utwór perfekcyjny od pierwszego taktu do ostatniego, a finał- cud, miód i orzechy. Kompozycja godna polecenia  _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 19:08 Temat postu: |
|
|
02
Tytuł: Skin On Skin
Album: Unbelievable
Rok: 2002
Styl: Ballad, Melodic, POP
"Skin on Skin"- oklepaniec, którego zna każdy i w mniejszym bądź większym stopniu lubi . Właściwie sam nie wiem co napisać o tym kawałku. Że jest dla mnie genialny? Proste! Że idealny? Banalne! Że aby przeżyć muszę go usłyszeć każdego dnia? Oczywiste!
A tak na poważnie, cholernie dobre nagranie stworzone przez Sarah i nie wiem dlaczego ciągle porównywane z "From Sarah with Love". Oba kawałki są inne i w żadnym stopniu nie podobne do siebie. Według mnie, najbardziej niedoceniony utwór wydany przez Sarah Connor, głupio ukazywany przez pryzmat wcześniejszego hitu. _________________ last.fm/user/Altec_19
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 19:08 Temat postu: |
|
|
|
|