|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Sob Gru 24, 2016 23:07 Temat postu: |
|
|
RealFan napisał: | Wersja Fedde Le Granda na pewno jest lepsza niż wersja 3LAU'a, cieszy widok "Human" i "Sucker For Pain", KSHMR to wiadomo, cenię mocno, a od The Chainsmokers nadal najlepsze jest "Dreaming" w remiksie. |
Ten kawałek "Dreaming" jest na soundtracku do FIFY 14, ale dopiero po przesłuchaniu remixu skojarzyłem.  _________________ Catch a fall
and I will stand in your way
and I need you like the flower needs the rain... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Gru 24, 2016 23:07 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Sob Gru 24, 2016 23:54 Temat postu: |
|
|
60. All Saints - One Strike
Powrót po 10 latach nieobecności. Wypadło znakomicie jeżeli chodzi o moje zdanie, zawsze lubiłem te panie i zastanawiałem się, czy kiedykolwiek jeszcze razem wejdą do studia. Na szczęście się udało i wyszedł kapitalny numer. Forumowicze mogą znać jeszcze od nich "Pure Shores".
59. Arty - Kate (2015 Remix)
Original Mix, 2015 Mix, a teraz jeszcze niedawno wyszła wersja VIP. Słychać, że Arty ma wielki sentyment do tego utworu i lubi do niego wracać. Nie wiem czy jest to prawda, ale chyba właśnie jego wybranka "Kate" prawdopodobnie już z nim nie jest. W ogóle ciekawostka: na liście miałem obydwie wersje - w 2011 roku oryginał był 18 notowań.
58. Crystal Lake & Kifi - Into The Sunset (Headhunterz Edit)
Nie powiem, Headhunterz słabo w mijającym roku. Na szczęście jednak na początku wydał taki rodzynek, który przez jakiś czas mieszał na liście. Piosenka oparta na jego charakterystycznych samplach i myślę, że każdy, kto nie znałby tytułu poznałby, kto stworzył ten kawałek.
57. MaRLo feat. Chloe - You & Me
Kapitalny trancowy numer, którym starałem się zarazić RealFana, ale chyba nie do końca się udało. W każdym razie u mnie odniósł umiarkowany sukces, ale nie umniejszam mu zajebistości. Piękny wokal, a samo brzmienie przypomina mi stary Dash Berlin.
56. Duderstadt - Muhanjala 2016
Ci panowie mają pomysł na siebie niezależnie czy wydają jako Inpetto czy jako Duderstadt. Po raz kolejny odświeżyli numer i tym razem padło na ich klasyk z 2006 roku, do którego odsłuch znajdziecie tu -> https://www.youtube.com/watch?v=5iojMr3tHVA
Która wersja lepsza?
55. Simon Patterson feat. Lucy Pullin - Now I Can Breathe Again
Zalatuje troszkę komercją, ale od czasu do czasu takie słodziutkie numery też potrafią zachwycić. Piękne. Na samym początku byłem trochę sceptycznie nastawiony do wokalu przy takiej aranżacji, ale efekt końcowy jest znakomity.
54. Kyau & Albert feat. In Gray - Sleeping Lions
Utwór miał za zadanie zmuszać ludzi do wychodzenia na parkiet i myślę, że spełnił swoje zadanie. Ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś w klubie podczas grania takiego kawałka stoi jak kołek.
53. Orjan Nilsen vs. KhoMha - Los Capos
Orjan wrócił do swojego dawnego stylu i wyszło mu to na dobre. Nie każdy jest stworzony do tego, by babrać się w bigroomie i electro housie. Jeszcze 2 razy zostanie policzony w tym podsumowaniu, a tymczasem w notowaniu powoli rozkręca się "Flashlight" z Arminem.
52. LP - Lost On You
Akurat do tego kawałka nie wiedzieć czemu nie mogę znaleźć okładki. To był największy oklepaniec jesieni w polskich stacjach. Nie było dnia, żebym kilka razy tego nie usłyszał. Ale utwór ma swój urok, wokalistka ma ciepły głos, największą zaletą jest przebojowy refren. Zasłużona pozycja.
51. Mat Zo feat. I SEE MONSTAS - Sinful
Nietypowa okładka, nietypowy utwór. Nietypowy jest też ten artysta, który jednak ma w swoim dorobku takie arcydzieła jak "Easy", "24 Hours", "Rebound" z Arty'm czy "Simple Things" z Mike Foyle'm. Czekałem z niecierpliwością na jego nowy krążek i się nie zawiodłem. Kawał dobrej roboty. _________________ Catch a fall
and I need you like the flower needs the rain...
Ostatnio zmieniony przez adam19960 dnia Nie Gru 25, 2016 23:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwo1995 Laureat Miastowizji

|
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 00:04 Temat postu: |
|
|
Coraz więcej trance'u, ja mało trance'u słucham w ostatnich latach
Crystal Lake mieli lepszy rok niż Headhunterz chyba _________________ Zapraszam do działu z listami przebojów
http://rmfpoplista.phorum.pl/viewforum.php?f=61 |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 00:20 Temat postu: |
|
|
sylwo1995 napisał: | Coraz więcej trance'u, ja mało trance'u słucham w ostatnich latach
Crystal Lake mieli lepszy rok niż Headhunterz chyba |
No, u mnie to przeważający gatunek na liście.  _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 00:41 Temat postu: |
|
|
adam19960 napisał: | sylwo1995 napisał: | Coraz więcej trance'u, ja mało trance'u słucham w ostatnich latach
Crystal Lake mieli lepszy rok niż Headhunterz chyba |
No, u mnie to przeważający gatunek na liście.  |
Właśnie wiem, ja w tym roku głównie na 4Clubbers przeglądałem nówki, a jestem tam dopiero od roku ;p
Ale na szczęście łapię te dobre, jak już wychodzą
Dimension wziął mi się od Cb chyba i był bardzo często na słuchawkach _________________ Zapraszam do działu z listami przebojów
http://rmfpoplista.phorum.pl/viewforum.php?f=61 |
|
Powrót do góry |
|
 |
soberTOMek Bardzo aktywny
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 08:15 Temat postu: |
|
|
52. U mnie znacznie wyżej, ale i tak w miarę wysoko u Cb
reszty niestety nie znam ;(
a co do okładki
Jak wrzucisz w google to masz 6 grafika z lewej ( albo 1 z prawej)
Widzę, ze masz okładki 320x320, wiec podrzucam link
http://www.radiopik.pl/public/29/thumb_320_320/1300.jpg
proszę bardzo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ZdroweJelitaShakiry Aktywny użytkownik

|
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 15:52 Temat postu: |
|
|
Miło widzieć Crystal Lake i MaRLo, LP też cieszy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 23:40 Temat postu: |
|
|
soberTOMek napisał: | 52. U mnie znacznie wyżej, ale i tak w miarę wysoko u Cb
reszty niestety nie znam ;(
a co do okładki
Jak wrzucisz w google to masz 6 grafika z lewej ( albo 1 z prawej)
Widzę, ze masz okładki 320x320, wiec podrzucam link
http://www.radiopik.pl/public/29/thumb_320_320/1300.jpg
proszę bardzo  |
Dzięki, przyda się.  _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2016 00:13 Temat postu: |
|
|
Czołowa 50'tka.
50. Alesso feat. Nico & Vinz - I Wanna Know (Alesso x Deniz Koyu Remix)
Podczas gdy większość preferuje "Take My Breath Away" ja zdecydowanie obstaję przy starszym nagraniu. Fajny wokal pana znanego "Am I Wrong", w dodatku jeszcze remix utalentowanego Deniza Koyu. Nieźle to wyszło, ale Alesso stać na więcej.
49. OneRepublic - Kids
Nie słuchałem ich najnowszej płyty, ale ten utwór ma coś w sobie co mnie w nim urzekło. Chociaż do ich kawałków "Say (All I Need)", "All The Right Moves" czy legendarnego już "Apologize" z Timbalandem nie ma podjazdu. Do niedawna jeszcze na rotacjach w każdej ogólnopolskiej stacji, teraz już dziwnym trafem tak chętnie nie są grani.
48. Aly & Fila meets Roger Shah & Susana - Unbreakable
Tune of The Year 2016 w audycji Armina. Według mnie były lepsze kawałki, ale panowie nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Poza tym tak wybrali ludzie. Solidna produkcja, która niestety szybko się nudzi.
47. Borgeous & tyDi feat. Dia - Over The Edge
Teraz trap i wszelkie jego odmiany stały się tak popularne, że nawet czołowi bigroomowcy odchodzą od swojego gatunku i biorą się za spokojniejsze melodie. Utwór, który ma potencjał żeby stać się hitem jakby zyskał odpowiednią promocję w radiu, niestety został całkowicie olany.
46. Hardwell feat. Bright Lights - Let Me Be Your Home
Zdecydowanie najlepszy kawałek Hardwella w ostatnim czasie, ale zbyt krótko u mnie siedział, żeby być wyżej. Myślę, że pozycja odpowiednia dla tego numeru. Heather Bright też znakomicie wypadła.
45. Twenty One Pilots - Heathens
Jedyny ich notowany u mnie singiel i najlepszy, jaki dotychczas wydali. Mam nadzieję na jakiś nowy ich materiał, bo narobili mi apetytu. Chociaż teraz żałuję, że bardzo dobre "Stressed Out" było tylko 5 notowań na liście, a "Ride" skisło w propozycjach.
44. Push - Strange World (Andrew Bayer Remix)
Jak znamy z historii, bardzo łatwo jest spieprzyć klasyk niepotrzebnie go remixując. Nie mówię, że akurat "Strange World" M.I.K.E'a było konieczne do odświeżenia, ale akurat 1/2 duetu Signalrunners nie skopała sprawy, a dodała mu energii.
43. Inpetto - How We Used To Do
Znowu panowie z Duderstadt, ale pod swoim innym projektem (dla ciekawych - bracia odpowiadają także za zespół Fragma). Świetny future house, który niezwykle rzadko gości na mojej liście. Wyjątek stanowi ten kawałek i inny "Lifting", który także się pojawi w głównej setce, ale wyżej.
42. Gareth Emery feat. Corey Saunders - I Could Be Stronger (But Only For You) (Giuseppe Ottaviani Remix)
Znakomity remix jednego z moich ulubionych producentów. Oryginał też jest świetny, ale jednak przyspieszona wersja to dla mnie arcydzieło. Zasłużona pozycja.
41. Firebeatz & Chocolate Puma feat. BISHOP - Lullaby
Znakomite połączenie. Szczerze jak pierwszy raz to usłyszałem, to byłem mega zdziwiony, że tak zajebisty kawałek wychodzi w Spinnin', ale z drugiej strony gdzie miałby wyjść indziej?  _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
RealFan vida nocturna

|
Wysłany: Pon Gru 26, 2016 01:49 Temat postu: |
|
|
Hardwell całkiem okej, lubię wokal Heather Birhgt, na plus też 21pilots oraz Lullaby. 1R bez pomysłów - bez echa przeszły ich tegoroczne single. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radosław Spamer

|
Wysłany: Pon Gru 26, 2016 11:28 Temat postu: |
|
|
Na plus wszystko co znam, czyli 21pilots, 'Lullaby', 1R i Alesso. Reszty pewnie słuchałem oceniając Twoją listę, ale nie pamiętam XD Kojarzę Borgeousa, ale jest słaby. |
|
Powrót do góry |
|
 |
elslawko Spamer
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2016 14:39 Temat postu: |
|
|
ładny wynik "Kids" "Heathens" wolałbym wyżej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2016 14:44 Temat postu: |
|
|
40. Dirty South - Drift
Żałuję, że ten utwór wpuściłem tak późno, bo miał szanse nawet wejść do top 10. Ale 40 miejsce jest odpowiednie. Doskonały progressive house, do którego Dragan już nas przyzwyczaił.
39. Eco - Darkness In The Light
Analogiczna sytuacja. Eco wydał świetny album i pewnie na jednym reprezentancie się nie skończy.
38. Markus Schulz vs. Kyau & Albert - Fears
Markus wydał niestety słabą płytę, ale jest jeden rodzynek. Tym razem wsparł go duet z Niemiec, który też wydał słabą płytę w 2015 roku, ale rok później się odkuł. Może 2017 też będzie należał do Markusa?
37. Hooverphonic - I Like The Way I Dance
Nie słuchałem nowej płyty tej grupy, ale mają całkiem niezłe single. Powinniście kojarzyć również "Badaboum", które zostało wykorzystane w jesiennej oprawie telewizji Polsat.
36. Disfunktion & Husman feat. Chris Arnott - Everything is Beautiful
RealFan ma na pozycji 76, ja 40 dalej. Doskonałe połączenie wsparte świetnym wokalem. W okresie wakacyjnym jeden z kilku powerplayów na moim odtwarzaczu. Bez wątpienia będę 2016 rok kojarzył z tym kawałkiem.
35. Porter Robinson & Madeon - Shelter
Zdaję sobie sprawę, że Porter Robinson nie stworzy już arcydzieła na miarę "Language", ale obecnie w dalszym ciągu sobie dobrze radzi. Mógłby tylko tworzyć częściej, a nie jeden utwór na rok.
34. Paris Blohm - Something About You
Paris Blohm ma świetny rok za sobą. Oprócz kapitalnego "Something About You" jeszcze w top 30 2 świetne single. Żałuję, że nie doceniłem "Left Behinds" 2 lata temu.
33. Cosmic Gate - am2pm
Nawet nie zauważyłem, że label Cosmitów przeszedł do Black Hole! Oj, trance w Armadzie coś tonie. Jest dobrze, na pewno lepiej niż ich ostatnie wyczyny, ale wciąż stać ich na więcej.
32. Dirty South feat. ANIMA! - All Of Us
No niestety, Sylwo nie trafił z tym top 10. Ale 32 pozycja jest odpowiednia dla tego kawałka. Ciekawe, czy w 2017 pojawi się nowy album.
31. Alex M.O.R.P.H. & Den Rize feat. Natalie Gioia - Angelic
Jak na tak świetny album tylko 2 utwory w podsumowaniu. Trochę dziwne posunięcie z mojej strony, ale w propozycjach czeka "Astra", która ma szansę na sukces w przyszłym roku. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
RealFan vida nocturna

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 02:15 Temat postu: |
|
|
No i jest "Everything Is Beautiful", fajnie, że i u Ciebie się znaleźli, choć to akurat było do przewidzenia
Portera tak jak Ty najmocniej szanuję za "Language", kapitalny to był numer.
Paris Blohm? Ja akurat z "Left Behinds" hit zrobiłem i nie żałuję, do dziś bardzo lubię ten kawałek. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2016 22:38 Temat postu: |
|
|
Przepraszam, ale będzie chwilowa przerwa w umieszczaniu notowań i dalszej części podsumowania z przyczyn, które nie są zależne ode mnie. W przyszłym tygodniu pojawi się kontynuacja. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2017 16:47 Temat postu: |
|
|
Dostęp do komputera już jest, więc można dokończyć to co inni już skończyli w sobotę.
30. Inpetto - Lifting
Kawał świetnego future house'u. Szkoda, że panowie trochę zwolnili i w efekcie mieliśmy potem już tylko słabsze produkcje, bo bracia Duderstadt potrafią tworzyć dobre kawałki. Ale myślę, że pozycja odpowiednia tym bardziej, że to kawałek jeszcze z 2015 roku.
29. Orjan Nilsen - Iconic
Zdecydowanie najlepsza produkcja Norwega chyba od 2012 roku. On już dawno odszedł od trancu, ale jeżeli ma tworzyć w takim stylu, to jestem absolutnie za.
28. Dash Berlin & Disfunktion feat. Chris Arnott - People Of The Night
Skojarzenia z "Everything is Beautiful" nie są bezpodstawne. Ten sam wokalista i w dodatku Disfunktion. Powinno przypaść do gustu zwłaszcza Patrykowi, kawałek w takim stylu. Za bigroomem średnio przepadam, ale w takiej aranżacji mi podchodzi.
27. Armin van Buuren feat. Gavin DeGraw - Looking For Your Name
Bez dwóch zdań najlepsza pozycja na "Embrace". Przepiękna ballada kończąca beznadziejny jak na tego pana album. W dodatku ten utwór bardzo mocno mi się kojarzy z osobą, z którą jestem bardzo blisko związany.
26. Dimension - Mangata
Jednak chyba mam najniżej "Mangatę" XD Nie wiem jak do tego doszło, ale i tak jest wysoko. Utwór wiadomo świetny, ale niestety do "Origami" podjazdu nie ma. Tamto to największy hit w historii listy i ciekawi mnie bardzo czy ktoś go przebije.
25. Cosmic Gate & Eric Lumiere - Edge of Life
Rok 2015 był słaby dla Kosmitów, ale w 2016 się odkuli. I wypuścili m.in: świetny singiel z Eric'iem. Jego wokal w ich utworach się sprawdza, przecież "Falling Back" to najlepszy utwór 2014 roku. A w styczniu premiera ich nowego krążka "Materia", czekam z niecierpliwością.
24. MaRLo feat. Jano - The Dreamers
Utwór jeszcze z 2015 roku, ale poznałem go dopiero pod koniec i w efekcie największe sukcesy święcił w minionym roku. Przepiękny wokal Jano, czekam na więcej od tej pary.
23. Eric Prydz - Collider
Po prostu arcydzieło. Ten kawałek dlatego jest kapitalny, ponieważ pokazuje trochę inną twarz Prydza jednocześnie będąc utrzymanym w jego stylu. Nawet jeżeli komuś się to kojarzy z Basshunterem albo innym Alex C. A i specjalnie nie ma linku do vevo Prydy, ponieważ na jego kanale jest jakaś dziwna wersja.
22. Super8 & Tab - Mega
A jakie hejty na ten duet poleciały... Że dno, że bigroom, że wiejska potupaja... Że bez problemu ten utwór dostanie się do playlisty Eski i będzie tłuczony aż do wymiotów. Czas mijał, a ja ani razu go w radiu nie usłyszałem. A to jest po prostu nowoczesny prog-trance, takie połączenie stylu Super8 & Tab z Andrew Bayer'em i skoczną, chwytliwą melodią.
21. Tritonal feat. Steph Jones - Blackout
Ta dwójka rodem z Teksasu w tym roku zdecydowanie na plus. Świetny, trapowy kawałek z doskonałym wokalem i dziwne, że np. RealFan się tym nie zainteresował. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
Radosław Spamer

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2017 20:30 Temat postu: |
|
|
Na plus na pewno Eric. Może dodam niebawem na listę, czemu nie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2017 20:55 Temat postu: |
|
|
Radosław napisał: | Na plus na pewno Eric. Może dodam niebawem na listę, czemu nie? |
Jest też nowa Pryda. Ale wrzuć też "Collider" bo jest świetne. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2017 12:38 Temat postu: |
|
|
20. Varius Manx & Kasia Stankiewicz - Ameryka
Najwyżej notowany polski utwór i jest to najlepszy polski utwór w historii listy. Świetna piosenka, która podczas słuchania przenosi nas w lata 90, kiedy to zespół Roberta Jansona święcił największe triumfy. Coś pięknego.
19. Paris Blohm - In Your Eyes
Już bardziej oczojebnej okładki nie mógł sobie Paris dobrać. Utwór jeszcze z 2015 roku, ale poznałem go dopiero rok później i stwierdziłem, że on po prostu musi się znaleźć na liście. Parisa głównie kojarzę ze współpracy z Tomem Swoonem - ich "Synchronize" zajęło w podsumowaniu 2014 roku 15 miejsce - od tego czasu sporo minęło; Tom Swoon miał tylko jeden hit na mojej liście, a Paris Blohm musiał dojrzeć i w 2016 roku ma w top 20 2 utwory. Ale o tym drugim później.
18. Frida Sundemo - The Sun (Kyau & Albert Rework)
Oryginał poznałem jak wrzucałem to podsumowanie. Nie jest zły, ale jestem przyzwyczajony do tego remixu tego duetu, że jakakolwiek inna wersja nie będzie mi tak bardzo się podobać jak ich rework. Dobra robota panowie.
17. The Thrillseekers pres. Hydra - Amber
Powrót tego aliasu po 13 latach i jak widać i słychać Steve cały czas w formie. Jego debiutancki album też jest bardzo dobry i już wkrótce jego utwory zaczną punktować u mnie na liście.
16. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
Panowie rok 2016 mogą zaliczyć do udanych. A wystarczyło tylko odejść od pompek w stylu "#Selfie" i zacząć robić trap. Każdy kolejny ich kawałek u mnie stawał się megahitem i nie dziwne, bo chłopaków zawsze wspomaga ktoś świetny na wokalu.
15. Robbie Williams - Party Like A Russian
Robbie Williams kazał czekać aż 4 lata na jakikolwiek materiał. Nie liczę fatalnego singla z Avicii'm, mam na myśli wyłącznie jego solowe dokonania. Z tego co zauważyłem to jest to ulubieniec Radka, ale raczej nie w pozytywnym znaczeniu tego słowa. A tymczasem w kolejce czeka "Love My Life".
14. Alex M.O.R.P.H. & Paul van Dyk - We Are
Takiej współpracy się nie spodziewałem. Kapitalny uplifting trance, ale połączenie takich nazwisk nie mogło być słabe.
13. Mat Zo - Stereo No Aware
Znowu Matan. W zasadzie to nie bardzo wiem do jakiego gatunku ten kawałek przyporządkować - electro house? trance? Nie wiadomo, natomiast zdecydowanie najlepszy utwór na jego nowej płycie.
12. Arty - Distorted Love
Arty po raz ostatni w tym podsumowaniu. Bardzo dobry utwór, wiadomo, ale najbardziej zastanawiający jest powrót Artjoma do jego macierzystej wytwórni. Ale z drugiej strony tam wychodziły jego najlepsze utwory.
11. Ferry Corsten pres. Gouryella - Neba
Legendarny projekt Ferrego, który był tworzony z Tiesto. Ten drugi już dawno zszedł ze swojej drogi i naprawdę rzadko potrafi zaskoczyć. Ale Ferry na szczęście dalej ma chęci żeby to ciągnąć i chwała mu za to. Brzmienie inspirowane sukcesem Dimension. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2017 12:38 Temat postu: |
|
|
|