|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patryk_w Użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2017 22:02 Temat postu: TEJ, TO ILE MNIE NIE BYŁO? [TO NIE JEST LISTA PRZEBOJÓW! #3] |
|
|
Tak, wiem, poprzedniego wydania nie było, wiem. Tak to już jest z moim zdyscyplinowaniem.
Ale może do rzeczy - jutro idę na rozmowę o pracę i mam nadzieję za tydzień móc mieć w końcu sensowną wymówkę na wypadek nieprzygotowania kolejnego odcinka mojej forumowej serii. W każdym razie dziś nowości dużo.
No to bez ociągactwa - NÓWKI SZTUKI.
AJR - Weak
Macie prawo nie znać tej nowojorskiej formacji. Niemniej jednak sporo stracicie - poznałem ten track w jednej z holenderskich rozgłośni radiowych, potem odpaliłem Spotify i... mam na ripicie od ładnych parunastu dni. Bardzo polecam, także od strony tekstowej.
Future - Mask Off
Bardzo nietuzinkowo i wyróżniająco się na tle reszty, ale jednak - nie słucham tylko EDMu, o czym, mam nadzieję, zdołaliście się już przekonać. W każdym razie "ameryczka" dotarła i tutaj. Może i sensu więcej tylko od tekstów disco polo i kawałka "Swalla", ale dobrze gra.
Hardwell & Austin Mahone - Creatures Of The Night
Nie byłem przekonany do tego kawałka, ale kwestia kilku przesłuchań i dochodzę do wniosku, że nie jest aż tak źle. I choć nadal to jest marny future bass, bo bywały lepsze, chociaż w poprzednim odcinku, to jednak kawałek jest lekki i miły dla ucha, dlatego go aprobuję.
Lucas & Steve, Pep & Rash - Feel Alive
Ubolewam nad faktem, iż na 100% tego kawałka nie usłyszycie w polskich rozgłośniach radiowych. Po prostu szkoda, że polskie CHRy zgubiły swoje i tak już małe jaja. Ale do rzeczy - kolejny bardzo energiczny, melodyjny i skoczny kawałek prosto z Holandii, który Wam polecam. Mam nadzieję, że się nie zawiedziecie.
Showtek & Major Lazer - Believer
Tak, wiem - kilkumiesięczna obsuwa. Niemniej jednak numer nadal świeży, więc dorzucam go do swojego TOP40. Kwestie czysto tekstowe wypadają tu naprawdę dobrze, co do klipu mam wątpliwości, ale... to muzyka jest najistotniejsza
The Chainsmokers & Coldplay - Something Just Like This (Don Diablo Remix)
Oryginał znacie na pewno dobrze - możecie go usłyszeć, chociażby otwierając lodówkę. Ja się z oryginałem spóźniłem, ale załapałem się na remiksy, a wśród nich wersja od sympatycznego Holendra, który w następny piątek wystąpi w Polsce. Kawałek, jak zwykle od Dona, naprawdę wysokiej klasy, nie pozostaje mi nic jak go Wam polecić.
Zedd feat. Alessia Cara - Stay
Kolejny z licznych utworów z serii "nie byłem przekonany, ale się przekonałem". Do bólu radiowy singiel. Da się słuchać z przyjemnością, mimo, iż nadal czuję sentyment do sztosów tego pana z lat poprzednich. W ogóle, jakoś tak mniej konserwatywny pod względem muzyki zaczynam się robić... RATUNKU!
Pojawiło się 7 nówek, to i WYLOTÓW musi być 7. A oto one:
3* ak9 - Everybody
3 Alok & Bhaskar - Fuego
3 Ed Sheeran feat. Nyla & Kranium - Shape of You (Major Lazer Remix)
3 Leandro Da Silva & Gary Caos - Café
3 Stadiumx & Muzzaik - Last Night A DJ Saved My Life
3 Still Young - White Label (Is This Love)
3 Tom Swoon & Teamworx - Atom
A oto sekcja NA FALI.
4 (1) Raving George feat. Oscar and The Wolf - You're Mine (DJ Antonio & Astero Remix)
Dzisiaj do powerplayów dołącza jeden z moich ulubionych tracków ostatnich dni. Jest w tym kawałku coś, czego w innych mi brakuje. Rzadko mogę w nowych produkcjach usłyszeć coś, co ma w sobie nie jedną, a parę nut nostalgii za czasami młodości. Wiem dobrze i zdaję sobie sprawę z tego, że to, co piszę, nie jest do końca tym, co chcielibyście przeczytać. Niemniej chciałem się podzielić paroma odczuciami, a ja mam akurat takowe. I co pan mi zrobisz?
Oprócz tego, wśród faworytów na ten tydzień, nadal widnieją:
4 (4) Kygo & Selena Gomez - It Ain't Me
4 (4) Martin Garrix & Dua Lipa - Scared To Be Lonely (Brooks Remix)
4 (4) Ofenbach - Be Mine
4 (4) Tiësto feat. Bright Sparks - On My Way
4 (3) Jax Jones feat. RAYE - You Don't Know Me
Z sekcji "Na Fali" po trzech tygodniach uciekają panowie ze Szwecji:
4 Axwell & Ingrosso feat. Kid Ink - I Love You
Tradycyjnie poniżej pozostałe utwory składające się na moje TOP40. Jest ich tym razem 27.
Mam nadzieję, że moja selekcja przypada Wam do gustu. A tymczasem dzięki za dziś, zapraszam do komentarzy, piszemy się za tydzień!
4 Alpha 9 & Koven - Only Good Mistake
4 Anton Powers & Pixie Lott - Baby
4 Calvin Harris feat. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande - Heatstroke
4 Ed Sheeran - Castle On The Hill (NWYR Remix)
4 Ferry Corsten pres. Gouryella - Venera
4 LA Riots & Great Good Fine OK - Real Love
4 Martin Garrix & Brooks - BYTE
4 Mike Perry feat. Casso - Inside the Lines
4 Rag'n'Bone Man - Skin
4 RHODES & Felix Jaehn - Your Soul (Holding On)
4 Sigala & Digital Farm Animals - Only One
4 Sound Of Legend - Sweet (La La La)
4 Tchami - Adieu
4 The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
4 Throttle - Hit The Road Jack
4 Yellow Claw feat. DJ Snake & Elliphant - Good Day
4 Don Diablo & Marnik - Children Of A Miracle (Don Diablo’s VIP Mix)
4 Gedz - ZNVKI (ak9 Remix)
4 Showtek & Brooks feat. Natalie Major - On Our Own
4 Sound Of Legend - Infinity
4 Tom Staar vs Rob & Jack - Sunshine
3 Clean Bandit feat. Zara Larsson - Symphony
3 Ed Sheeran - Galway Girl
3 Illenium & Kerli - Sound Of Walking Away
3 Lorde - Green Light
3 Lucas & Steve - Up Till Dawn (On The Move)
* - liczba tygodni w TOPce
w nawiasie liczba tygodni w sekcji "Na Fali" |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2017 22:02 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
maciek98 Aktywny użytkownik
|
Wysłany: Sro Maj 17, 2017 21:24 Temat postu: |
|
|
"Weak" znam juz od paru miesiecy, bardzo dobry numer tylko troche juz sie znudzil . Pozostale nowki rowniez na plus. Cieszy mnie obecnoc "Heatstroke" choc polecam Ci bardzo nowy kawalek "Rollin" . Caly top 40 bardzo spoko na pewno bede tu czesto zagladac . _________________ Take me all the way down tonight, soon I'll be leaving...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Maj 17, 2017 21:24 Temat postu: |
|
|
|
|