|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patryk_w Użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 16:59 Temat postu: CZAS SIĘ SFORMATOWAĆ [TO NIE JEST LISTA PRZEBOJÓW! #1] |
|
|
Jak sama nazwa wskazuje, to nie będzie lista przebojów. Postanowiłem, że w tym wątku pójdę w stronę bardziej blogową, w której będę przedstawiać swoje TOP40 na modłę rotacji w sformatowanych stacjach radiowych.
Jeśli chciałbym zaszufladkować swój gust muzyczny w oparciu o formaty radiowe, to zapewne byłbym w okolicach Rhythmic CHR. Czyli dużo tanecznych brzmień.
Jeśli lubicie takie rzeczy, to trafiliście w dobre miejsce. Co jakiś czas (najrzadziej co tydzień) będę Wam zapodawał nowe wpisy. Mam nadzieję, że klimat i format tego muzycznego "bloga" Wam przypadnie do gustu.
Tak więc przed wami czterdziestka moich faworytów na tydzień od 25 kwietnia 2017.
Od czegoś musimy zacząć, więc czas na NÓWKI SZTUKI.
Dziś mam dla Was pięć nowości.
Gedz - ZNVKI (ak9 Remix)
Zaczniemy sobie od polskiego akcentu, którym jest... rap. A mianowicie "ZNVKI" od Gedziuli, ale w odświeżonej wersji od łódzkiego producenta o pseudonimie ak9. Gwarantowana porządna dawka trapu i future bassu, gorąco polecam.
Tom Staar vs Rob & Jack - Sunshine
Lecimy dalej, tym razem house prosto z wytwórni Staar Traax. Toma Staara oraz duet Rob & Jack można w ostatnich miesiącach bardziej kojarzyć z groove'owymi i tribalowymi brzmieniami, ale tym razem dostajemy od nich przyjemny plażowy house. Mam nadzieję, że podczas nadchodzącej majówki takie kawałki będą pasować do pogody za oknem.
Don Diablo & Marnik - Children Of A Miracle (Don Diablo’s VIP Mix)
Don Diablo wystąpi już za miesiąc w Warszawie. Ja będę miał przyjemność posłuchać tego występu, podczas którego na pewno Don zagra swój nowy singiel "Children Of A Miracle", wyprodukowany wespół z włoskim duetem MARNIK. Osobiście, od kiepskiej future bassowej wersji oryginalnej wolę future house'ową wersję VIP, którą i Wam proponuję.
Sound Of Legend - Infinity
We Francji bardzo popularny jest producent o pseudonimie Sound Of Legend. Stylizowany na superbohatera jegomość wbił się w łaski słuchaczy naprawdę dobrymi, mimo iż sztampowymi, remiksami klubowych klasyków. Tym razem padło na "Infinity" Guru Josha.
Showtek & Brooks feat. Natalie Major - On Our Own
Ostatnią dzisiejszą nowością jest holenderska kolaboracja. Obydwa aliasy wystąpią w nadchodzącym miesiącu w Polsce. Duet Showtek pojawi się w Poznaniu już 20 maja, natomiast 6 dni później Brooks zawita w stolicy, na tej samej imprezie, co Don Diablo, więc i jego będę miał przyjemność posłuchać. Jeśli nie znacie produkcji tego drugiego, to naprawdę warto na nie zwrócić uwagę - ten chłopak ostatnio wydał kolaborację z Martinem Garrixem i nie sądzę, żeby to było ostatnie słowo!
A tymczasem do grona nówek sztuk trafia kolejna future bassowa propozycja. Polecam!
No to teraz czas na drugą z dwóch oddzielnych sekcji w tym podsumowaniu, która nosi nazwę - NA FALI.
Tutaj będę wskazywać sześć numerów, które, gdybym był dyrektorem muzycznym stacji radiowej, traktowałbym w formie powerplay'a. Czym jest powerplay, na pewno wiecie, więc przejdźmy do rzeczy.
Ed Sheeran feat. Nyla & Kranium - Shape of You (Major Lazer Remix)
Zaczniemy od typa, który w tym roku rozbija bank. Ed Sheeran już od paru lat cieszy się naprawdę sporą popularnością, jednakże szał na tego rudzielca zaczął się na poważnie dopiero w tym roku, między innymi dzięki hitowi "Shape Of You", który ja proponuję w nieco podkręconej, bardzo dobrze nadającej się na parkiet wersji.
Ofenbach - Be Mine
Francuski duet Ofenbach kilkanaście tygodni temu wbił się na radiowe salony trackiem "Be Mine" i bezpardonowo trzyma się tam nadal. Jeśli ktoś nie zna ich wcześniejszej twórczości - nadróbcie tą zaległość! A jeśli ktoś nie widział klipu, to warto, aby go obejrzeć. Naprawdę warto.
A przynajmniej kolega mi tak mówił. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tiësto feat. Bright Sparks - On My Way
Tiesto, od odejścia od muzyki trance, nie potrafi pokazać nam własnej stylistyki. Przezentuje on nam bowiem kawałki bardzo przyjemne, ale nie są one jakimiś odkrywczymi produkcjami. Niemniej nie zawsze o to chodzi w muzyce - przykładem na to jest "On My Way", co do którego, gdyby powiedzieć, że wyraźnie nawiązuje do hitów Kungsa, to tak, jakby nie powiedzieć nic. Niemniej to nie odbiera piosence pozytywnej energii, która sprawia, że miło się go słucha.
Kygo & Selena Gomez - It Ain't Me
Nie byłem przekonany do Seleny Gomez. Ogólnie. Od początku, kiedy zaczęła wydawać swoje single, ja omijałem je szerokim łukiem już po pierwszym przesłuchaniu. Ale każdy robi postępy, nawet gwiazdki Disneya. I serio, mogę to powiedzieć z czystym sumieniem teraz - Seleny Gomez da się sluchać, chociażby u Kygo. A właśnie singiel Norwega z ładną wokalistką wylądował w sekcji powerplayów.
Axwell & Ingrosso feat. Kid Ink - I Love You
Klip do tego utworu wybitnie mi nie leży, tak samo do pewnego czasu mi nie leżał sam utwór. Przy czym, do singla duetu Szwedów zdołałem się przekonać, za to do klipu - nie sądzę, żeby było mi to dane. W każdym razie warto zawiesić na tym tracku ucho.
Martin Garrix & Dua Lipa - Scared To Be Lonely (Brooks Remix)
Na sam koniec przebój od młodego Holendra, któremu towarzyszy #ładnapani z UK, która, tak swoją drogą, posiada korzenie rumuńskie. Oryginał future bassowy, bardzo miły dla ucha, o wiele bardziej niż poprzedni singiel z wokalem jeszcze ładniejszej pani. Mimo to postanowiłem wytypować do swojej playlisty jeden z remiksów. Thijs, bo tak ma na imię Brooks, którego remiks Wam zostawiam, pokazał próbkę swojego stylu. Jeśli ktoś zna tego producenta i liczy na coś bardzo odkrywczego, to się mocno zawiedzie. Jeśli jednak ten ktoś jest entuzjastą future bounce'owego stylu młodego Holendra, to powinien być bardzo zadowolony.
I to by było w sumie na tyle. Na sam koniec linki (które jeszcze uzupełnię) do pozostałych 29 utworów, tworzących wraz z opisanymi wyżej trackami to swoiste TOP40. Widzimy się za tydzień! Wy będziecie się cieszyć majówką, a ja stresować nadchodzącą maturą, którą będę pisać po raz drugi w życiu (uprzedzę pytania, rok temu zdałem maturę). I niech muzyka będzie dobrą odtrutką na to wszystko...
ak9 - Everybody
Alok & Bhaskar - Fuego
Alpha 9 - The Night Is Ours
Alpha 9 & Koven - Only Good Mistake
Anton Powers & Pixie Lott - Baby
Calvin Harris feat. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande - Heatstroke
Ed Sheeran - Castle On The Hill (NWYR Remix)
Ferry Corsten pres. Gouryella - Venera
Jax Jones feat. RAYE - You Don't Know Me
Jay Hardway - Scio
LA Riots & Great Good Fine OK - Real Love
Leandro Da Silva & Gary Caos - Café
Martin Garrix & Brooks - BYTE
Mike Perry feat. Casso - Inside the Lines
Myon feat. Alissa Feudo - Omen In The Rain
Rag'n'Bone Man - Skin
Raving George feat. Oscar and The Wolf - You're Mine (DJ Antonio & Astero Remix)
RHODES & Felix Jaehn - Your Soul (Holding On)
Sander van Doorn & LVNDSCAPE - Need To Feel Loved
Sigala & Digital Farm Animals - Only One
Sound Of Legend - Sweet (La La La)
Stadiumx & Muzzaik - Last Night A DJ Saved My Life
Still Young - White Label (Is This Love)
Tchami - Adieu
The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
Third Party - Have No Fear
Throttle - Hit The Road Jack
Tom Swoon & Teamworx - Atom
Yellow Claw feat. DJ Snake & Elliphant - Good Day |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 16:59 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
sylwo1995 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2017 09:33 Temat postu: |
|
|
Format dość znany, tylko można tera trochę się wczytać w Twoje wypociny
Dobrze, że wróciłeś ze swoją muzą, bo jak to odwiecznie bywało - odpowiada ona moim gustom i zawsze czegoś ińszego można posłuchać
"Sunshine" dokładnie od tygodnia u mnie na liscie CMC
Nie spodziewałem się, że może wyjść coś tak dobrego z tej kolaboracji
Don Diablo nie zachwycił mnie ostatnią propozycją, wolę mocniejsze kawałki od niego - "Cutting Shapes", "On My Mind" itp.
Poza tym fajnie, że są w tym zestawieniu Corsten, Tchami i Hardway
Zapraszam też jak zwykle do swojego działu
Odkąd dzięki pewnej osobie usłyszałem wersję "Blind" w remix'ie duetu Filatov & Karas, mimo codziennych obowiązków staram się być na bieżąco z muzą electro z pomocą 4Clubbers i tak oto już dzisiaj kolejne notowanie CMC z racji tego, że na majówkę ruszam wieczorem
A ten wątek odwiedzę pewnie jeszcze nie raz, i nie dwa, i nie trzy... _________________ Zapraszam do działu z listami przebojów
http://rmfpoplista.phorum.pl/viewforum.php?f=61 |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2017 09:33 Temat postu: |
|
|
|
|