Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 18:04 Temat postu: Komu wolno, a komu nie wolno głosować? |
|
|
To teraz pytanie do elslawka (jakby nie było prowadzącego poplistę wg forumowiczów), czy nie lepiej wprowadzić jakiś limit postów, od którego można zacząć głosować w tym notowaniu, a nie pozwalać na decydowanie o jej wyniku przypadkowym użytkownikom, którzy (biorąc przykład cdyaro) prawie 100 % swoich postów mają we wspomnianym temacie (i to posty tylko z głosami). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 18:04 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
elslawko Spamer
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 22:33 Temat postu: |
|
|
po pierwsze - i tak mało osób głosuje, udziela się na forum, więc każdy głos jest ważny, po drugie - takie różnicowanie może wpłynąć na to, że jeszcze mniej osób będzie się udzielać na forum, poza tym przez taką nagonkę, że za mało postów jest umieszczanych w innych tematach, a tylko oddawane są głosy, to np. mój kolega z last.fm, któremu poleciłem forum jakieś dwa lata temu, zrezygnował z korzystania z niego, bo nie miał ochoty być dyskryminowanym za to, że posty głosujące przeważają nad innymi, gdyż głównie skupiał się na czytaniu innych tematów w miarę wolnego czasu, dlatego myślę, że na razie nie ma sensu tego ograniczać, poza tym nie ma zbyt wielu głosujących, którzy się nie udzielają, więc może warto poczekać, może się jeszcze rozkręcą? |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaQ Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 22:46 Temat postu: |
|
|
Jestem po stronie Michała.
Taki mały bojkot  |
|
Powrót do góry |
|
 |
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 23:00 Temat postu: |
|
|
No tak wszystko rozumiem, prawdą jest, że każdy głos jest mile widziany przy takiej słabej frekwencji, ale jednak jest to poplista wg forumowiczów, a co to za forumowicz, który poza tym tematem w ogóle się nie udziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
elslawko Spamer
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 23:36 Temat postu: |
|
|
MaQ - coś masz na myśli przez bojkot? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiraly538 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 23:52 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie każdy ma takie samo prawo, żeby zagłosować i nie wiem po co mielibyśmy komukolwiek tego zabraniać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaQ Bardzo aktywny
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 12:00 Temat postu: |
|
|
elslawko napisał: | MaQ - coś masz na myśli przez bojkot? | Nie zagłosuję dopóki sytuacja nie zostanie rozwiązana. Uważam, że głosy osób tylko głosujących w tym dziale nie powinny być uznawane... |
|
Powrót do góry |
|
 |
elslawko Spamer
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 13:15 Temat postu: |
|
|
a czemu tak uważasz? przecież w tym tygodniu nikt taki nie oddał głosów, więc nie ma problemu... w taki sposób tylko dyskryminujemy tych, którzy głosują, a inne wątki tylko czytają bez komentowania... |
|
Powrót do góry |
|
 |
cdyaro Użytkownik

|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 21:05 Temat postu: |
|
|
oh, spoko spoko, nie będę Wam już psuł zabawy moimi głosami, przecież nie mam zielonego pojęcia o muzyce, jeśli nie ponabijam odpowiedniej ilości postów w innych tematach
dzięki za miłą atmosferę, pozdro!  _________________ http://www.lastfm.pl/user/cdyaro |
|
Powrót do góry |
|
 |
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 21:24 Temat postu: |
|
|
No widzisz, i już masz post inny, niż z głosami, także oby tak dalej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
cdyaro Użytkownik

|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 21:57 Temat postu: |
|
|
michał92 napisał: | No widzisz, i już masz post inny, niż z głosami, także oby tak dalej  |
Zauważ, że miałem już "post inny niż z głosami" przed tą całą debatą
ajsmen90 napisał: | [list=1]
A ja uważam, że głosy cdyaro powinny być uznane, bo widać, że to nie jest czteropostowiec jeszcze z reklamą w profilu tylko normalny użytkownik (jak widzę po wypowiedzi) i ma avatar w zdjęciu, ale też jestem za tym by się udzielał. Z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć Michała. Dobrze, że to nie ja muszę rozwiązywać tą sytuację. |
Powiem tak - nie lubię prowadzić takich dyskusji. Na forum zarejestrowałem się, bo zachęcił mnie do tego jeden z użytkowników - a że spodobała mi się idea głosowania, to zacząłem się tutaj udzielać. Przeglądałem nowe propozycje, oraz z zaciekawieniem śledziłem zmiany w notowaniach. Jeszcze nie zdążyłem się porządnie tu rozejrzeć, wypowiedziałem się w innym temacie, niestety okazał się martwy - trudno, bywa. Ale nie zamierzam nabijać 3 tysięcy postów tylko po to, żeby ktoś poczuł się lepiej. Jeśli możliwość głosowania wymagała określonej ilości wypisanych postów, trzeba było ustawić blokadę i wejście od X postów, przynajmniej byłoby to jasne. Jeśli tego nie ma, ograniczanie mojej wolności wyboru odbieram jako lekko niegrzeczne i z całą pewnością zniechęcające. _________________ http://www.lastfm.pl/user/cdyaro |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaQ Bardzo aktywny
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 22:46 Temat postu: |
|
|
cdyaro napisał: | Przeglądałem nowe propozycje, oraz z zaciekawieniem śledziłem zmiany w notowaniach. | Czemu w czasie przeszłym? Ja bym się nie oburzał od razu tylko pokazał, że nie obchodzi mnie zdanie innych, bo jestem sobą i dalej próbował się udzielać wszędzie, aby pokazać, że nie jestem tu tylko dla głosowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dobromier Zarządca

|
|
Powrót do góry |
|
 |
cdyaro Użytkownik

|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 22:52 Temat postu: |
|
|
MaQ napisał: | cdyaro napisał: | Przeglądałem nowe propozycje, oraz z zaciekawieniem śledziłem zmiany w notowaniach. | Czemu w czasie przeszłym? Ja bym się nie oburzał od razu tylko pokazał, że nie obchodzi mnie zdanie innych, bo jestem sobą i dalej próbował się udzielać wszędzie, aby pokazać, że nie jestem tu tylko dla głosowania. |
Spoko, może się nie będę tak 'oburzać', ale też nie mam zamiaru udzielać się wszędzie, bo wtedy nie będę sobą  _________________ http://www.lastfm.pl/user/cdyaro |
|
Powrót do góry |
|
 |
Altec Bardzo aktywny

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 09:57 Temat postu: |
|
|
michał92 napisał: | To teraz pytanie do elslawka (jakby nie było prowadzącego poplistę wg forumowiczów), czy nie lepiej wprowadzić jakiś limit postów, od którego można zacząć głosować w tym notowaniu, a nie pozwalać na decydowanie o jej wyniku przypadkowym użytkownikom, którzy (biorąc przykład cdyaro) prawie 100 % swoich postów mają we wspomnianym temacie (i to posty tylko z głosami). |
A Tobie Michał to się już totalnie nudzi ? Jarek miał konto wcześniej, Artur mu usunął i założył jeszcze raz. W sumie postów ponad 20 było. Zamiast cieszyć się, że przybywa ludzi chcących głosować to Ty doszukujesz się dziury w całym. I chcąc nie chcąc gość z 20 postami zarejestrowany na forum to już jest forumowicz. Jeżeli żal dupę Ci ściska to poproś Artura o blokadę od np 50 postów. Czołem ! _________________ last.fm/user/Altec_19
rateyourmusic.com/~Altec92 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nowik Bardzo aktywny

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 15:13 Temat postu: |
|
|
Altec napisał: | michał92 napisał: | To teraz pytanie do elslawka (jakby nie było prowadzącego poplistę wg forumowiczów), czy nie lepiej wprowadzić jakiś limit postów, od którego można zacząć głosować w tym notowaniu, a nie pozwalać na decydowanie o jej wyniku przypadkowym użytkownikom, którzy (biorąc przykład cdyaro) prawie 100 % swoich postów mają we wspomnianym temacie (i to posty tylko z głosami). |
A Tobie Michał to się już totalnie nudzi ? Jarek miał konto wcześniej, Artur mu usunął i założył jeszcze raz. W sumie postów ponad 20 było. Zamiast cieszyć się, że przybywa ludzi chcących głosować to Ty doszukujesz się dziury w całym. I chcąc nie chcąc gość z 20 postami zarejestrowany na forum to już jest forumowicz. Jeżeli żal dupę Ci ściska to poproś Artura o blokadę od np 50 postów. Czołem ! |
Tylko powiedz mi Altec dlaczego ten Twój znajomy ma takie samo IP jak ty ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
michał92 Bardzo aktywny
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 17:25 Temat postu: |
|
|
Oczywiście jestem za tym, żeby jak najwięcej użytkowników się udzielało, ale przez udzielanie się nie rozumiem jedynie głosowania w listach. Co z tego, że będziemy mieli napływ nowych użytkowników, jeśli ograniczą oni swój udział wyłącznie do jednego tematu. Ważne jest, żeby było to bardziej szerokie, co zresztą powinno się tyczyć takze stałych użytkowników, którzy mam wrażenie "wpadają" tu tylko po to, żeby zamieścić notowanie, czy gdzieś zagłosować. Dlatego w tamtej wiadomości powinienem również dopisać, że zachęcam cdyaro do większej aktywności, a że tego nie zrobiłem, dlatego tak to zostało odebrane. A za tym limitem nadal jestem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaQ Bardzo aktywny
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 20:29 Temat postu: |
|
|
Mam kandydata do kategorii 'Dyskusja roku'  |
|
Powrót do góry |