|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 16:23 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: | Kelleni napisał: | adam19960 napisał: | Bez przesady z tą 2 dla Piasecznego, dużo lepszy utwór od połowy piosenek w zestawieniu, chociażby od badziewnego Morrisona. |
Ekhm... Co? xD |
[2]
Właśnie ten Piasek jest badziewny, nie da się tego słuchać. Już wolę nawet "Śniadanie do łóżka" niż to |
Jak by większość uważała to za badziew, to by nie było takim hitem.
No widzę, że dla pseudo ballady "Broken Strings" same 10, ale jak ktoś nagra dobrą polską piosenkę to od razu same zera. Nie wszystko co polskie jest be. _________________ Catch a fall
and I will stand in your way
and I need you like the flower needs the rain... |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 16:23 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
marcinek0610 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 16:57 Temat postu: |
|
|
Zgodzę się z Adamem,że Broken Strings jest bardzo słabe (plujący Morrison i jęczydło Furtado-koszmar) ale Piasek też jest mierny.Tekst jest pozbawiony logiki.Nie wiem o czym on tam śpiewa |
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 16:59 Temat postu: |
|
|
adam19960 napisał: | Jak by większość uważała to za badziew, to by nie było takim hitem. |
To samo można powiedzieć o Loca People, Danza Kuduro czy Ai se eu te pego
Cytat: | No widzę, że dla pseudo ballady "Broken Strings" same 10 |
PSEUDO ballady? Aha. To już prędzej bym powiedział, że to Piasek tworzy pseudo-ballady. Typowa dla polskiego popu nijakość.
Cytat: | jak ktoś nagra dobrą polską piosenkę to od razu same zera. |
Dla mnie może być nawet duńska, i tak jest słaba.
Cytat: | Nie wszystko co polskie jest be. |
Nie wiem jaki to ma związek z dyskusją. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32
Ostatnio zmieniony przez Dobromier dnia Sob Mar 03, 2012 17:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 17:16 Temat postu: |
|
|
adam19960 napisał: | Sorry, ale to jest PSEUDO ballada. Taki smęt o miłości. |
A to "Ch,P,P" nie jest o miłości i nie jest smętem?
Cytat: | Nie wiesz jaki ma związek z dyskusją, to gratulacje. |
No nie wiem, a może ty mnie oświecisz? Bo nie przypominam sobie, żeby ktoś napisał, że "wszystko co polskie jest be", ale może się mylę. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
|
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 18:11 Temat postu: |
|
|
Mnie Broken Strings nigdy szczególnie nie pociągało. To już faktycznie utwór Piaska nieco lepszy |
|
Powrót do góry |
|
|
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 21:27 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: | adam19960 napisał: | Sorry, ale to jest PSEUDO ballada. Taki smęt o miłości. |
No nie wiem, a może ty mnie oświecisz? Bo nie przypominam sobie, żeby ktoś napisał, że "wszystko co polskie jest be", ale może się mylę. | ]
Rozczaruję Cię, ale nie jest . Może nikt tak nie napisał, ale każda polska piosenka wchodząca na POPliście jest tu mieszana z błotem. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
|
adik 303 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 21:33 Temat postu: |
|
|
adam19960 napisał: | Artur.O napisał: | adam19960 napisał: | Sorry, ale to jest PSEUDO ballada. Taki smęt o miłości. |
No nie wiem, a może ty mnie oświecisz? Bo nie przypominam sobie, żeby ktoś napisał, że "wszystko co polskie jest be", ale może się mylę. | ]
Może nikt tak nie napisał, ale każda polska piosenka wchodząca na POPliście jest tu mieszana z błotem. |
Naprawdę? Siostry Melosik, Varius Manx, Ostatnia Nocka, Radio Hello, Zakopower, EWAkolacja, Księżycowy, Hello Hello, Wierność Jest Nudna, Niebo, Wyszkoni też byli mieszani z błotem? |
|
Powrót do góry |
|
|
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 21:38 Temat postu: |
|
|
Wiedziałem, że Mecenas Adik tu coś napisze . Akurat podałeś przykłady, których nie miałem na myśli. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
|
adik 303 Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 21:40 Temat postu: |
|
|
adam19960 napisał: | Wiedziałem, że Mecenas Adik tu coś napisze . Akurat podałeś przykłady, których nie miałem na myśli. |
Mecenasowi Adikowi chodziło o to, że jak jest dobry kawałek to jest chwalony bez względu na to czy polski, katarski czy amerykański A to, że większość taka nie jest to już inna sprawa ;] |
|
Powrót do góry |
|
|
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 21:44 Temat postu: |
|
|
adik 303 napisał: | adam19960 napisał: | Wiedziałem, że Mecenas Adik tu coś napisze . Akurat podałeś przykłady, których nie miałem na myśli. |
Mecenasowi Adikowi chodziło o to, że jak jest dobry kawałek to jest chwalony bez względu na to czy polski, katarski czy amerykański A to, że większość taka nie jest to już inna sprawa ;] |
Raczej ostatnio polskie nowości w playliście RMF'u nie są chwalone, ale to zrozumiałe, bo sam uważam, że cały czas polski szajs zapycha playlistę. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
|
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 21:45 Temat postu: |
|
|
Na forum nawet RITD było znacznie mniej lubiane, jak Adele przekraczała 80 notowań... |
|
Powrót do góry |
|
|
Kelleni Demoniczna małpa
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 22:18 Temat postu: |
|
|
michalo1992 napisał: | 10/10 Jean Michelle Jarre - Teo & Tea - jak widzę, kto odpowiada za ten bzdet, to mi się śmiać chce |
Czasami opłaca się jednak kasować komentarze innych, bo to później dziwnie wygląda
adam19960 napisał: | Akurat podałeś przykłady, których nie miałem na myśli. |
Jak to nie miałeś na myśli? Przypomnę:
Cytat: | ale jak ktoś nagra dobrą polską piosenkę to od razu same zera. Nie wszystko co polskie jest be. |
Chyba się trochę zaplątałeś
Cytat: | Raczej ostatnio polskie nowości w playliście RMF'u nie są chwalone, ale to zrozumiałe, bo sam uważam, że cały czas polski szajs zapycha playlistę. |
Emmm, czyli w końcu o co Ci chodzi? Bo z tego wynika, że chodzi Ci o Piasecznego, ale żeby było bardziej dramatycznie, napisałeś w liczbie mnogiej
adam19960 napisał: | Wiedziałem, że Mecenas Adik tu coś napisze . |
I co w związku z tym, bo nie rozumiem co ma to stwierdzenie do dyskusji?
Cytat: | Na forum nawet RITD było znacznie mniej lubiane, jak Adele przekraczała 80 notowań... |
Niestety :< A ja chciałem, żeby weszła na pierwsze miejsce w top wszech czasów _________________ I'm Catbug! |
|
Powrót do góry |
|
|
meni Laureat Miastowizji
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 22:24 Temat postu: |
|
|
Najpierw:
adam19960 napisał: | Nie wszystko co polskie jest be. |
Następnie Adam dostaje argument:
adik 303 napisał: | Naprawdę? Siostry Melosik, Varius Manx, Ostatnia Nocka, Radio Hello, Zakopower, EWAkolacja, Księżycowy, Hello Hello, Wierność Jest Nudna, Niebo, Wyszkoni też byli mieszani z błotem? |
Na który odpowiada tak:
adam19960 napisał: | Akurat podałeś przykłady, których nie miałem na myśli. |
Aż w końcu sam przyznaje rację:
adam19960 napisał: | Raczej ostatnio polskie nowości w playliście RMF'u nie są chwalone, ale to zrozumiałe, bo sam uważam, że cały czas polski szajs zapycha playlistę. |
Ja z powyższej dyskusji nic nie rozumiem... Przecież to się kupy nie trzyma i dyskusja nawet krzty sensu nie ma. Powiedz, o co Ci chodzi? Znowu o jakąś sensację? Czy cokolwiek innego, whatever, no to gratuluję, bo Ci się udało.
EDIT: Kurde Kelleni uprzedziłeś mnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kelleni Demoniczna małpa
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 22:31 Temat postu: |
|
|
meni napisał: | EDIT: Kurde Kelleni uprzedziłeś mnie. |
Może Adam chce, żeby było na co głosować w "kontrowersji roku" _________________ I'm Catbug! |
|
Powrót do góry |
|
|
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 23:49 Temat postu: |
|
|
Nie rozumiem po co się wtrącacie, jak to nie Wasza sprawa... _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
|
Powrót do góry |
|
|
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 17:52 Temat postu: |
|
|
Jak tak czytam posty Adama, to przypominam sobie samego siebie, jak kiedyś zachowywałem się na forum. Właśnie dzięki temu już dawno straciłem na forum twarz... |
|
Powrót do góry |
|
|
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 19:32 Temat postu: |
|
|
To była zwykła wymiana zdań tylko, mam nadzieję, że reszta to rozumie . Co do twarzy, to mam nadzieję, że jej nie stracę... _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
|
Powrót do góry |
|
|