|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
przem44 Użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:28 Temat postu: |
|
|
9. To mój obecny numer 1. Piosenka po pewnym czasie mega mnie wkręciła Tak samo jak spodobało się moim rodzicom, którym ten kawałek przypomina rytmy italo-disco. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:28 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
askaw19 Użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:29 Temat postu: |
|
|
przem44 napisał: | 9. To mój obecny numer 1. Piosenka po pewnym czasie mega mnie wkręciła Tak samo jak spodobało się moim rodzicom, którym ten kawałek przypomina rytmy italo-disco. |
A nom, mnie też tak samo... _________________ Don’t bury me
Don’t let me down
Don’t say it’s over
'Cause that would send me under |
|
Powrót do góry |
|
|
ajsmen90 Moderator
Dołączył: 19 Maj 2011 Posty: 4200 Skąd: obojętność, która każe mi stać, kiedy chciałbym pobiec za Tobą?
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:30 Temat postu: |
|
|
8. Video - Papieros
Super. Nie spodziewałbym się.
P.S. Artur i tak mogę edytować głosy w temacie co zamknąłeś, ale byłoby widać datę edycji więc i tak tego nie zrobię, ale dało by się, a mówiłeś, że się nie da. _________________
Winter Rocks! napisał: | "Muzyczna Galaktyka - i nic ci nie umyka!" Świetne hasło! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
muzykobloger Użytkownik
|
|
|
Jak widać, Polakom mieszają się już "lenkowe" brzmienia i nawet jeśli je lubią, szybko się nimi nudzą. Mam na myśli kawałki typu:
"I do"
"You and me (in my pocket)"
"Something in the water"
"I'll be your man",
które słabo radzą sobie w tego typu plebiscytach.
Mówcie, co chcecie, ale te piosenki niewiele się od siebie różnią. Z jednej strony uskarżamy się na wszechogarniający nas dziś electropop (ew. electro house), a z drugiej artyści, którzy z electro nie mają nic wspólnego, często sięgają po inny, jeszcze bezpieczniejszy szablon. _________________ muzykoblog.pl
Ostatnio zmieniony przez muzykobloger dnia Nie Wrz 04, 2011 20:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
askaw19 Użytkownik
|
|
|
8. Video - Papieros
Oh nice, odpowiednio. _________________ Don’t bury me
Don’t let me down
Don’t say it’s over
|
Powrót do góry |
|
|
przem44 Użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:31 Temat postu: |
|
|
8. Fajne, ale bardziej wiosna niż lato |
|
Powrót do góry |
|
|
ajsmen90 Moderator
Dołączył: 19 Maj 2011 Posty: 4200 Skąd: obojętność, która każe mi stać, kiedy chciałbym pobiec za Tobą?
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:31 Temat postu: |
|
|
I właśnie o to chodzi. O to chodzi wiem. _________________
Winter Rocks! napisał: | "Muzyczna Galaktyka - i nic ci nie umyka!" Świetne hasło! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ajsmen90 Moderator
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:32 Temat postu: |
|
|
przem44 napisał: | 8. Fajne, ale bardziej wiosna niż lato |
No tak. Tym większe zaskoczenie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:32 Temat postu: |
|
|
ajsmen90 napisał: | Pan Bug napisał: | przem44 napisał: | Bo Adele jeszcze przed odsłuchem na forum jest wielkim hitem, a Feel szitem |
Yyyyy, może to dlatego, że po odsłuchu ten stan rzeczy się nie zmienia? |
Jak dla kogo. I przed odsłuchem nie możesz wiedzieć co będzie po odsłuchu. Mniejsza z tym. Lecimy dalej. Nie ma co płakać. |
No widzisz, jednak mogę wiedzieć
Kto płacze??
przem44 napisał: | No wiem, wiem. Ale moim zdaniem za bardzo na tym forum jest kult jednej wykonawczyni... |
Po części to prawda, ale jakby nie patrzeć, to w porównaniu z innymi obecnie promowanymi "artystkami", wypada naprawdę bardzo dobrze. Zresztą nie jest to jedyna tak popularna wykonawczyni na forum, jest jeszcze np. Shakira. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
|
muzykobloger Użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:33 Temat postu: |
|
|
ajsmen90 napisał: | 10. Honey - Runaway
Dobrze, że nie wyżej, ale i tak za wysoko. |
Za rok wielu z nas nie będzie już pamiętać o "Runaway". To moim zdaniem zdecydowanie nie jest jedna z 10 najpopularniejszych piosenek minionego lata w naszym kraju. Ale Honey ma mocną grupę wsparcia. _________________ muzykoblog.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
przem44 Użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:33 Temat postu: |
|
|
muzykobloger napisał: | Jak widać, Polakom mieszają się już "lenkowe" brzmienia i nawet jeśli je lubią, szybko się nimi nudzą. Mam na myśli kawałki typu:
"I do"
"Something in the water"
"I'll be your man",
które słabą radzą sobie w tego typu plebiscytach.
Mówcie, co chcecie, ale te piosenki niewiele się od siebie różnią. Z jednej strony uskarżamy się na wszechogarniający nas dziś electropop (ew. electro house), a z drugiej artyści, którzy z electro nie mają nic wspólnego, często sięgają po inny, jeszcze bezpieczniejszy szablon. |
Bo generalnie te piosenki są takie niezauważalne, lekko mdłe. Niby jakoś specjalnie nie przeszkadzają, ale dużego grona zwolenników też nie mają. |
|
Powrót do góry |
|
|
ajsmen90 Moderator
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:34 Temat postu: |
|
|
Pan Bug napisał: | ajsmen90 napisał: | Pan Bug napisał: | przem44 napisał: | Bo Adele jeszcze przed odsłuchem na forum jest wielkim hitem, a Feel szitem |
Yyyyy, może to dlatego, że po odsłuchu ten stan rzeczy się nie zmienia? |
Jak dla kogo. I przed odsłuchem nie możesz wiedzieć co będzie po odsłuchu. Mniejsza z tym. Lecimy dalej. Nie ma co płakać. |
No widzisz, jednak mogę wiedzieć
Kto płacze??
przem44 napisał: | No wiem, wiem. Ale moim zdaniem za bardzo na tym forum jest kult jednej wykonawczyni... |
Po części to prawda, ale jakby nie patrzeć, to w porównaniu z innymi obecnie promowanymi "artystkami", wypada naprawdę bardzo dobrze. Zresztą nie jest to jedyna tak popularna wykonawczyni na forum, jest jeszcze np. Shakira. |
Ja mówię tak na zapas by nie płakać.
Zresztą od tego jest kącik narzekań.
Już zostawmy to naprawdę. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kelleni Demoniczna małpa
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:34 Temat postu: |
|
|
18. J.Lol za nisko, miało być na 10! xD
17. Kombii, żal, za wysoko o dużo
16. Mars też miał być wyżej -.-
15. Film o Sobie Buahahahahaha, przecież to wiosna!
14. Adele za nisko -.-
13. Feel - żałosne, ale jak już tak wysoko był, to mógł chociaż w top10 być, żebym punkty dostał
12. Buena - Muahahahha, jak RitD, toż to przebój zimy! xD
11. OooooOOOOoooo za wysoko
10. Honey też słaba
9. Lauri, no, niech mu będzie
8. Papieros <rotfl> <żal>
7. Shakira, fajnie Nie sądziłem, że będzie top10
przem44 napisał: | Ale generalnie cieszę się, że Feel i Adele osiągnęły podobne miejsca. Bo Adele jeszcze przed odsłuchem na forum jest wielkim hitem, a Feel szitem |
A no ciekawe dlaczego _________________ I'm Catbug! |
|
Powrót do góry |
|
|
ajsmen90 Moderator
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:35 Temat postu: |
|
|
7. Shakira feat. Pitbull - Rabiosa
Dobrze, że nie wyżej i generalnie za wysoko, ale kojarzy się z latem przynajmniej. :> _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
askaw19 Użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:35 Temat postu: |
|
|
7. Shakira feat. Pitbull - Rabiosa
Za wysoko również... _________________ Don’t bury me
Don’t let me down
Don’t say it’s over
|
Powrót do góry |
|
|
Dobromier Zarządca
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:36 Temat postu: |
|
|
muzykobloger napisał: | Jak widać, Polakom mieszają się już "lenkowe" brzmienia i nawet jeśli je lubią, szybko się nimi nudzą. Mam na myśli kawałki typu:
"I do"
"Something in the water"
"I'll be your man",
które słabo radzą sobie w tego typu plebiscytach.
Mówcie, co chcecie, ale te piosenki niewiele się od siebie różnią. Z jednej strony uskarżamy się na wszechogarniający nas dziś electropop (ew. electro house), a z drugiej artyści, którzy z electro nie mają nic wspólnego, często sięgają po inny, jeszcze bezpieczniejszy szablon. |
Nie zgodzę się tylko co do Something In The Water, to jest akurat bardzo dobre nagranie! _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
|
Kelleni Demoniczna małpa
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:37 Temat postu: |
|
|
Rotfl, Video, czyli totalny shit grany na wiosnę dobrze, a Rabiosa, dość fajna piosenka, grana w lato źle?
6. J.Lol z PitBullem... Toż to było grane kiedy? W lutym? _________________ I'm Catbug! |
|
Powrót do góry |
|
|
przem44 Użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:37 Temat postu: |
|
|
7. Jak dla mnie za wysoko, pod koniec lata mnie irytowała... Ale kojarzy się z latem. Jednak to Shakira wygrywa z Adele popularnością i to raczej widać. |
|
Powrót do góry |
|
|
ajsmen90 Moderator
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:38 Temat postu: |
|
|
6. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor
W innej wersji niż zwykle.
Zaskoczenie bo myślałem, że 2 singiel będzie wyżej.
Tak czy siak z latem się kojarzy. Przynajmniej tak brzmi wakacyjnie o to mi chodzi.
I mi pasuje na tym miejscu. _________________
Ostatnio zmieniony przez ajsmen90 dnia Nie Wrz 04, 2011 20:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
askaw19 Użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:39 Temat postu: |
|
|
Kelleni napisał: | Rotfl, Video, czyli totalny shit grany na wiosnę dobrze, a Rabiosa, dość fajna piosenka, grana w lato źle?
6. J.Lol z PitBullem... Toż to było grane kiedy? W lutym? |
Każdy ma swój gust... Ja bym nie nazwała piosenki 'shitem' nawet jeśli bym jej wręcz nienawidziła... :s _________________ Don’t bury me
Don’t let me down
Don’t say it’s over
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 20:39 Temat postu: |
|
|