|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
prezioso Nowy
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2017 21:19 Temat postu: |
|
|
meni napisał: | Bałem się nieco otwierać powyższy link, bo wygląda nieco "wirusowato", ale okazuje się, że nie ma czego.
Gratuluję weny i pomysłu. Wykonanie trochę nie przystaje do obecnych czasów, ale liczy się treść przede wszystkim.
P.S. W tym drugim poście masz takie samo IP jak Altec. Znacie się z Dawidem? |
Wykonanie jest jakie jest, może jak będzie duże zainteresowanie to dołożę grafikę. Zrobiłem to po kosztach...
Aktualnie nadaję z Nowego Sącza z internetu z Playa, a zwykle z Krakowa z UPC. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2017 21:19 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
meni Laureat Miastowizji

|
|
Powrót do góry |
|
 |
prezioso Nowy
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2017 22:41 Temat postu: |
|
|
meni napisał: | Jasne, nie traktuj tego jako zarzutu, ot luźna obserwacja. Życzę powodzenia. |
Spoko. Jak nikomu nie będzie przeszkadzało to będę wrzucał update'y. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sim1994 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2017 00:12 Temat postu: |
|
|
Szczerze powiedziawszy to przez te "dziwnie" zapodane linki czekałem aż ktoś w to wejdzie i napisze czy mi komputer przypadkiem nie wybuchnie po czymś takim
Naprawdę świetna robota i super sprawa z tym archiwum! |
|
Powrót do góry |
|
 |
prezioso Nowy
|
Wysłany: Pią Mar 03, 2017 17:50 Temat postu: |
|
|
Hej,
Wrzuciłem kolejną wersję archiwum http://www.hopbęc.pl/ (alternatywny adres: http://xn--hopbc-m0a.pl/)
Najważniejsze zmiany - tabelki:
1) Podsumowania tygodniowe
2) Podsumowania miesięczne
3) Podsumowania pozycji
4) Najdłużej w notowaniu
W najbliższym tygodniu:
1) chronologia #1
2) #1 a najkrócej
3) nie #1 a najdłużej
4) wylotki z #1
5) debiuty na #1
6) chronologicznie debiuty
7) chronologicznie powroty
8) chronologicznie wylotki
9) średnia pozycja
Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
Wysłany: Nie Mar 19, 2017 03:01 Temat postu: |
|
|
Ooo, brawo! Tak się spytam, jeśli wolno, bo od dawna nie mogę się ogarnąć z jakimkolwiek "informatycznym" rozwiązaniem dla swojej prywatnej listy przebojów - w jaki sposób, jakimi językami to zrobiłeś?
P.S. Spróbowałem link w twoim poście uczynić klikalnym ale coś nie do końca wyszło, głupie polski znaki :/ _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
 |
prezioso Nowy
|
Wysłany: Nie Mar 19, 2017 12:43 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: | Ooo, brawo! Tak się spytam, jeśli wolno, bo od dawna nie mogę się ogarnąć z jakimkolwiek "informatycznym" rozwiązaniem dla swojej prywatnej listy przebojów - w jaki sposób, jakimi językami to zrobiłeś?
P.S. Spróbowałem link w twoim poście uczynić klikalnym ale coś nie do końca wyszło, głupie polski znaki :/ |
Na razie wstrzymałem rozwój tego archiwum, z jednej strony brak czasu, z drugiej brak zainteresowania przez innych (po co jakieś kosmiczne statystyki?)... mało odwiedzin (Google Analytics) i odzewu, ale jakby co to mogę to wznowić...
Jeżeli chodzi o sposób: html/php/sql, podstawowa znajomość - jakby co służę pomocą.. szablon jest tak uniwersalny, że jakbyś mi wysłał spis wszystkich swoich notowań to może udało by się szybko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
elslawko Spamer
|
Wysłany: Nie Mar 19, 2017 16:23 Temat postu: |
|
|
Świetne to jest. To były czasy, hity itp. Chętnie bym wrócił do tych czasów.
A tak btw. to też powinienem coś takiego przygotować dla swojej listy przebojów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 22:56 Temat postu: |
|
|
Świetny pomysł z tym archiwum, dużo poręczniejsze niż to od MJ.  _________________ Catch a fall
and I will stand in your way
and I need you like the flower needs the rain... |
|
Powrót do góry |
|
 |
get_addicted Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2022 20:36 Temat postu: |
|
|
O rany, ja to naprawdę skądś odkopałem xDDD
A wszędzie na stronach RMFów, Maxxów nie wiem co tam jeszcze piszą, że NIKT nie wie skąd się wzięła taka duża ilość notowań.
Otóż z tego, że pierwsze notowanie po zakończeniu listy miało nr 4001 aby "zachować ciągłość historyczną".
Ciągłość
historyczną
Odejmijcie sobie i będziecie mieć aktualną liczbę notowań.
No i paczcie sobie, jaki jestem ładny
https://www.instagram.com/dexi_alex/
get_addicted napisał: | A oto wspomniane wyżej notowanie 4001 czyli "powrót" listy Hop Bęc. ("Powrót", zależy dla kogo ;p bo na pewno nie dla słuchaczy dawnej listy:D).
1. Sash - I Believe
2. Moony - Acrobats
3. Eminem - Sing For The Moment
4. Shakira - The One
5. Sarah Connor - He's Unbelievable
6. Laura Pausini - Surrender
7. Jakatta feat. Seal - My Vision
8. Simply Red - Sunrise
9. Gareth Gates - Anyone Of Us
10. Jennifer Lopez - All I Have
11. Appleton - Don't Worry
12. Blue - You Make Me Wanna
13. No Angel - All Cried Out
14. Borysewicz & Kukiz - Bo Tutaj Jest Jak Jest
15. B3 - You're My Angel
16. Robbie Williams - Come Undone
17. Avril Lavigne - I'm With You
18. LL Cool J - Paradise
19. LeAnn Rimes - Suddenly
20. Jeanette - It's Over Now
Propozycje:
Westlife - Tonight
- Atomic Kitten - Love Don't Have To Hurt
- A*Teens - Florfiller
- Karine Costa - I Say A Little Prayer
- Junior Senior - Move Your Feet
- Busted - You Said No
- Milk Inc. - Breathe Without You
- DJ. R.O.C.K. - Sometimes My Heart
- ATB - I Don't Wanna Stop
- Sugababes - Shape Of My Heart
I bardzo przepraszam za bład, to nie był czerwiec, tylko marzec 2003 ;p |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
Wysłany: Pon Maj 02, 2022 20:14 Temat postu: |
|
|
Ej, no to jest dziwne, bo informacja o restarcie listy i o notowaniu 4001 kiedyś gdzieś była w internecie, ja ją pamiętam, czytałam - nie wiem, czy na 20 latach RMF FM, czy na tym Fan Fm (piękna strona, której wygląd przypomina lepsze czasy...), czy nawet na obu. A tymczasem, słuchałam sobie jakiś czas temu nagrania notowania 6000 (z początku 2011 roku zdaje się) i faktycznie obaj prowadzący nie mieli pojęcia, skąd taki wysoki numer.
Są też dwie rzeczy, o których chciałabym też powiedzieć w ramach tego wątku.
Po pierwsze, wszyscy wiedzą o 1098 notowaniach emitowanych w RMF FM, natomiast zupełnie przemilczaną sprawą jest... kontynuacja notowań Hop Bęca na Vivie Polska, który dalej był prowadzony przez Marcina Jędrycha, i nie był absolutnie żadnej przerwy w emisji. 3 marca 2002 było notowanie 1098 w RMF FM, a 10 marca 2002 było notowanie 1099 na Vivie. Była za to przerwa wakacyjna - lista zastopowała 23 czerwca 2002 na notowaniu 1114, a 1 września pojawił się odświeżony zestaw do głosowania, którego konsekwencją było notowanie 1115 z 8 września. Natomiast kiedy ostatecznie zakończyła się emisja... to nie mam zielonego pojęcia.
I to pewnie dlatego postanowiono zasypać cały ten bałagan, tworząc notowanie o numerze z kosmosu - zresztą notowanie numer 1 faktycznie mogło być odczytane jako nadpisywanie historii. Dziwnie to wyglądało kilka lat później w Esce, kiedy usunięto lokalne wydania Gorącej 20, a że w każdym mieście lista miała inną numerację (zwykle mającą związek z początkiem nadawania w danym mieście), to przez pierwsze kilka miesięcy zupełnie nie podawano numerów notowań.... dopiero po kolejnej zmianie strony pojawiły się numery, oczywiście idące od notowania 1 z 25 czerwca 2007.
Drugą sprawą jest sam powód powrotu listy Hop Bęc. Otóż w październiku 2002 w Krakowie zaczęło nadawanie Radio Eska Kraków, którego szefem był Piotr Metz (dawniej RMF FM), a który po kilku miesiącach do załogi radia sprowadził... Marcina Jędrycha, który od stycznia 2003 do stycznia 2005 prowadził krakowską Gorącą 20. Co gorsza, częstotliwość w Krakowie Eska zdobyła kosztem należącej do RMF-u stacji Blue FM, której KRRiT nie przedłużyła koncesji, a za to dała ją właśnie Esce. Ot, polski układ zamknięty. Jeszcze w 2002 roku wystartowało Radio Region, należące do RMF FM i nietrudno dojść do wniosku, że wprowadzenie listy o nazwie Hop Bęc miało być zagrywką konkurencyjną względem listy prowadzonej przez Marcina Jędrycha. A już na pewno musiało wprowadzić lekkie zamieszanie w głowach słuchaczy.
Aha, co dokładnie masz na tym Instagramie, Szymonie? Już myślałam, że jakieś notowania Hop Beca ale konta na owym portalu nie mam, więc nie sprawdzę. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tangerine Użytkownik

|
|
Powrót do góry |
|
 |