|
Muzyczna Galaktyka i nic ci nie umyka!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dobromier Zarządca

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2015 21:24 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2015 16:06 Temat postu: |
|
|
Ja pierdzielę, najpierw wykrakałem powrót Gouryelli, a teraz OceanLab!
Above & Beyond pres. OceanLab - Another Chance (Above & Beyond Club Mix)
A tak szczerze to od czasów wydania "Group Therapy" te club mixy A&B są takie sobie. Kto pamięta "Good For Me" czy "Home"?  _________________ Catch a fall
and I will stand in your way
and I need you like the flower needs the rain... |
|
Powrót do góry |
|
 |
meni Laureat Miastowizji

|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2015 17:09 Temat postu: |
|
|
Znakomita Justine Suissa, bardzo klasyczny breakdown, podoba mi się. Ale później... gunwiane przejście z breaka i fatalny main part tzn. są fajne elementy, ale po kiego wuja tak łupać i niszczyć klimat? Po co odświeżać alias skoro to brzmi jak inne ich utwory? Bo Justine? Myślę, że by się nie obraziła gdyby śpiewała dla A&B a nie jako OceanLab. Po co szkalować dobre imię tego projektu skoro nie nawiązuje się do niego w najważniejszym momencie utworu? PO CO?! _________________ http://www.lastfm.pl/user/meni124
http://rateyourmusic.com/~meni |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2015 17:44 Temat postu: |
|
|
Ja po cichu liczę na interpretację 138, ale patrząc na obecne Above & Beyond to będzie ciężko. Ciekawe poza tym, kiedy to wychodzi. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2015 17:39 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: | adam19960 napisał: | progresywne nudy, które co rusz tam wychodzą. |
Proszę cię...  |
Miałem na myśli obecne dokonania Above & Beyond, ale nie tylko.
Polecam Pure NRG wyżej, wychodzi jutro. Sztos, jakiego się nie spodziewałem od tej dwójki. Tytuł też dobry. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 21:19 Temat postu: |
|
|
adam19960 napisał: | Artur.O napisał: | adam19960 napisał: | progresywne nudy, które co rusz tam wychodzą. |
Proszę cię...  |
Miałem na myśli obecne dokonania Above & Beyond, ale nie tylko. |
Miałem na myśli to, że to nie ma nic współnego z progresywnym graniem. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 21:54 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: | adam19960 napisał: | Artur.O napisał: | adam19960 napisał: | progresywne nudy, które co rusz tam wychodzą. |
Proszę cię...  |
Miałem na myśli obecne dokonania Above & Beyond, ale nie tylko. |
Miałem na myśli to, że to nie ma nic współnego z progresywnym graniem. |
W takim razie co tworzą teraz Above & Beyond? Bo uplift to to na pewno nie jest. Przynajmniej od czasów GT już tego nie robią. Polecam te 2 utwory powyżej, szkoda żeby się zmarnowały.. _________________ Catch a fall
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adam19960 Spamer
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
Wysłany: Czw Wrz 19, 2019 18:31 Temat postu: |
|
|
Artur.O napisał: | https://www.facebook.com/oliverlieb/posts/961763260520650
Oliver Lieb zapowiada nowy album pod szyldem L.S.G.. |
Zapowiedział w 2015, wydał w 2017, a ja piszę o tym w 2019. No, ale kurczę, zatęskniłem za tym tematem. A powrót L.S.G. to klasa, serio. Jak ktoś chce wiedzieć, jak według mnie powinien brzmieć dobry trance w 2017 bądź 2019 roku (nic się nie zmieniło przez te 2 lata), to powinien posłuchać "Double Vision". Sorry, że takie banały walę, ale już trochę minęło, od kiedy ją słyszałem, a poczułem, że to trzeba napisać.
Niestety, jeśli chodzi o szajkę Airwave'owo-JOOFową, to wypadłem z obiegu - pomimo dalszego układania listy, to już dawno nie sprawdzałem, co robią. Znudziło mi się wypatrywanie z nadzieją, że trance wstanie jak feniks z popiołów pod wpływem ich fajnych, nieco prog-house'owych produkcji; tym bardziej, że trance faktycznie się narodził na nowo, tylko, że teraz to się nazywa "melodic house & techno" czy jakoś tak. Od 2 lat pełno tego jest, a najlepsze, co umiem wyłowić, wrzucam do siebie na listę; ale pewnie i sporo przegapiam.
I chyba to samo wyczuł Wiśnia i koledzy, bo Platipus od zeszłego roku jest wytwórnią... prog-house'ową. Jej nowy nabytek, Luke Brancaccio, gra solo i w kolaboracjach, i jest ok. Poza tym kontynuują serię Platipus Archive, czyli remastery swych dawnych, rzadziej spotykanych kawałków (choć chyba nie do końca rozumiem ideę, bo są też rzeczy i sprzed paru lat). Najnowsza część ma numerek 14 i jest super. Fanowi trance wstyd nie słuchać.
Solarstone wciąż w miarę daje się słuchać (w 2018 roku wydał kolejną płytę, słabszą jednak, niż ta z 2017), ale jego label, Pure Trance, to jest tragedia. Wyszło na singlu "This Is Where It Starts", a na nim... jakiś remiks Sheridan Grout, który śmierdzi takim bigroomem z dropami. A jak z rok temu sprawdzałem na Beatporcie kolejne utwory z wydawnictwa (fragmenty), to wszystko było identycznymi upliftami. L I T O Ś C I.
---
A jeśli chodzi o Armina, Corstena, i całą tą resztę - nie chcę wiedzieć absolutnie nic o tym, co obecnie tworzą. W ogóle od kiedy zgłębiam porządnie jazz, dawną elektronikę, oraz muzykę klasyczną, to cały ten "armadowy trance" ostro u mnie poleciał w dół. Słuchałem ostatnio jakichś w miarę popularnych rzeczy z 2003-2005, i niektóre były w miarę ("Spiral"), a przy innych zęby mnie bolały ("Fragile" w remiksie Armina). Schulzowe "Surreal", dawniej megahit mojej listy - obecnie utwór, który na początku jest całkiem klimatyczny, potem wchodzą wokale Any Criado, która z jakiegoś powodu jest jednocześnie nijaka i przesłodzona... a kulminacją jest moment, w którym wchodzi głośny, "bigroomowy" motyw, który zabija resztę atmosfery. Dzisiaj nawet nie dosłuchałbym do końca tego utworu.
Z drugiej strony, na tym tle, wciąż dobrze brzmi (spośród rzeczy "armadowych") np. "Louder" Jose Amnesii w remiksie Blake'a Jarrella - kojarzy się to z najlepszymi momentami Telepopmusik, super.
---
Aha, no i jak wierzyć postom SYSTEM-J z forum Tranceaddict, to progressive house ma się znakomicie. Gatunek całkowicie niemodny - w przeciwieństwie do trance, nikt nie udaje, że jest - ale grany. I Sasha gra, i jakieś inne ludzie też. Raczej żadnych rewelacyj nie słyszałem w tym roku, ale rzeczy dość dobrych - dużo. _________________ Przebój Lat Zerowych
Moje Playlisty Spotify
https://rateyourmusic.com/~Szysza32 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Wrz 19, 2019 18:31 Temat postu: |
|
|
|