Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna Muzyczna Galaktyka
i nic ci nie umyka!

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Hop Bęc 1997-2002
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> RMF FM
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
get_addicted
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Sro Sty 04, 2012 19:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gareth Gates to uczestnik brytyjskiego Idola, w ktorym zajął 2 miejsce, jeśli dobrze pamiętam. Kiedyś na interii była strona ze wszystkimi notowaniami, coś takiego jak poplista teraz, ale już tego nie ma. Jeszcze raz proszę, jak ktoś ma jakieś archiwalne notowania z okresu obecności HB w RMF FM to wrzucajcie tu Smile
Pamiętam, jak swego czasu na liście królował dance, Barhezzz-on the move, Scooter-Posse I need you on the floor, ATB-Let you go (ta wersja z 2001 oczywiście:P), kawałki Faithless też regularnie wchodziły, zdaje się że swego czasu nawet Natalia Oreiro była na 1 miejscu Razz a kto by teraz się jej spodziewal w RMF Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Sro Sty 04, 2012 19:44    Temat postu:

Powrót do góry
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Sro Sty 04, 2012 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedyś jakaś inna strona była z notowaniami Hop Bęca, na domenie chyba hopbec.pl, ale najpierw zniknęły notowania, potem przestała być aktualizowana, a na końcu w ogóle strona zniknęła. Typowo RMFowe, to samo było z MM...

http://web.archive.org/web/20020225064720/http://www.rmf.fm/audycje.html?a=listahopbec&art=podsumowanie1000
Podsumowanie pierwszego tysiąca notowań.

Moje Playlisty Spotify

https://rateyourmusic.com/~Szysza32
Powrót do góry
get_addicted
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Sro Sty 04, 2012 20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

8. BSB - I want it that way -słuchało sie swego czasu xD młodsze lata podstawówki ;p jedyna piosenka BSB do ktorej zdarza mi sie wracac, ze zwyklego sentymentu ;p a BSB to wgl zyja? Very Happy
12. Lighthouse Family-High to byla moja ulubiona piosenka wieki temu, miałem jakąs skladankę POPCORN Summer Hits czy cos takiego i tam to było, potrafiłem słuchać calymi dniami tej jednej piosenki ;p
18. Prodigy- Smack my bitch up <3333 klasyk dla mnie;p
30. Rammstein- Sonne jak dobrze pamietam to mialo taki teledysk ze czlonkowie zespolu robili za krasnali i jakas panna za Sniezke ;p w przeboju roku potem wysoko dosc to bylo
32. Bloodhound gang-the bad touch do tego to wracam bardzo często nawet i dziś
Music Instructor, Fastball i Solid Base wgl nie kojarze, trzeba sobie przypomniec Smile
Powrót do góry
Kordian
Aktywny użytkownik

PostWysłany: Sro Sty 04, 2012 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Backstreeci żyją, ciągle wydają płyty pod dumnymi tytułami "Unbreakable" i "Never Gone", ale oczywiście młodzieńczy urok z nich uleciał. Ja od nich najbardziej lubię "The one", bo najbardziej tandetne Razz

get_addicted napisał:

Music Instructor, Fastball i Solid Base wgl nie kojarze, trzeba sobie przypomniec Smile

Posłuchasz, to sobie przypomnisz Wink Music Instructor - coś między techno a hip-hopem z masą wokoderu, Solid Base - taneczny duet ze Szwecji, uświetnili galę...wyborów piłkarza roku 1999 (oglądałem w telewizji), Fastball - soft-rockowa gwiazda jednego przeboju z USA (chyba czasem puszczają ten kawałek w Esce Rock, w swoim czasie był wysoko w różnych radiowych zestawieniach w USA)
get_addicted
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Sro Sty 04, 2012 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Posłuchalem Smile znałem faktycznie :PPP Fastball najlepsze z nich, a te Solid base brzmi troche jak Ace of base ;p i nawet nazwa podobna Razz
Powrót do góry
Kordian
Aktywny użytkownik

PostWysłany: Sro Sty 04, 2012 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może mieli tego samego menago Smile
Mavoy
Dyrektor Muzyczny

PostWysłany: Czw Sty 05, 2012 15:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Udało mi się znaleźć wielki hit listy Hop Bęc Very Happy

To właśnie ta wersja jednego z największych przebojów lat 90 była obecna na playliście RMF http://www.youtube.com/watch?v=uHf7Ek7POtg Wink

KLASYK, szanowni państwo, klasyk!
get_addicted
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Czw Sty 05, 2012 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pamiętam to :PPP zdaje się, że to byl nr 1 notowania nr 200, nie jestem pewien, ale 1 kwietnia 1998- wtedy Jędrych wkręcał, że to ostatnie notowanie-bo jak kończyć to na okraglym wydaniu ;p chyba, ze coś mi się pomieszało, jak pisałem, na dobre listy zacząlem sluchać dopiero w maju 2001 ;p jak coś to mnie poprawcie Very Happy
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Czw Sty 19, 2012 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie czytałem o tym 200 notowaniu na forum media2.pl Razz.

@get_addicted: A słuchałeś może Komputerowej Listy Przebojów w Radiu Zet? Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
elslawko
Spamer

PostWysłany: Czw Sty 19, 2012 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O jak fajnie, aż 4 utwory Backstreet'ów w pierwszej 20 Smile To były fajne czasy Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość MSN Messenger
adam19960
Spamer

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znalazłem na wrzucie co prawda nie notowanie HB z tamtych lat, ale za to notowanie Komputerowej Listy Przebojów Radia Zet Razz. Gościem była wtedy Kasia Kowalska.

http://fcforever.wrzuta.pl/audio/1roSUwbXikd/komputerowa_lista_przebojow_radia_zet_cz1 - cz. 1
http://fcforever.wrzuta.pl/audio/1roSUwbXikd/komputerowa_lista_przebojow_radia_zet_cz2 - cz. 2
Powrót do góry
get_addicted
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Sob Sty 28, 2012 18:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Komputerowej nie słuchałem, bo jak się zaczęła moja przygoda z radiem, to ta lista już nie istniała ;p zdarzało mi się słuchać Czystej Listy, która zastąpiła Komputerową, na czystej mozna było głosować na wszystkie piosenki, które w ciągu dnia zagrało radio Zet, stare i nowe. Pamiętam, że kiedyś nawet Ich Troje z "powiedz" byli na 1 miejscu xD tak tak, radio zet grało tą piosenkę ;p
Powrót do góry
meni
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Sob Sty 28, 2012 18:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

get_addicted napisał:
Pamiętam, że kiedyś nawet Ich Troje z "powiedz" byli na 1 miejscu xD tak tak, radio zet grało tą piosenkę ;p

A któż tego nie grał. Wink Nie mówmy o tym jak o przestępstwie, gorsze ścierwa obecnie nam potrafią zafundować stacje radiowe. I to dopiero będę wspomnienia gdy okaże się że ludzie rajcowali się takim Sexy And I Know It. To ja już wolę Powiedz. Smile

Tak już zupełnie abstrahując Ich Troje wcale źle nie zaczynało, takie utwory jak "Prawo", "Spadam" albo "Ci wielcy" dają radę (zwłaszcza ten pierwszy, naprawdę dobry utwór!). Very Happy Tylko później im się coś porobiło...
Powrót do góry
kiraly538
Bardzo aktywny

PostWysłany: Sob Sty 28, 2012 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lubię od nich "Zawsze pójdę w Twoją stronę" Wink
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Pon Sty 30, 2012 19:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

get_addicted napisał:
witam witam również Wink już tu wpadam od jakiegoś czasu ale wcześniej tylko czytałem ;P
Pamiętam też, że w pierwszy weekend 2002 roku zamiast listy prezentowane były potencjalne przyszłe hity, propozycje do listy, sporo było klubowych nagrań i rocka. Podsumowany też został rok 2001 na liście, całą pierwszą trójkę zdominowały nagrania z końca roku: 1. L'amour toujours, na 2 Can't get you out of my head, na 3 Maybe Smile

A pamiętasz, co było dalej? Very Happy
Powrót do góry
get_addicted
Laureat Miastowizji

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko Top 3 zostało zaprezentowane, na samym początku audycji;)
A wracając to tematu List Przebojów Radia Zet, bardzo szybko się to zmieniało ;p po Komputerowej pojawiła się Czysta Lista, która istniała na antenie około 3 lat, w jej miejsce 19 maja 2003 roku powstała Bitwa Przebojów. W programie prezentowane były 24 piosenki podzielone na 12 par, między którymi toczyły się "bitwy", słuchacze za pomocą smsów decydowali, która piosenka przejdzie do następnego wydania. Następnie Radio Zet (chyba zachęcone sukcesem łagodnych przebojów Radia Plus; zresztą już spotkałem się kilka razy z opinią, że wszystko co sprawdza się w Radiu Plus trafia do Zetki) zmodyfikowało playlistę usuwając niemal wszystkie taneczne nagrania, określając swoja nową ofertę muzyczną jako "czułe granie". (wg mnie najgorszy okres w historii radia zet) Wtedy we wrześniu 2005 zniknęla Bitwa przebojów a w jej miejsce pojawiła się Czuła Lista. Polegało to na tym, że przez 2 godziny prezentowany był zestaw piosenek, z czego słuchacze wybierali przebój dnia, ktory był grany na koniec programu i na początku wydania następnego, również przeplatały się starsze piosenki z nowościami. Program utrzymał się przez rok w 2006 w jego miejsce pojawiały się kolejne wydania programu Zet Dance i przez jakiś czas na antenie Zetki nie było żadnego zestawienia. We wrześniu 2007 pojawił się program 5 hitów po 5tej, w którym prezentowano 5 piosenek, ktore uzyskały największe poparcie w internetowym głosowaniu. W lutym 2008 pojawiła się Liga Hitów emitowana od poniedziałku do piątku między 18 a 20, w pewnym momencie nawet bez przerwy na wiadomości. W 2009 roku Liga Hitów została przeniesiona początkowo na niedzielny wieczór a następnie na sobotni, zmieniając potem nazwę na Lista Przebojów Radia Zet (bardzo wyszukane;p). I tak do dziś jest póki co Wink
Może udałoby się nam zgromadzić wyniki plebiscytów na przebój roku w Radiu Zet? Posiadam zestawienia z 1998, 1999, 2007, 2008 i 2009, co do reszty plebiscytów wiem, że w 2002 wygrał Leonard Cohen z In my secret life, w 2004 Danzel z Pump it up a w 2005 Madonna z Hung up. W 2006 i 2010 plebiscytu nie było. Może ktoś posiada jakimś cudem wyniki plebiscytów organizowanych przez Zetkę i uda się stworzyć osobny temat dla tej kwestii?? Wink pozdrawiam
Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

get_addicted napisał:
Tylko Top 3 zostało zaprezentowane, na samym początku audycji;)

O, szkoda Razz. Myślałem, że całe podsumowanie 2001 roku, ale gdzie tam Sad.
Powrót do góry
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O to proponuję utworzyć w dziale "Inne stacje" temat z wynikami tych plebiscytów Radia Zet. ;d Jeden post = jeden plebiscyt. Bardzo ciekaw jestem tych wyników. Wink

Moje Playlisty Spotify

Powrót do góry
adam19960
Spamer

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Artur.O napisał:
O to proponuję utworzyć w dziale "Inne stacje" temat z wynikami tych plebiscytów Radia Zet. ;d Jeden post = jeden plebiscyt. Bardzo ciekaw jestem tych wyników. Wink

Przecież jest ten temat założony Rolling Eyes.
Powrót do góry
Dobromier
Zarządca

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 20:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aha, sorki xd Tak to jest jak się czyta i spamuje dział po dziale. ;p

Moje Playlisty Spotify

Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Wto Sty 31, 2012 20:21    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczna Galaktyka Strona Główna -> RMF FM Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 2 z 8
Skocz do: